Az idén már az Amazonon is fizethetünk Bitcoinnal?

Szerző: | júl 26, 2021 | Kriptovaluta

Újabb pletyka látott napvilágot a vezető kriptovaluta elfogadottságát illetően. Ezúttal az Amazon került képbe. Mindig örülhetünk az ilyen híreknek, bár a megalapozottságuk ugyan kérdéses, viszont jól ismerjük a mondást: nem zörög a haraszt…

 

Amazon és a kereskedelem

Az Amazon cégcsoportot valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. A Walmart után a világ második legnagyobb cégéről van szó, amely 1994-ben egyszerű könyvesboltként indult világhódító útjára. Mára pedig a piac számos területén lett meghatározó szereplő. Az online értékesítés mellett folyamatosan szőtte maga köré saját ökoszisztémáját (Kindle, Ai-Alexa, Amazon Web Services) és nyújtott egyre szélesebb termék illetve szolgáltatás palettát. Az amazon.com pedig idővel az amerikai piac legnagyobb online kereskedelmi platformjává nőtte ki magát, ahol a csavarhúzótól az uránércig bármihez hozzájuthat az ember. A rengeteg termék és szolgáltatás mellett természetesen rengeteg információt is összegyűjtött az amazon a fogyasztókról, ami szintén komoly erőforrást jelent. A most felröppent pletyka nyomán pedig feltételezhetjük, hogy egy fogyasztói, piaci igényre adott válaszról lehet szó. A fogyasztói igényeken alapuló innováció ugyanis alapvető tulajdonsága az amazonhoz hasonló sikeres vállalatoknak.

amazon-ecommerce | Cryptofalka

 

Amazon és a Bitcoin

A fentiek ismeretében talán nem is meglepő, hogy a londoni üzleti portál a City A.M., belső forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az  Amazon akár még az idén elfogadhatja fizetőeszközként a Bitcoint. Azt nem kell részleteznünk, hogy ennek önmagában milyen hatása lehet az árfolyamra közép és hosszútávon. Ami viszont sokkal fontosabb, hogy – amennyiben a hír igaz – egy olyan újabb szereplő készül  a kriptovaluta fizetés bevezetésére, amely a maga szegmensében piacvezető. Egyfajta véleményvezérként pedig irányt mutat a piac többi szereplőjének. Az elmúlt év  végén a PayPal tett hasonló bejelentést és azóta már az amerikai ügyfelek fizethetnek is a kripotvalutáikkal, a céggel kapcsolatban álló több milliós kereskedői hálózaton keresztül. Az ,,aki kimarad, az lemarad” elvet követve pedig egyáltalán nem lenne meglepő, ha az amazonnal kapcsolatos hír igaznak bizonyulna. A kriptovaluták népszerűségének és felhasználásának megállíthatatlan növekedésével együtt jár az is, hogy sokan tettek szert kisebb-nagyobb haszonra, amit esetleg szeretnének elkölteni. Ha pedig a pénz elköltésében kell segítséget nyújtani, abban az Amazon kiváló partner tud lenni.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Amazon és Amazon Coin

A névtelen forrás szerint a Bitcoin fizetőeszközként való elfogadás még csak az első lépés. Felfoghatjuk egyfajta tesztelési fázisként, amelyet a nyolc legnépszerűbb kriptovaluta integrálása fog fokozatosan követni. Sportnyelven szólva a Bitcoin után felkészül az Ethereum, a Cardano és a Bitcoin Cash. Ám ezzel a történetnek koránt sincs még vége. Pár éves távlatban ez a projekt egy saját tokenben csúcsosodhat ki, amely a számos iparági példához hasonlóan nem csak fizetésre, hanem akár hűségprogram kialakítására és a fogyasztói bázis további építésére is alkalmas lehet. 

 

Összefoglalva

Annak is örülhettünk, amikor a PayPal nyitott a kriptovaluták felé, de a világ leggazdagabb embere által alapított Amazon megjelenése egészen új dinamikát adhat a kriptopiacnak. A hivatalos bejelentésre még minden bizonnyal várni kell, de azt szinte biztosra lehet venni, hogy mérlegelik a bevezetés körülményeit. Ezek után már csak az lehet a kérdés: vajon ki lesz a következő?

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.