ASIC Bitcoin bányász chipet fejleszt az Intel

Szerző: | jan 21, 2022 | Kriptovaluta

Az Intel technológiai óriás a Bonanza Mine chip-pel, egy új, energiatakarékos ASIC chippel lép be a Bitcoin bányászat iparába.

 

Új korszak kezdődhet a Bitcoin bányászatban

Az Intel az új chipjét a Nemzetközi Szilárdtest-Áramköri Konferencián (ISCC) fogja bemutatni februárban. Magára a konferenciára az Intel állítólag egy prezentációt készített, amely bemutatja az új Bonanza Mine chipet, amelyet „ultraalacsony feszültségű energiahatékony Bitcoin bányászati ​​ASIC-ként jellemeznek”. A vállalat több éven át végzett tervezési munkát az SHA 256 algoritmusra optimalizált ASIC-ek tekintetében.
 
Bitcoin bányászat | Cryptofalka

Forrás: https://techcrunch.com/

 
Decemberben, amikor a cég játék GPU-iról tartott előadást, azt mondta az Intel Gamingnek: „A blokklánc olyan tranzakciós dolog, amely sokkal hatékonyabban működik, mint a hardverciklusok elégetése”, hozzátéve, hogy „ez az, amin dolgozunk. ” A Tom’s Hardware szerint még nem világos, hogy az Intel nyilvánosságra hozza-e az új chipet, vagy – alternatív megoldásként – egyelőre egy kutatási projektbe ágyazva marad.
 

Az Intel és a kripto kapcsolata

Nem ez az első alkalom, hogy az Intel a kriptoipar részévé válik. A cég októberben jelentette be, hogy a hamarosan megjelenő grafikus kártyái nem tartalmaznak korlátozásokat a kriptovaluta bányászatára, válaszul a rivális NVIDIA azon terveire, hogy saját kártyáit „kevésbé kívánatossá” tegye az Ethereum bányászai számára.

Intel | Cryptofalka

Forrás: https://www.amknews.com/

„Jelenleg nem tervezzük ezt a terméket, és nem építünk olyan funkciókat, amelyek kifejezetten a bányászokat célozzák meg. Ami az elkerülésük vagy kizárásuk érdekében tett lépéseket illeti, ez egy olyan termék, amely a piacon lesz, és az emberek megvásárolhatják” – mondta Roger Chandler, az Intel alelnöke és grafikus termékekért és megoldásokért felelős vezérigazgatója.
Továbbá tavaly nyáron az Intel egy SEC beadványban hozta nyilvánosságra, hogy a cég 800 000 dollár értékű Coinbase részvényt birtokol.
 
A Bonanza Mine projekt azonban jelentős fordulatot jelent a technológiai óriás Bitcoin bányászat iprahoz fűzött viszonyában. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index legfrissebb adatai szerint a Bitcoin bányászat körülbelül 137 terawattóra energiafogyasztásért felelős évente, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin több energiát fogyaszt, mint a legtöbb ország.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Kutatások szerint ez több mint 27 milliárd kg. elégetett szénnek megfelelő üvegházhatású gázt termel, ami több mint 9 millió otthon átlagos villamosenergia fogyasztása évente. Egyelőre nem világos, hogy az Intel új „Bonanza Mine” hatása milyen eredménnyel lesz a Bitcoin energiafogyasztására. Az Intel szóvivője azt nyilatkozta, hogy a vállalat “további részleteket fog megosztani a jövőben”.
 
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.