Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
ASIC Bitcoin bányász chipet fejleszt az Intel

ASIC Bitcoin bányász chipet fejleszt az Intel

Az Intel technológiai óriás a Bonanza Mine chip-pel, egy új, energiatakarékos ASIC chippel lép be a Bitcoin bányászat iparába.

 

Új korszak kezdődhet a Bitcoin bányászatban

Az Intel az új chipjét a Nemzetközi Szilárdtest-Áramköri Konferencián (ISCC) fogja bemutatni februárban. Magára a konferenciára az Intel állítólag egy prezentációt készített, amely bemutatja az új Bonanza Mine chipet, amelyet „ultraalacsony feszültségű energiahatékony Bitcoin bányászati ​​ASIC-ként jellemeznek”. A vállalat több éven át végzett tervezési munkát az SHA 256 algoritmusra optimalizált ASIC-ek tekintetében.
 
Bitcoin bányászat | Cryptofalka Forrás: https://techcrunch.com/
 
Decemberben, amikor a cég játék GPU-iról tartott előadást, azt mondta az Intel Gamingnek: „A blokklánc olyan tranzakciós dolog, amely sokkal hatékonyabban működik, mint a hardverciklusok elégetése”, hozzátéve, hogy „ez az, amin dolgozunk. ” A Tom’s Hardware szerint még nem világos, hogy az Intel nyilvánosságra hozza-e az új chipet, vagy – alternatív megoldásként – egyelőre egy kutatási projektbe ágyazva marad.
 

Az Intel és a kripto kapcsolata

Nem ez az első alkalom, hogy az Intel a kriptoipar részévé válik. A cég októberben jelentette be, hogy a hamarosan megjelenő grafikus kártyái nem tartalmaznak korlátozásokat a kriptovaluta bányászatára, válaszul a rivális NVIDIA azon terveire, hogy saját kártyáit „kevésbé kívánatossá” tegye az Ethereum bányászai számára.

Intel | Cryptofalka Forrás: https://www.amknews.com/
„Jelenleg nem tervezzük ezt a terméket, és nem építünk olyan funkciókat, amelyek kifejezetten a bányászokat célozzák meg. Ami az elkerülésük vagy kizárásuk érdekében tett lépéseket illeti, ez egy olyan termék, amely a piacon lesz, és az emberek megvásárolhatják” – mondta Roger Chandler, az Intel alelnöke és grafikus termékekért és megoldásokért felelős vezérigazgatója.
Továbbá tavaly nyáron az Intel egy SEC beadványban hozta nyilvánosságra, hogy a cég 800 000 dollár értékű Coinbase részvényt birtokol.
 
A Bonanza Mine projekt azonban jelentős fordulatot jelent a technológiai óriás Bitcoin bányászat iprahoz fűzött viszonyában. A Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index legfrissebb adatai szerint a Bitcoin bányászat körülbelül 137 terawattóra energiafogyasztásért felelős évente, ami azt jelenti, hogy a Bitcoin több energiát fogyaszt, mint a legtöbb ország.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Kutatások szerint ez több mint 27 milliárd kg. elégetett szénnek megfelelő üvegházhatású gázt termel, ami több mint 9 millió otthon átlagos villamosenergia fogyasztása évente. Egyelőre nem világos, hogy az Intel új „Bonanza Mine” hatása milyen eredménnyel lesz a Bitcoin energiafogyasztására. Az Intel szóvivője azt nyilatkozta, hogy a vállalat "további részleteket fog megosztani a jövőben".
 
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.68% $64,664.85
Ethereum ETH 2.25% $3,150.43
BNB BNB 2.21% $570.24
Solana SOL 4.44% $150.37
XRP XRP 4.07% $0.5281
Dogecoin DOGE 4.53% $0.1622
Cardano ADA 6.72% $0.5043
Litecoin LTC 4.48% $85.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!