Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin bányászok napi 8 000 BTC-t értékesítenek

A Bitcoin bányászok napi 8 000 BTC-t értékesítenek

A bitcoin bányászok nagyjából 8000 BTC-t adnak el havonta, míg a hosszú távú birtokosok veszteséggel adják el érméiket.

 

Pirosban vannak a bitcoin bányászok

A Glassnode on-chain adatelemző szerint a bitcoin bányászok továbbra is veszteségesen működnek, és a hosszú távú tulajdonosok is nagymértékű veszteséget könyvelnek el. A cég becslései szerint az iparági szereplők még mindig nagyjából 8000 BTC-t adnak el havonta USD-ben denominált üzleti költségeik fedezésére. Amint azt a Glassnode szerdán közzétette, a bányászegyenlegek nagymértékű kiáramlását tapasztalták a bitcoin augusztusi, 24 500 dolláros sikertelen újratesztje óta.
 
BTC bányászat on chain | Cryptofalka Forrás: Glassnode
 
„Ez azt sugallja, hogy a bitcoin bányászat összesített jövedelmezősége még mindig bizonyos fokú stressz alatt áll, havonta ~8 ezer BTC-t váltanak USD-re, hogy fedezzék a költségeiket.” – jelentette ki a Glassnode.
A cég által szolgáltatott diagram azt mutatja, hogy a kiáramlás nagyobb volt szeptember 22-én, mint az elmúlt 2 évben bármikor. A következő legnagyobb kiáramlás 2021 elején volt, szintén a bitcoin árfolyamának visszaesését követően. A bitcoin bányászok fix számú BTC-t (6,25) keresnek minden alkalommal, amikor blokkot bányásznak a hálózat számára. Egy blokk sikeres bányászása energiafogyasztást igényel, és speciális ASIC-nek nevezett gépeket kell használnia a munka nyereséges elvégzéséhez.
 
A gép- és energiaköltségek az egyes érmék bányászatának implicit költségét jelentik. Mint ilyen, a nyereségesség megőrzéséhez mindkét erőforráshoz olcsó hozzáférésre van szükség – a jól teljesítő bitcoin piac mellett. Ennek megfelelően a bitcoin bányászok gyorsan kénytelenek voltak eladni érméiket, mivel dollárban kifejezett nyereségük jelentősen csökkent.
 
Júniusban a Core Scientific bányászcég több mint 7000 BTC-t adott el, így akkori mérlegében kevesebb mint 2000 maradt. A múlt héten a North Compute bitcoin bányászati ​​cég pedig csődöt jelentett.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A gyenge kezű hosszú távú birtokosok kapitulálnak

Eközben úgy tűnik, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok is veszteséggel adják el érméiket. A Glassnode adatai szerint jövedelmezősége a 2018-as medvepiacnál látott szintre esett vissza.
"A hosszú távú birtokosok átlagosan 42%-os veszteséggel adják el a BTC-t." - nyilatkozta a cég.
Sok nagy horderejű kriptobefektető, köztük Raoul Pal és Mike Novogratz is úgy gondolja, hogy a bitcoin újabb bikapiacát nagyrészt a makrogazdasági politika fogja elindítani. Sokan azonban, köztük az FTX vezérigazgatója, Sam Bankman Fried, azt jósolták, hogy a kripto medvepiac legrosszabb eseményei valószínűleg már elmúltak.
 
Azt érdemes hozzátenni, hogy a bitcoin eddig az amerikai dolláron kívül a legtöbb egyéb pénzügyi eszközt felülmúlta a harmadik negyedévben.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.69% $64,780.9
Ethereum ETH 1.83% $3,153.81
BNB BNB 1.93% $570.94
Solana SOL 4.00% $150.64
XRP XRP 3.94% $0.5285
Dogecoin DOGE 4.73% $0.1627
Cardano ADA 6.71% $0.5053
Litecoin LTC 4.49% $85.28
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!