Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Negyedével csökkent a bitcoin hálózat energiafelhasználása

Negyedével csökkent a bitcoin hálózat energiafelhasználása

A bitcoin hálózat energiaigénye mélypontra süllyedt, 10,65 gigawattra, a hálózat a csúcspontján 16,09 GW teljesítményt igényelt.

 

 

Kevesebb energiát használ fel a bitcoin hálózat

A bitcoin hálózat teljes energiafogyasztása drasztikusan csökkent a több hete folyamatban lévő tartós áresést követően. A Cambridge Center for Alternative Finance által megosztott adatok szerint a bitcoin hálózat 2022-ben 10,65 gigawattot (GW) teljesítményt használt, a hálózat csúcspontján ez az érték 16,09 GW teljesítmény volt.
 
BTC energiafelhasználása | Cryptofalka Forrás: ccaf.io
 
Ezzel szemben a bankszektor 56-szor több energiát használ fel, mint a bitcoin ökoszisztémája. Michel Khazzaka informatikai mérnök, kriptográfus és tanácsadó egy exkluzív interjúban így nyilatkozott:
„A bitcoin lightning és általában véve a bitcoin igazán nagyszerű és nagyon hatékony technológiai megoldások, amelyek megérdemlik, hogy széles körben alkalmazzák. Ez a találmány elég zseniális, elég hatékony és elég erős ahhoz, hogy tömegesen elterjedjen.”
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

Miért csökkent a bitcoin hálózat energiaigénye?

A bitcoin energiaigényének hirtelen csökkenése a csökkenő hash rate-nek tudható be. A bányászat kivonatolási aránya kulcsfontosságú biztonsági mérőszámként szolgál, a BTC-bányászok által egy blokk sikeres bányászásához szükséges számítási teljesítmény.
 
Bitcoin globális hahs rate | Cryptofalka Forrás: blockchain.com
 
A bitcoin hálózat bányászati ​​nehézsége minden idők csúcsát, 231.428 EH/s-ot érte el június 13-án. A csúcsérték elérését két héttel követően ez az érték több mint  13.9%-os csökkenést mutatott. A hash rate eloszlásának legfrissebb bontása szerint az F2Pool és az AntPool a legnagyobb ismert bányász poolok, 81, illetve 80 blokkot bányászott az elmúlt négy nap során. 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.93% $60,938.28
Ethereum ETH -3.88% $2,962.76
BNB BNB -0.48% $542.89
Solana SOL -7.80% $128.74
XRP XRP -2.51% $0.4891
Dogecoin DOGE -8.71% $0.1417
Cardano ADA -4.38% $0.4383
Litecoin LTC 0.34% $79.05
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!