Így látja a Bitcoin blokk felezés hatását egy vérbeli bányász

Szerző: | máj 4, 2020 | Kriptovaluta

Mai cikkünkben egy régimotoros kriptovaluta bányász értekezését olvashatjátok arról, hogy szerinte mi lehet a Bitcoin blokk felezés hatása a blokklánc ökoszisztémára.

 

Bitcoin blokk felezés alapok

A Bitcoin teljes készlete a programjából adódóan limitált, az új Bitcoinok pedig a blokk jutalommal kerülnek felszabadításra. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a kriptovaluta bányászok a Bitcoin blokklánc rendszerének fent tartásáért a befektetett hardware és energiáért cserébe blokkjutalmat kapnak. Ahhoz, hogy blokklánc fusson és például fizetési tranzakciókat tudjunk végrehajtani ahhoz számítási kapacitásra van szükség, ezt biztosítják a kriptovaluta bányászok. Munkájukért cserébe pedig blokkjutalmat kapnak. Ennek a jutalomnak a mértéke nyilvános és előre meghatározott mennyiségű.

A Bitcoin blokkláncán az eredeti blokkjutalom 50 Bitcoin volt, ami már két felezés után mára csupán 12,5 Bitcoin. A 2020 májusi bitcoin blokk felezést követően ez az érték tovább csökken 6,25 Bitcoinra. Vagyis elmondható, hogy a múlttal összehasonlítva nehezebb lesz újabb és újabb Bitcoinokhoz hozzájutni. 

Bitcoin blokk felezés I Cryptofalka

 

Mit hozhat a Bitcoin blokk felezés a gyakorlatban?

A Bitcoin blokk felezés után a jelenlegi jutalom felét kapja majd minden Bitcoin bányász, így a bevételük is a felére esik. Európában nehéz Asiccal bevételt, értelmezhető profitot elérni, ennek okai a magas áram díjak, illetve a vám miatti jóval drágább készülékek.

Így profit számításnál a Kínai és az Orosz 2-5 centig terjedő áramdíjjal számolhatunk.

5 centes áramdíjjal számolva a Bitcoin blokk felezés előtti profit: (Költségek előtt, 12,5 Bitcoin / blokk)

 

 

 

2 centnél jelenlegi blokkjutalommal , költségek előtt: 

 

 

 

Ehhez természetesen egyéb költségek is tartoznak pl. ventilátorok üzemeltetése, tűzvédelem, személyzet bérköltsége, adó, amortizáció. Bitcoin blokk felezés után a jelenlegi profit pont a fele lesz. Hogy ez mit takar? S9-esek nagy valószínűséggel nyugdíjba mennek három év után. Helyüket a 2019-ben piacra került S17-esek vehetik majd át.

Vágj bele most a kriptovaluta bányászatba! Kriptovaluta bányászgép eladás, optimalizálás, beüzemelés

A hatás gyakorlatilag olyan lesz, mintha egy nap alatt négyezer dollár körülire esne a bitcoin árfolyama a bányászok számára a jelenlegi magas szintről. Az újabb gépek természetesen még így is képesek lesznek profitot termelni. A kieső s9-esek vagy más gépek hashe hiányozni fog a rendszerből, így a többiekre eső blokkjutalom emelkedni fog, amíg a rendszer egyensúlyi állapotba nem kerül. Valószínű a folyamatosan emelkedő nethash rövidtávon csökkeni fog,  amíg egyensúlyba nem kerülnek a dolgok.

Bitcoin blokk felezés I Cryptofalka

Bárki akinek egy, vagy több bányászgépe van jóval előre kalkulál a költségekkel, nagyobb eseményekkel. Főleg, ha egy nagyobb bányász farmról van szó. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Ázsiában erre legalább fél éve készülnek már. Ugyanúgy, ahogy az európai ETH bányászok a DAG file 4 Gb fölé való emelkedésére (4 Gbos kártyák 6 illetve 8 Gb-osakra való cserélése),  vagy a nyáron (remélem megtörténő) Progpow forkra. Aki hatékonyan tud alkalmazkodni a változó körülményekhez, vagy van elég tartaléka túléli, aki nem vagy nincs tartaléka becsődöl. Igazi kapitalizmus a kommunista Kínában, ami az USA-ból már hiányzik.

 

Milyen problémákat okozhat a Bitcoin blokk felezés?

Személyes véleményem szerint a Bitcoin blokk felezés a jelen piaci körülmények között zökkenőmentesen véghez fog menni. Nagyobb baj akkor lesz, ha felezés előtt bezuhan a Bitcoin ára.  Hatezer dolláros árszint a felezés után már nehezen tolerálható a bányászok részéről. Nagyjából működési költségeket fedezi, viszont a gépek megtérülése, ROI még sehol nincs ekkora.

 

Mi az ami biztosan történni fog? 

A jelenlegi BTC mennyiség maradni fog, a  növekedés üteme fog mérséklődni, felére. Deflációs hatást kiváltva. Fontos, hogy a piacon lévő tőke is növekedjen, hiszen a btc volumene az előző felezésnél sokkal kisebb volt a mai volumenekhez képest.

Aliara

Ha szeretnél még többet tanulni a Bitcoin blokk felezés hatásáról, hallgasd meg a Bitcoin kisokos podcastünk erről szóló részét:
[buzzsprout episode=’3254668′ player=’true’]

Ha pedig szeretnél mégtöbbet tanulni a kriptovaluta bányászatról, akkor ezt az epizódot ajánljuk neked:

[buzzsprout episode=’3598753′ player=’true’]

Háttérkép forrása: Link

További ajánlott cikkeink:

  1. Mi a Bitcoin, blockchain technológia vagy a kriptovaluta kereskedés?
  2. Eljött a nap, amikor az olaj ára olcsóbb lett, mint a vízé
  3. Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant
  4. Komoly módosítások a Facebook Libra kriptovalutájánál
  5. Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja
  6. A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt
  7. CryptoFalka kriptovaluta kereskedés kisokos

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka