Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant

Starbucks és McDonalds teszteli a kínai digitális yüant

Kína hopej tartományának Átalakulási és Fejlesztési Bizottsága hívott össze szerdán gyűlést az új kínai digitális jüan iniciatíva tesztre való kibocsátása kapcsán. Számolt be erről csütörtökön egy helyi hírportál hivatalos állami dokumentumokra hivatkozva.

 

Vendéglők és kisvállalatok vesznek részt a Kínai Központi Bank által kibocsátott digitális jüan tesztelésében

Az elmúlt hónapokban számtalan hír érkezett a kínai digitális yüan tesztelésével és kibocsátásával kapcsolatban, most egy újabb izgalmas hír látott napvilágot ezzel kapcsolatban!

E lépés Kína széleskörű erőfeszítéseit jelölte meg arra vonatkozóan, hogy tesztelje digitalis valuta projektjét, a digitalis jüan-hoz állami tulajdonú kereskedelmi bankok által fejlesztet DC/EP-ként is emlegetett pénztárca alkalmazásokkal együtt.

A jelentés megemlíti, hogy a gyűlésen kormányzati szervek, Kína négy állami tulajdonban lévő kereskedelmi bankja, az Ant Financial, Tencent valamint 19 vendéglátó, szórakoztató ipari és kisvállalat voltak jelen, melyek majd a teszteken is részt vesznek.

digitalis jüan Starbucks Kínában. (Forrás: Shutterstock/testing)

Ezen vállalatok közül megemlítendő többek közt a körzeti McDonald’s, Starbucks, Subway, JD Supermarkets. A jelentés azonban nem említi meg sem a digitális jüan teszt kezdetének időpontját sem annak hosszát.

A Coindesk megkeresésére a kormányzati szervek nem szolgáltattak megerősítéssel sajtó időn belül.

 

Már javában folyik a digitális yüan fejlesztése

Múlt héten került bejelentésre, hogy a Kínai Mezőgazdasági Bank már kifejlesztett egy teszt felhasználói felületet a DC/EP pénztárcához és annak funkcióit a digitalis jüannal történő tranzakciókra.

Mint az említett alkalmazáshoz való kezdeti hozzáféréséből lehet következtetni: a tesztet Csengtu, Szucsou, Sencsen városaiban valamint Hsziungan Új Körzetben indították útjának.

kína digitális valuta

Más helyi hírportálok múlt csütörtöki jelentése alapján a Suzhou-ban indított teszt magában foglalja önkormányzati tisztségviselők ugyancsak digitalis jüan formájában történő szállítási támogatását.

A Kínai Népbank múlt pénteken megerősítette a tesztelési folyamatot, azonban hangsúlyozta, hogy ez még nem jelenti a digitális jüan hivatalos kibocsátását.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.08% $65,730.38
Ethereum ETH -3.79% $3,454.36
BNB BNB -1.39% $597.16
Solana SOL -7.47% $137.48
XRP XRP 0.88% $0.494
Dogecoin DOGE -9.47% $0.1226
Cardano ADA -7.84% $0.3804
Litecoin LTC -5.81% $73.57
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!