Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja

Blockchain technológia, már a Telsa és a BMW is használja

Bemutatjuk, hogy a vezető autógyártók, mint a Tesla vagy a BMW hogyan hasznosítják a blockchain technológia előnyeit már most, a technológia hajnalán.

 

Blockchain technológia - Két nagy névvel bővült a felhasználók tábora

Az elmúlt hetekben két nagy névvel is bővült a blockchain technológiát felhasználó nagyvállalatok listája! A BMW nyilvánosságra hozta a PartChain projektük részleteit, melynek célja a blokklánc hasznosítása a logisztikai láncában. (A Volvo még tavaly hozta nyilvánosságra hasonló projektjét, erről itt olvashattok: A blokklánc technológiát választja a Volvo is az elektromos autói gyártásához.)

Másik innovatív nagy név a Tesla, aki szintén érintett egy blockchain technológiára épülő kutatásban. Ennek érdekessége, hogy szintén logisztikához hasznosítaná a blokkláncot, viszont nem a szárazföldön, hanem a vizen! A Tesla CEO Elon Musk amúgy is nagy innovatív és számtalanszor tweetelt már a Bitcoinról és a kriptovalutákról. Legutóbb a kedvenc kriptovalutáját árulta el: Elon Musk ismét megmutatta melyik a kedvenc kriptovalutája

arab_emirsegek_blockchain

A Tesla és a BMW bejelentése igazából nem meglepő, ugyanis olyan nagy nevek is elkezdték már a blockchain technológia hasznosítását a logisztikában, mint a Walmart, Nestle vagy az IBM Food Trust projektje. Ami inkább érdekes, hogy az említett nevek mind Hyperledger Fabric-ot használtak a logisztikai rendszer használatához.

 

Vizi blockchain technológia konzorcium és a Tesla

A Global Shipping Business Network (GSBN) egy blockchain technológiát hasznosító konzorcium, ami megkezdte a hivatalos engedélyek beszerzését az új rendszer használatához. Maga a konzorcium a legnagyobb óceáni fuvarozókat foglalja magába. (Hogy jön ide a Tesla? Mindjárt kiderül!)

Egy teszt projektben azt vizsgálta a konzorcium, hogy mennyi pénzt és időt tudnának spórolni a logisztikai láncukban a blockchain technológia felhasználásával. Itt főként az igazán papírmunkát igénylő folyamatokat digitalizálták és vitték fel a blokkláncra. Korábban a papír alapú információk miatt a hajózási társaságnak és a kikötőnek külön kellett ellenőriznie és érvényesítenie a papírokat. Most viszont a blokklánc segítségével képesek egy időben ugyanazt az adatot látni és jóvá is hagyni.

blockchain technológia tesla bmw 2

Oké de, hogy jön ehhez a Tesla? Pontosan úgy, hogy a szállítandó konténerek Tesla alkatrészeket tartalmaznak és igazán nem mindegy az autógyártó számára, hogy mennyi idő alatt jutnak el az alkatrészek a gyárába. Így a Tesla érdeke is, hogy zökkenőmentesen és hatékonyan menjen a szállítmányozás folyamata.

A modern megoldás és a blokklánc segítségével a Tesla alkatrészek lényegesen gyorsabban és olcsóbban váltak elérhetővé! A rendszer további előnye, hogy a transzparenciát és a nyomon követhetőséget is nagyban növelte.

 

A BMW saját blokklánc rendszerén dolgozik

A Teslához hasonlóan a német autógyártó a BMW is a folyamatainak hatékonyabbá tételéhez használná a blockchain technológiát. Viszont ők egy lépéssel tovább mennek és saját blokklánc rendszer kiépítésén dolgoznak!

Blockchain technológia bmw

A BMW egy beszerzésért felelős vezetője nyilatkozott arról, hogy a PartChain névre keresztelt rendszerük hogyan teszi majd hatékonyabbá a német gyártó életét. Egyelőre még a pilot projekten dolgoznak csak, de a jövőbeli térképükön egy hatalmas és mindent átfogó rendszer rajzolódik ki. Egy olyan szállítmányozási lánc, ahol az alapanyag életútjától és beszerzésétől egészen a végtermékig minden transzparensen visszakövethető.

Az elképzelés célja, hogy a BMW beszerzési folyamatát a blockchain és a digitalizáció segítségével egy új szintre emelje. Egy olyan nyitott platform elkészítése a célunk, amely lehetővé teszi a teljes logisztikai láncban az adatok cseréjét, megosztását. Ezt pedig teljes biztonságban  és ha kell a megfelelő anonimitással!

Nem meglepő, hogy a vezető autóipari vállalatok ismét az úttörők az új technológiák kifejlesztését illetően. Ugyanis nálunk a blockchain technológia előnyei dollár eurókat és rengeteg időt. tudnak megspórolni. Még 2018-ban jött létre a Mobility Open Blockchain Initiative (MOBI), melynek a BMW is egy alapítója volt. A csoportosulás közel 120 vezető céget foglal magába, melynek célja, hogy minél több vállalatot kapcsoljon össze a mesterséges intelligencia, az Internet of Things, az 5G és a blockchain technológia segítségével.

A héten megjelent cikkünkben szintén kirajzolódni látszik, hogy Kína is hasonló digitális rendszerek kiépítésén dolgozik: A Huawei fogja segíteni a kínai blockchain adoptációt

 

További ajánlott cikkeink:

  1. BITCOIN, KRIPTOVALUTA SZÓTÁR ÉS KISOKOS
  2. MIÉRT ÉRI MEG BITCOINNAL ÉS KRIPTOVALUTÁKKAL KERESKEDNI?
  3. PONTOS MATEMATIKAI MODELL A BITCOIN ÁR MEGHATÁROZÁSÁHOZ
  4. ÚJABB CSÚCSOKAT DÖNTÖGET A BITCOIN HASH RATE
  5. TETHER OLDOTTA MEG A PORNHUB ÉS A PAYPAL HARCÁT
  6. MIRE IS JÓ A BLOKKLÁNC? – ALKALMAZÁSI MEGOLDÁSOK A GYAKORLATBAN
  7. CRYPTOFALKA KRIPTOVALUTA KERESKEDÉS KISOKOS
  8. AZ ARANYNAK KÖSZÖNHETŐEN ENNYIT ÉRHET MAJD AKÁR EGY BITCOIN

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.94% $66,621.78
Ethereum ETH -0.71% $3,454.79
BNB BNB -2.40% $579.86
Solana SOL -1.34% $176.08
XRP XRP 0.23% $0.5999
Dogecoin DOGE -1.88% $0.1345
Cardano ADA -3.40% $0.4195
Litecoin LTC -4.02% $71.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!