Bitcoin pizza nap: 11 éve történt az első kriptovalutás fizetés

Szerző: | máj 22, 2021 | Kriptovaluta

Szeretjük a pizzát és a Bitcoint is. Tegyük össze a kettőt és akkor máris az év kedvenc napja lesz a mai. Ma van ugyanis a tizenegyedik Bitcoin Pizza nap. 

 

Bitcoin pizza nap

Éppen 11 évvel ezelőtt ugyanezen a napon egy floridai férfi kedvet kapott egy John Papa pizzára. Ő volt Laszlo Hanyecz. Ahelyett, hogy rendelt volna magának egyet, vagy elment volna személyesen megrendelni, felment a Bitcoin tank fórumra és írt egy bejegyzést. 

Kijelentette, hogy 10 000 Bitcoint fizet valakinek, aki 2 nagy pizzát rendel neki. Kérését egy brit székhelyű férfi hajtotta végre, aki a kriptopénzért cserébe megrendelte neki a pizzákat. Most őrültségnek tűnhet, mivel egy Bitcoin értéke meghaladja a 30 000 dollárt. Viszont akkor 10 000 bitcoin körülbelül 41 dollárt ért, tehát nem volt igazán egy nagy kiadás. 

Bitcoin pizza day I Cryptofalka 22

Forrás: https://www.somagnews.com/

Sőt, miután a nyáron folytatta a Bitcoin bányászatát, Hanyecz nem hagyott fel a szokásával és megismételte ezt a tranzakciót még párszor, ami csak azt mutatja, hogy mennyire szerette a pizzát.

A tranzakció sikere után ez a nap minden kriptovalutákat ismerő embernek eszébe jut. Azóta minden május 22-én megünneplik a Bitcoin Pizza Napot. Különleges nap, amikor a Bitcoin kereskedők és a pizzakereskedők nagy ünnepeket tartanak. És mi lehet az ünneplés jobb módja, mint egy pizzavásárlás és bitcoinokkal történő fizetés.

A Bitcoin Pizza Day jelenség globális lett, és sokat beszélnek róla. Attól a pillanattól kezdve mostanáig hosszú volt az út. A Bitcoin már nem csupán ismeretlen a világon, és értéke már nem néhány cent. A kisbefektetők és a vállalkozások kezdik felismerni a kriptovaluták valós értékét és jelentőségét, és olyan szolgáltatásokat kínálnak, amelyek segítségével fizetni lehet. Ez egy gazdasági forradalom, amely az örökbefogadás növekedésével folyamatosan növekszik.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Kriptovaluták evolúciójához járult hozzá a Bitcoin pizza nap

Kiválóan látszik a kriptovaluták fejlődése milyen messzire jutott a az elmúlt 11 évben. Még 2010-ben Hanyecznek valójában 4 napot kellett várnia a tranzakció végrehajtásához, vagyis a kriptográfia nem volt túl gyors lehetőség. Ma azonban a kriptográfiai tranzakciók gyakran gyorsabbak és olcsóbbak, mint a fiat tranzakciók, vagyis a világ minden táján élő embereknek szinte azonnal lehet kriptovalutát küldeni. 

kriptovaluta evolúció I Cryptofalka 22

Forrás: https://www.crushpixel.com/

Sőt, lehet, hogy a Bitcoin volt az első kriptovaluta, de ma már több, mint 7000 különböző kriptovaluta létezik. A blokklánc technológia forradalmasít megannyi iparágat, egészségügy, agrárium, pénzügy, művészet.  

A kriptovaluták az utóbbi években a mainstream médiába is bejutottak, egyre többen kezdik felismerni az általuk kínált előnyöket. Becslések szerint több mint 73 millió ember rendelkezik valamilyen kriptográfiával, ami messze áll a Bitcoin hiánypótló kezdeteitől.

 

Bitcoin mint fizetőeszköz

Az a teória, hogy a Bitcoin fizetőeszközzé váljon, aminek egyébként tervezték nem fog megvalósulni. Hiába terjedt el széleskörűen és ismeri rengeteg ember, a tranzakciók drágák és nehézkesek. Ezt a célt más, gyorsabb és olcsóbb tranzakciójú kriptovaluták fogják betölteni. 

OKEX_banner_Cryptofalka

A Bitcoinnak más szerep jut. Egyre jobban kezd kirajzolódni, hogy egyfajta digitális aranyként lesz jelentősége a monetáris politikában. Ugyanis nemcsak a kisbefektetők használják már értékmegőrzésre, hanem hatalmas intézményi tőke is a piacra áramlott. A MicroStrategy, a Grayscale, A Square, a Tesla is Bitcoin kitettséget szerzet. Az intézményi befektetők, akiknek dollár milliárdjai vannak rájöttek arra, hogy ha Bitcoinban tartják kincstári tartalékaik egy részét, akkor nem, hogy nem inflálódik, hanem szép hozamot termel. 

 

Hosszútávú Bitcoin befektetések

A Bitcoin ára tökéletesen illik ahhoz a matematikai modellhez, amelyet Stock-to-Flow modellnek hívunk. A Digitalk azt monitorozza, hogy a Bitcoin ár hol helyezkedik el az eddig talán legpontosabb matematikai modellhez, a Stock to Flow modellhez képest. 

Stock to flow 2021 május I Cryptofalka 22

Forrás: https://stats.buybitcoinworldwide.com/stock-to-flow/

Ha megnézzük grafikon mai állást, kis eltérést láthatunk, ami még így is az egyik legpontosabb előrejelzés a Bitcoin árára. Tehát mondhatjuk, hogy az intézményi befektetők is jól döntöttek amikor Bitcoin befektetést hajtottak végre. Az ábra szerint az árfolyam még növekedni fog. 

A Stock to flow modell két fő paramétert vesz figyelembe. Az egyik az éppen forgalomban lévő Bitcoin mennyisége, a másik paraméter a bányászat során kibocsátott Bitcoinok létrehozásának segítsége. A Bitcoin, a készletéhez képest alacsony kibocsátási értéke miatt hasonlóan viselkedik mint az arany. 

A PlanB stock to flow ábrán látható, hogy a Bitcoin a múltban majdnem teljesen pontosan követte a grafikont. Néhány 100 dollártól eltekintve megjósolta a jövőbeli árfolyamot. 

 

Összegzés

A blokklánc technológia és a kriptovaluták forradalmasítják életünk legfontosabb területeit. A művészet, az ipar, a monetáris politika, az agrárium mind-mind olyan terület, ahol már megjelent a blokklánc technológia. Ez a fejlődés hasonló az internet elterjedéséhez. Még gyerekcipőben jár, de a benne rejlő lehetőségek határtalanok. Boldog tizenegyedik Bitcoin Pizza napot mindenkinek!

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka