Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
10 BTC-ért kelt el egymilliárd kínai állampolgár személyes adata

10 BTC-ért kelt el egymilliárd kínai állampolgár személyes adata

Egymilliárd ember személyes adatait lopta el egy hacker, majd a dark weben 10 BTC-ért értékesítette. A Binance csapata észlelte az eladást.

 

BTC-t kértek a lopott adatokért

Egy hacker azt állítja, hogy egymilliárd kínai állampolgárról szerzett személyes adatokat a sanghaji rendőrségtől, ami a technológiai szakértők szerint, ha igaz, a történelem egyik legnagyobb adatszivárgása lehet.

Kripto hacker | Cryptofalka Forrás: coingeek.com

A névtelen felhasználó, akit "ChinaDan"-ként azonosítottak, a múlt héten posztolt a Breach Forums hacker fórumon, és felajánlotta, hogy eladja a több mint 23 terabájtnyi (TB) adatot 10 BTC-ért, ami körülbelül 200 000 dollárnak felel meg.

"2022-ben kiszivárgott a Sanghaji Nemzeti Rendőrség (SHGA) adatbázisa. Ez az adatbázis sok TB-nyi adatot és információt tartalmaz több milliárd kínai állampolgárról" - áll a bejegyzésben.
Az adatbázisok egymilliárd kínai állampolgárról és több milliárd ügynyilvántartásról tartalmaznak információkat, beleértve a következőket: név, cím, születési hely, nemzeti azonosítószám, mobilszám, minden bűncselekmény/ügy adata." A Reuters egyébként nem tudta megállapítani, hogy tényleg 10 BTC-ért adták volna el az adatokat.
 
A sanghaji kormány és a rendőrség sem reagált a hírekre. A Reuters a magát hackernek valló ChinaDant sem tudta elérni, de a bejegyzést széles körben vitatták a kínai Weibo és WeChat közösségimédia-platformokon, sok felhasználó pedig attól tartott, hogy akár valódi lehet. Az "adatszivárgás" hashtaget vasárnap délutánra blokkolták a Weibón.
 
Kendra Schaefer, a pekingi székhelyű Trivium China tanácsadó cég technológiapolitikai kutatási részlegének vezetője a Twitteren közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy „nehéz az igazságot ellenőrizni”.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

A Binance-nél észlelték az adás-vételt

A Binance vezérigazgatója július 4-én a twitteren bejelentette, hogy biztonsági csapata észlelte az eladást a dark weben.

[embed]https://twitter.com/cz_binance/status/1543700689611792386[/embed]

A Binance azt állította, hogy elővigyázatossági intézkedéseket tett és fokozta a potenciálisan érintett felhasználók ellenőrzését. CZ  úgy gondolja, hogy a hackelés azért történhetett, mert a fejlesztő hibát követett el és különböző hitelesítő adatokat tett közzé. 

[embed]https://twitter.com/cz_binance/status/1543905416748359680[/embed]

 

Kína folytatja a blokklánc projekteket

A hackelés és adatlopás ellenére úgy tűnik, hogy a kínai kormány továbbra is támogatja a blokklánc bevezetését országában. 15 regionális zónát választottak ki az új technológia megvalósításának megkezdésére. Több innovatív technológián alapuló alkalmazást is tesztelnek blokklánc segítségével. A tesztzónák olyan nagyvárosokra is kiterjednek, mint Peking, Sanghaj, Kanton, Cengdu vagy Szecsuán déli része.
 
 
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.46% $66,680.16
Ethereum ETH 6.43% $3,254.05
BNB BNB 4.26% $582.37
Solana SOL 8.39% $154.16
XRP XRP 4.20% $0.515
Dogecoin DOGE 5.05% $0.1654
Cardano ADA 3.95% $0.49
Litecoin LTC 2.75% $81.96
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!