Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Jól járhat a Bitcoin, Biden $6 trillióra emeli a költségvetést

Jól járhat a Bitcoin, Biden $6 trillióra emeli a költségvetést

Joe Biden amerikai elnök 6 ezer milliárd dolláros költségvetést jelentett be 2022-re. A Bitcoin a fix inflációjával jól jöhet ki ebből is.

 

6 ezer milliárd dollárt költene Amerika 2022-ben Biden tervei alapján

Bár a bejelentésre még csak május 28-án kerül majd sor, a New York Times tegnapi cikke szerint az elnök 6 trillió dolláros költségvetést fog bejelenteni a mai, pénteki nap során. A második világháború óta legjelentősebb fiskális politika beruházásai infrastrukturális, oktatási és egészségügyi projekteket céloznak meg főként.

A 6 ezer milliárdos költségvetés 2022 után további emelkedéseket láthat majd. 2031-re összesen 8,2 trillióra szeretné emelni ezt Biden.

A költségvetés növeléséhez szükséges extra forrásokat Biden jelentős adóemelésekkel tervezi finanszírozni. Ezek elsősorban a leggazdagabb vállalkozásokat és egyéneket célozzák meg a tervezett módosítások szerint. Azonban a költségvetési hiány továbbra is jelentős problémákat vetít előre az ország számára, a költések növelésével pedig 2030 előtt a szakértők nem látnak esélyt arra, hogy az adósságait le tudná csökkenteni az ország.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

A költségvetés növelésével kapcsolatos hírek kifejezetten jól jöhetnek majd a bitcoin (BTC) számára – legalábbis ezt igazolják az előrejelzések mellett a történelmi tapasztalatok is. 2020 márciusa óta ugyanis több mint 1500%-os emelkedést tudott produkálni a kriptovaluta, ahogy az amerikai kormány a koronavírus elleni harcban egyre komolyabb gazdasági segélycsomagokat és programokat jelentett be.

A féktelen költekezés azonban még komoly problémákat is okozhat Amerikának. A dollár erejét mérő DXY index, ami egy kosár egyéb valutához hasonlítja a dollárt, tavaly március óta több mint 13%-os zuhanást mutatott – amely a világ vezető valutája esetén komoly visszaesésnek számít.

Dollár index I Cryptofalka Dollár index

 

Bár a bitcoinnak jól jöhet a dollár gyengülése, de a gazdaság számára aggasztó lehet

Nem is csoda, hogy a kriptoszférában is jó páran aggodalommal figyelték a Times jelentése után szárnyra kapó híreket. Amellett, hogy a legtöbben továbbra is a bitcoinba való befektetést tartják a legjobb megoldásnak, azért a probléma forrásaira is sokan kitértek. Anthony Pompliano, a bitcoin egyik nagy támogatója és a Morgan Creek Digital alapítója, például egyértelműen a dollár további gyengülést látja Biden döntésében.

„A kormány egyre nagyobb adósságba taszítja az országot miközben párhuzamosan még a valutánk értékét is tönkreteszi. A történészek majd azt fogják írni, hogy a kormány felgyorsította a világ tartalékvalutájának tönkretételét, miközben az emberek szurkoltak nekik.” – mondta Anthony Pompliano egy bejegyzésében.

Biden $6 trillióra emeli az USA költségvetését, a BTC jól járhat A BTC árfolyama rövid időre átlépte a 40 000 dollárt a költségvetési hírek hatására. Forrás: TradingView

A bitcoin jó megoldás lehet a folyamatosan gyengülő dollár ellen, ahogy erre már a hírek kirobbanása óta jó páran felhívták a figyelmet, hiszen a gyengülő valutával szemben hosszú távon megőrizheti értékét. Azonban a dollárral kapcsolatos változások (legyenek azok jók vagy rosszak) könnyen kihathatnak az egész gazdaságra. A hatások elől pedig a kriptovaluták sem tudnak teljesen elmenekülni.

A Times Biden költségvetésével kapcsolatos cikke után a bitcoin egyébként átlépte egy rövid időre a 40 000 dolláros határt, majd újra visszaesett. Jelenleg $37 000 környékén mozog az árfolyam.

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összefoglalva

Joe Biden amerikai elnök a New York Times értesülései szerint 6 ezer milliárd dolláros költségvetést tervez 2022-re, amely az egyik legjelentősebb fiskális politikának számít a második világháború óta. A költségvetési hiány és a dollár gyengülése azonban még nagyon komoly problémákat jelenthet az ország számára. A dollár már a 2020-as év során is sokat veszített erejéből egyéb valutákhoz viszonyítva, a legtöbb szakértő szerint pedig ez könnyen folytatódhat a jövőben is. A bitcoin azonban jól jöhet ki a gyengülésből értékmegőrző funkciója miatt Biden bejelentésének ellenére is.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.92% $67,389.52
Ethereum ETH -8.04% $3,251.36
BNB BNB -5.58% $590.39
Solana SOL -12.37% $153.6
XRP XRP -10.56% $0.5454
Dogecoin DOGE -12.91% $0.1724
Cardano ADA -13.28% $0.5092
Litecoin LTC -12.66% $85.79
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!