Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Milyen a BTC és ETH viszonya most a devizákhoz?

Milyen a BTC és ETH viszonya most a devizákhoz?

A kriptovaluták, köztük a Bitcoin és az Ethereum áringadozása csökken, ameddig a főbb globális fiat valuták a gyengeség jeleit mutatják.
 
 

A kriptovaluták és a részvények korrelációja nő

Korábban, a kriptovaluta ipar sokkal volatilisebb volt, mint akár a részvények, akár a devizapiacok. Azonban a COVID-19 megjelenése óta, a legtöbb befektetésre alkalmas eszköz árfolyam-ingadozása megnőtt.
 
Az olyan részvények, mint az S&P 500 és a Bitcoin közötti korreláció köztudottan drasztikusan nőtt 2022-ben. Az alábbi diagram azt mutatja, hogy a korreláció minden idők csúcsa közelében van, és majdnem kétszerese a 2020-asnak.
 
BTC és SP500 korreláció I Cryptofalka
 
Bár a korreláció október eleje óta kismértékben csökken az S&P500 és a Bitcoin között, még mindig 0,57 körül van. Azonban hogyan teljesített a Bitcoin az olyan pénznemekkel szemben, mint a dollár, font, euró, jen és más főbb valuták?
 

 

Októberi összehasonlítás a globális fiat valutákkal

Október 7. óta a Bitcoin árfolyama 2,85%-ot, az Ethereumé pedig 3,85%-ot csökkent. Az angol font, az euró, a kínai jüan szintén csökkent körülbelül 1,37%-ot, míg az amerikai dollár, az ausztrál dollár, a japán jen és a kanadai dollár árfolyama 0,65%-kal emelkedett. Az adatok tehát azt mutatják, hogy a kriptopiacok volatilitása kissé kívül esik a devizapiacén, de nem olyan nagy különbséggel, mint azt várnánk.
 
Riasztó, hogy egy globális fiat valuta 14 nap alatt 1,37%-ot veszíthet értékéből, de a Bitcoin esetében a 2,85%-os csökkenés enyhe ahhoz képest, ami sokszor előfordul.
 
Globális valutaárfolyamok I Cryptofalka
 

 

Negyedéves összehasonlítás a globális fiat valutákkal

A 2022 utolsó negyedévére vonatkozó diagram (augusztus óta) tágabb képet fest a helyzetről. Az Ethereum árfolyama ingadozott a legjobban a harmadik negyedévben, míg az amerikai dollár viszonylag egy síkon mozgott és folyamatosan erősödött augusztus vége óta.
 
Globális valutaárfolyamok I Cryptofalka
 
A Bitcoin árfolyama az Ethereuménál is jelentősebben csökkent az időszak során, azonban kisebb volt a volatilitása. Az összes többi valuta árfolyam-ingadozása hasonló tendenciát követ szeptember közepe óta.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Éves összehasonlítás a globális fiat valutákkal

Ha az egész évet vesszük figyelembe, a kiemelkedő nyertes az amerikai dollár, amely 16,97%-os értéknövekedést mutatott, az árfolyam folyamatos növekedése mellett, különösebb volatilitás nélkül. Az orosz rubel 21,09%-os erősödést ért el az előző évhez képest a márciusi 45%-os csökkenés után. A rubelnek rendkívül ingadozó éve volt, de a harmadik negyedévet stabilan zárja.
 
Globális valutaárfolyamok I Cryptofalka
 
A Bitcoin és az Ethereum egyaránt komoly veszteségeket könyvelhetett el január óta, 56%, illetve 66%-os mínuszban állnak. Szeptember közepétől kezdődően a Bitcoin és az Ethereum árfolyama kiegyensúlyozott volt. A kriptovaluták éves vesztesége sokkal rosszabb, mint a hagyományos valutáké. A vizsgált kosár közül a legnagyobb vesztes az angol font volt 16,87%-os eséssel és a japán jen 22,21%-kal.
 
Az amerikai dollárt és az orosz rubelt leszámítva azonban minden deviza 6 hónapos lejtmenetet követ. Hogy a volatilitás csökkenése mit jelenthet, az vita tárgya; a kriptopiacok érettsége, a medvepiaci mélypont és a vihar előtti nyugalom – mind ésszerű elméletek. A kripto-, részvény-, és globális fiat-valuta piacok közötti korreláció azonban még soha nem volt ennyire összhangban.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás
Mi az a blokklánc validátor? Ismertető

A validátorok kulcsfontosságú elemei a blokkláncnak: felelősek az új blokkok hozzáadásáért és az elfogadásra váró tranzakciók ellenőrzéséért.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 4.46% $57,056.95
Ethereum ETH 2.16% $3,244.52
BNB BNB -1.94% $395.06
Solana SOL -1.51% $108.71
XRP XRP 6.30% $0.5838
Cardano ADA 1.41% $0.6282
Dogecoin DOGE 8.69% $0.09694
Litecoin LTC 2.64% $74.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!