Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Bitcoin használata egy új fejlesztéssel egyszerűsödhet

A Bitcoin használata egy új fejlesztéssel egyszerűsödhet

A "Layer 2" megoldásoknak köszönhetően a Bitcoin használata annyira egyszerűvé válhat, mint a dolláré. A Kraken vezérigazgatójának jóslata szerint legalább annyira elterjedt és magától értetődő lesz a felhasználása is. 📱

 

Lenyomja a Bitcoin a dollárt a "Layer 2" megoldásokkal?

Jesse Powell a Kraken vezérigazgatója a Bloombergneknek adott nyilatkozatában azt mondta, a Bitcoin értékállósága hosszú távon vetekszik az aranyéval. A "Layer 2" megoldásoknak köszönhetően olyan világpénz szerepet ölthet magára a Bitcoin (BTC), mint amilyet ma az Egyesült Államok dollárja képvisel. Szerinte az új fejlesztéssel nagyban egyszerűsödhet a Bitcoin használata. 

A Bitcoinhoz való hozzáállást utilitarista szemlélet jellemzi. A kriptopénz iránti megemelkedett kereslet a csordaszellem elvén alapulva fokozatosan bevonzza a nagyobb, intézményi befektetőket is. A nemzetközi környezet kedvez is ezeknek a hatásmechanizmusoknak, tekintve pl. a FED dollár-manipulációját. Az értékvesztés elkerülése érdekében Powell kiváló hosszútávú befektetési eszközt lát a Bitcoinban.

bitcoin-dollar

 

Egyszerűsödik a Bitcoin használata

Powell a Bitcoin sikerét abban látja, hogy kiváló értékőrző eszköz, különösképp, ha összevetjük napjaink hagyományos befektetési eszközei körül kialakult bizonytalanságokkal. Tekintve, hogy a BTC “kibocsátás” kiszámítható előmenetelt mutat, stabil befektetési állomány mutatkozik a kriptovaluta oldalán. Ezért a hagyományos eszközosztályokkal szemben valós és kiváló befektetési alternatívát képvisel.

Ugyanakkor elmondható róla az is, hogy az aranyhoz és a készpénzhez hasonlóan nem szükséges “fizikailag mozgatni” a Bitcoint a tranzakciók végrehajtásához. Az olyan készpénzes alkalmazások, mint a PayPal és a Venmo lehetővé teszik a fiat- valuták nem fizikai formában történő mozgatását. Így a jövőben a "Layer 2" megoldásoknak köszönhetően könnyen használható eszközöket biztosítanak a Bitcoin birtokosoknak is.

bitcoin-layer2-exchange

 

Jesse Powell így látja a jövőt:

"Hamarosan az összes technológia, amely a Bitcoin mögött áll, egyszer csak “eltűnik”, és olyan lesz, mint az amerikai dollár - senki sem érti, hogyan működik, de mindenki használja."

 

Új befektetői kör megjelenése

Az elmúlt három hónapban szignifikánsan nőttek az új számlák, melyek mögött változatos felhasználói kör áll: fedezeti alapok, vagyonkezelők, lakossági befektetők és napi kereskedők. A régóta várt intézményi befektetők tömeges megjelenése és magatartása mögött a piaci csordaszellem húzódik.

Az olyan elismert alapkezelők, mint pl. Paul Tudor Jones, nyilatkozataikkal hatással vannak a piaci magatartásra, így az a tény, hogy a billiárdos üzletember portfóliójának közel 2 %-a bitcoinban van, ösztönzi mások befektetési hajlandóságát is. Ez a hatás jelenleg az intézményi befektetők vonatkozásában mutat markáns vonásokat. Ahhoz viszont, hogy a mainstream is felkapja a Bitcoin használatát sokat kell még egyszerűsödnie a vezető kriptovalutának, ebben fog segíteni a "Layer 2".

paul-tudor-jones-bitcoin Paul Tudor Jones - billiárdos befektető

 

A kriptovalutapiacok bálnák általi esetleges manipulációját illetően Powell rámutatott, hogy a hagyományos piacok esetében is ugyanúgy megvalósul is manipuláltak:

„Nézzék meg, hogy a Fed miként vásárol értéktelen kötvényeket bukott egyesült államokbeli vállalatoktól. Ez egy vicc. A piac manipulálva van. Több ezer dollárt nyomtatnak a nyilvánosan forgalmazott részvények értékének felpumpálása érdekében. Manapság nem tanácsos dollárban beárazni a dolgok értékét, hiszen az infláció itt hamarosan ellenőrizetlen lesz. Személy szerint bitcoint vásárolnék az infláció ellen."

 

Ha szeretnéd a futást, házimunkát vagy az utazást hatékonyan eltölteni, hallgasd a Bitcoin kisokos-ra hallgató podcastünket! 🎤 Spotify és iTunes segítségével érhetőek el a Bitcoinról és blokkláncról szóló hanganyagainkat. 🎧 

[buzzsprout episode='3770012' player='true']

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.76% $51,099.91
Ethereum ETH -1.52% $2,942.27
BNB BNB -1.18% $377.27
Solana SOL -2.38% $101.3
XRP XRP -1.80% $0.5378
Cardano ADA -1.22% $0.5878
Dogecoin DOGE 0.33% $0.08519
Litecoin LTC -0.41% $68.74
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!