Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Vihar előtti csend: nyugodt a piac a bitcoin felezése előtt

Vihar előtti csend: nyugodt a piac a bitcoin felezése előtt

A Coinbase tőzsde szerint a kriptovaluta piac forgalma lassulhat a bitcoin felezése előtt, hogy később új narratívát találva ismét robbanhasson.

Hamarosan itt van a Bitcoin felezési eseménye!

Sok kriptovaluta kereskedő a Bitcoinfelezés eseményt tekinti az árfolyamugrás potenciális fő mozgatórugójának, de az időzítés akadályt jelenthet - áll a Coinbase kriptovaluta tőzsdei jelentésében.

"Az április 20-21-re várható BTC feleződés lehet egy újabb katalizátor a magasabb árszintekhez, de meg kell küzdenie a piacnak azzal, hogy ez tipikusan egy gyenge időszak a kriptovaluták és más kockázati eszközök számára" - áll a kriptotőzsde közleményében.

A Bitcoin (BTC) 2011 óta június és szeptember között jellemzően 2,7% körüli havi hozamot ért el, míg a másik nyolc hónapban ez a szám átlagosan 19,3% körül alakult a Brave New Coin digitális eszközöket kutató cég adatai szerint.

Bitcoinfelezés előtt lassul a kereskedési forgalom

Közben a Coinbase riportja megjegyezte, hogy az összes kriptovaluta kereskedési forgalma lassul, ahogyan a piac próbálja megtalálni a következő narratívát, hogy magasabbra emelje az árfolyamokat. Az elmúlt 24 órában a teljes piaci forgalom 61,78 milliárd dollár volt, ami 33,25%-os csökkenés az előző napi adatokhoz képest.

A kriptotőzsde szerint azonban a jelek arra utalnak, hogy a közeljövőben egyre több új befektető lép be a kriptopiacra. Az árcsökkenésekre várakozók azonban kevésbé találnak majd olyan mélypontokat, ahol szívesen csatlakoznának be a bitcoin emelkedésébe.

"Véleményünk szerint a bitcoin, mint a "digitális arany" egyik formája egyre nagyobb elfogadottságot kap, ami megnöveli a keresletet a befektetők egy új alcsoportjában."

BTC Dominance Cryptofalka

A Bitcoin dominanciája a teljes kriptopiacon 50,6% a CoinStats adatai szerint, ami a Bitcoin piaci kapitalizációját jelenti a teljes kriptopiachoz viszonyítva.

A felezés ugródeszka lehet a bitcoin árfolyamának

A felezés gyakran jár a Bitcoin árának fellendülésével. A korábbi feleződési eseményt követően a Bitcoin árfolyama az alábbiak szerint alakult: az árfolyam a 2020 májusában a felezés idején 8500 dollár körül mozgolódott, majd a kriptovaluta közel 69 000 dollárig szártnyalt 2021 novemberéig.

btc halving Cryptofalka

Az ETF-ek által felszabadított tőke jelenti talán a legalapvetőbb változást a piac szerkezetében az előző 2020-21-es ciklus és napjaink között. Ezek a tőkefelszabadulások, a közelgő Bitcoin-feleződéssel és más pozitív katalizátorokkal együtt továbbra is nagyrészt pozítív mozgásokat jelezhet előre a második negyedév során.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.49% $67,588.1
Ethereum ETH -1.93% $3,780.25
BNB BNB -0.43% $596.51
Solana SOL 0.29% $169.22
XRP XRP 0.31% $0.5294
Dogecoin DOGE 1.88% $0.1665
Cardano ADA 0.95% $0.4592
Litecoin LTC 0.68% $83.43
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!