Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin és kripto vásárlás Coinbase tőzsdén magyarul

Bitcoin és kripto vásárlás Coinbase tőzsdén magyarul

Így vásárolhatsz Bitcoint és más kriptovalutákat a Coinbase tőzsdén magyar nyelven. Lépésről lépésre vezetünk végig rajta útmutatónkban. 

A cikk egy sorozatnak a része:

Kripto vásárlás a Coinbase-en általánosan

A Coinbase egyszerű és összetettebb módokat is kínál Bitcoin és más kriptovaluták vásárlására. Lehetőségünk van banki átutalással, hitel- vagy bankkártyával vagy más kriptovalutákból is vásárolni Bitcoint vagy altcoinokat.

A Coinbase számos fiat valutát elfogad és lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan vásárolj kriptovalutákat USD, EUR, GBP  és más hagyományos valuták használatával. Emellett számos stabilcoin, mint például a Coinbase (USDC) és a Tether (USDT) stabilcoinjai is használható a kripto vásárlásához. A vásárlást követően az új kriptovalutád közvetlenül a Coinbase tárcádba kerül, amellyel akár azonnal kereskedhetsz is.

A cikkünkben a következő három vásárlási módot fogjuk nektek bemutatni: Kártyás vásárlás: Egyszerű, gyors, de drága. (kb. 5 perc, 4-5% felár)
Tőzsdei vásárlás átutalással: Lassabb, picit bonyolultabb de olcsó (kb. 20 perc)
Peer-to-peer vásárlás: Picit bonyolultabb, átlagos ár Két felületet is biztosít a

Coinbase, mindkettőre ugyanazzal a fiókkal be lehet lépni. Az alap Coinbase.com-n található felület könnyen áttekinthető, kezdőknek ajánlott, ha csak venni szeretnél kriptovalutákat, nem akarsz rövidtávú kereskedéseket végezni. A Coinbase Pro felület talán kicsit bonyolultabbnak tűnhet, viszont itt valamennyit tudsz spórolni a vásárlás és eladás utáni jutalékokon.  

Bankkártyás Bitcoin vásárlás előnyei és hátrányai a Coinbase tőzsdén

A bankkártyás vásárlás a legegyszerűbb és leggyorsabb módja a kriptovaluták vásárlásának, ezért elsőnek ezt mutatjuk be.

Lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy gyorsan (kb 5 perc) megvásárolják a kívánt kriptovalutát a Coinbase tőzsdén vagy más platformokon keresztül. Azonban fontos megjegyezni, hogy a bankkártyás vásárlások jóval magasabb tranzakciós költségekkel járnak. Átlagban durván 4-5% extra költséget számol fel a kártyás tranzakcióért a Coinbase a kártyás vásárlásnál.

Ezért ezt a vásárlási módot főként azoknak ajánljuk, akiknek nincs kedvük bajlódni a fiat váltásokkal és utalásokkal, de ezért hajlandóak néhány % felárat megfizetni. Esetlegesen még volatilis piaci időszakokban lehet hasznos a gyorsabb átfutási idő miatt.

Bitcoin kártyás vásárlás Coinbase tőzsdén lépésről lépésre

Ha eldöntöttük, hogy bevállaljuk a néhány % felárat és kényelmesen és gyorsan szeretnénk hozzájutni a Bitcoinunkhoz, akkor:

 • Lépjünk be a regisztrált és hitelesített Coinbase számlánkba, majd kattintsunk a felső menü jobb sarkában található fiókunkra, ott pedig nyissuk meg a "Settings" opciót.

 • Settings menüben válasszuk a "Payment methods" fület, ahol a jobb felső sarokban megjelenik egy "Add a payment method" gomb. Kattintsunk rá, utána pedig válasszuk a "Credit/Debit Card" opciót.

 • Töltsük ki a bankszámlaadatainkkal a felugró ablakot, majd az "Add Card" gombbal véglegesítsük a kártyánk hozzáadását a fiókunkhoz. Olyan bankkártyát válassz, ami a mi nevedre szól, azzal tudsz csak vásárolni!

 • Ha ezzel megvagyunk, sikeresen hozzácsatoltuk a fiókunkhoz a bankkártyánkat. Most már egyszerűen és gyorsan (bár meglehetősen drágán) tudunk vásárolni a felületen Bitcoint.

 • Kattintsunk a kezdőlap jobb felső részén található "Buy / Sell" gombra. A felugró ablakban megadhatjuk, hogy milyen összegben szeretnénk (példánkban 1000 eur) és milyen kriptovalutát (BTC) vásárolni. Ide a platform már automatikusan behúzza a fent megadott kártyaadatainkkat.

 • "Preview Buy" gombbal ellenőrizzük a megadott adatokat, és előnézetben megtekinthetjük, hogy a kezelési költségek levonása után pontosan mennyi Bitcoint kapunk. Ha mindent rendben találtunk, kattintsunk a "Buy now" gombra.

Ezzel gratulálunk, megvásároltad bankkártyás vásárlással a Bitcoinodat a Coinbase tőzsde segítségével! Ezután célszerű eldönteni hol fogjuk ezt a kriptovalutát tárolni. Erről bővebben itt: Kriptovaluta tárolás menete, hogyan tároljuk a coinokat?

Bitcoin tőzsdei vásárlás előnyei és hátrányai a Coinbase tőzsdén

Az átutalásos tőzsde vásárlás a Coinbase tőzsdén lehetővé teszi számunkra, hogy fiat valutát, például eurót SEPA átutalással töltsünk fel a Coinbase számlánkra. Bár ez a folyamat valamivel több időt vehet igénybe, mint az előző fizetési módszer, azonban lehetőséget biztosít arra, hogy kedvező tőzsdei áron, költséghatékonyan vásároljunk kriptovalutákat a Coinbase-en.

Lehetőségünk van már direktben forintot is utalni a Coinbase-re, de ennek szintén magasabb költsége van. Ezért mindenkinek azt javasoljuk, hogy készítsen Revolut fiókot és a Revoluton váltsa át forintját euróra költséghatékony módon, majd a Revolutról végezze el az EUR átutalást a tőzsdére.

Tőzsdei kripto vásárlás Coinbase tőzsdén lépésről lépésre

 • Lépjünk be a regisztrált és hitelesített Coinbase számlánkba, majd kattintsunk a felső menü jobb sarkában található fiókunkra, ott pedig nyissuk meg a "Settings" opciót.

 • Settings menüben válasszuk a "Payment methods" fület, ahol a jobb felső sarokban megjelenik egy "Add a payment method" gomb. Kattintsunk rá, utána pedig válasszuk a "Euro Bank Account" opciót.

 • Töltsük ki a bankszámlaadatainkkal a felugró ablakot, majd az "Vertify Your Account" gombbal hitelesítsük a bankszámlánk hozzáadását a fiókunkhoz. Olyan bankkártyát válassz, ami a mi nevedre szól, arról tudsz csak beutalni!

 • Ezután megkapjuk a Coinbase adataid, amire egy SEPA euró átutalást kell majd elvégeznünk. Itt fontos lesz a Reference rész! Az itt található kódot kell majd beírnod az utalásnál a közleménybe! Ha ezt nem teszed meg akkor visszadobja a Coinbase a tranzakciót.

 • Lépjünk be a Revolut vagy más banki alkalmazásunkba és használjuk a SEPA átutalás részt. Revolutnál "Átutalás", majd "Új" majd "Banki címzett" részt.
 • Ezután másoljuk át az adatokat értelemszerűen a Coinbase-ről, adjuk meg hogy hány eurót szeretnénk utalni.
 • A közlemény rovatba írjuk be a Reference részt!

 • Ellenőrizzük és hagyjuk jóvá a tranzakciót. Jó esetben 1 napon belül meg is érkezik a Coinbase-re a feltöltött összeg, amiről értesítő emailt fogunk kapni.
 • Ha ez megjött ellenőrizzük azt a Coinbase tárcánkban a "Portfolio" résznél.

Ha ez megvan akkor gratulálunk, sikeresen feltöltötted Euróval a Coinbase számládat, ahol már csak a vásárlást kell végrehajtanod.  

Limit orderes vásárlás Coinbase PRO-n

A Coinbase Pro felület talán kicsit bonyolultabbnak tűnhet, viszont itt valamennyit tudsz spórolni a vásárlás és eladás utáni jutalékokon.

 • A Coinbase Pro tőzsdei felületén találjuk magunkat, ahol a bal oldali  "Select Market" keresőből válasszuk ki a BTC-EUR vagy BTC-USD párt, majd kattintsunk rá. Itt tudunk Bitcoint adni és venni Euróból vagy Dollárból.

 • Ezután meg kell adjuk, hogy milyen áron és milyen mennyiségben szeretnénk vásárolni.
 • Jobb oldalt pirossal láthatjuk azt, hogy milyen árszinteken vannak eladások, zölddel pedig azt, hogy ki milyen árakon vásárolna. Akkor történik sikeres vásárlás, ha egy eladó és vevő igényei találkoznak. Azért Spot ordert használunk, ahol nekünk kell megadjuk a vásárlási árat, mert ez az olcsóbb funkció.

 • Állítsunk be egy olyan vásárlási árat a Price mezőbe, ami reális a jelenlegi vételi ajánlatok alapján.  Állíthatunk alacsonyabb árat is, de akkor nem feltétlen fog teljesülni a vásárlásunk.
 • Ha ezzel megvagyunk, kattintsunk a "Place Buy Order" gombra.
 • Ekkor bekerül a vásárlási igényünk az ajánlati könyvbe, amit jobb felül az "Orders" résznél láthatunk. Ez akkor fog teljesülni ha lesz olyan eladó, aki eladja a Bitcoinját az általunk beállított áron.

Ezzel sikeresen megvásároltuk a Bitcoinunkat hatékonyan és olcsón a Coinbase Pro felületén!   

Bitcoin vásárlás peer-to-peer módon

Lehetőségünk van már a Coinbase-en is peer-to-peer módon vásárolni kriptovalutát, de ez egy kevésbé használatos funkció, ezért ezt csak felületesen érintjük. A Coinbase peer-to-peer (P2P) vásárlás azt jelenti, hogy közvetlenül más felhasználóktól lehet vásárolni Bitcoin-t, anélkül, hogy a tőzsde közvetlenül lenne az eladó.

A P2P platformon többféle fizetési módot találhatunk, például banki átutalást vagy online fizetési rendszereket. A peer-to-peer (P2P) bitcoin vásárlás lehetősége bizonyos kockázatokkal jár, mivel közvetlenül más felhasználóktól vásárolunk.

Fontos, hogy legyünk óvatosak és megfelelően ellenőrizzük az eladó megbízhatóságát és hírnevét. Bár a Coinbase P2P platformja biztosítja a tranzakciók biztonságát és felhasználói értékeléseket, mindig fontos a megfelelő kutatás és a józan ítélőképesség, amikor más felhasználóktól vásárolunk bitcoin-t.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.98% $65,669.36
Ethereum ETH -3.73% $3,450.62
BNB BNB -1.44% $596.25
Solana SOL -7.68% $136.71
XRP XRP 0.73% $0.4929
Dogecoin DOGE -9.82% $0.1218
Cardano ADA -7.87% $0.3804
Litecoin LTC -5.98% $73.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!