Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kinek köszönhető a ma ismert Bitcoin logó?

Kinek köszönhető a ma ismert Bitcoin logó?

A kriptovilág legrégebbi és legismertebb szimbóluma a narancssárga Bitcoin logó. Mindez természetesen annak köszönhető, hogy a BTC a legrégebbi és egyben legismertebb kriptovaluta. Azt viszont kevesen tudják, hogy miként változott, fejlődött a digitális fizetőeszköz emblémája. Most megmutatjuk!

 

Bitcoin logó – Nakamoto Coin

Az talán ma már mindenki számára ismert, hogy a vezető kriptovalutának a szellemi atyja egy bizonyos Satoshi Nakamoto, aki 13 évvel ezelőtt indította útjára a peer-to-peer fizetési rendszer ezen forradalmi előfutárát. A Bitcoin egyszerre jelképezi a pénzügyi szabadságot, az infláció és gazdasági recesszió elleni vélt védelmet és a kormányoktól való távolságtartást is. Bár az említett Nakamoto személyét titokzatos homály fedi, az általa kitalált kriptovaluta logójának fejlődési szakaszai azonban meglehetősen jól dokumentáltak.

Nexo kriptovaluta váltó

 

Bitcoin logó – BC és BTC

A Bitcoin létrejöttével szükségszerűvé vált, hogy a három betűs rövidítés (BTC) mellett vizuális formában is lehessen rá utalni. Az első verzió meglehetős egyszerűséggel egy arany érmét mutatott, rajta a ,,BC” felirattal, ami természetesen a BitCoinra utalt. Mindez azt is elmondja nekünk, hogy a kriptovaluta akkori támogatói már eleve digitális aranyként gondoltak a Bitcoinra és ez a szemlélet maradt fent ma is. Illetve meghatározta a logó később változatainak alakulását.

Bitcoin logó | Cryptofalka

 

Nakamoto azonban minden bizonnyal nem volt elégedett a fent bemutatott ábrával, mert 2010 február 24-én kitalált egy újat. Az alap koncepció hasonló volt a korábbival. Az arany érme maradt, de a ,,BC” feliratot lecserélte a ma is ismert kettős vonallal áthúzott B betűre. Ez pedig tovább erősíti azt az érzetet, hogy a digitális pénz nem csak az arany leváltására alkalmas, hanem helyettesíthetné a dollárt, mint globális tartalékvalutát is.

BTC logó | Cryptofalka A második logó verzió. Forrás: bitcointalk.org

 

A dolog szépsége, hogy a logó változatokat illetően kikérte a közösség véleményét és a visszajelzések alapján módosított is rajta. Ezek főként a színek és alakzatok sötétebbé vagy világosabbá tételéből állt, míg végül ez lett a Bitcoin hivatalosan is elfogadott emblémája. Legalábbis egy rövid időre.

A közösség ugyanis változatlanul részt vett a Bitcoin fejlesztésében és ez többek között a logó dizájnjára is kiterjedt. 2010 november 1-én tette közzé bitboy – aki nem azonos az ismert youtuberrel – saját ábráját, amely lényegében a korábban használt logó továbbfejlesztése volt. Kinézetét illetően az aranyérmét lecserélte egy narancssárga körre és a B betűt 14%-kal elfordította az óramutató járásának megfelelően.

 

BTC logó | Cryptofalka A ma is ismert hivatalos Bitcoin logó Forrás: bitcointalk.org

 

A bitboy által közzétett logó hatalmas sikert aratott a közösség körében és így széleskörben elfogadottá vált. Olyannyira, hogy az utóbbi 12 évben ezt ismerjük, mint hivatalos logót. Bár azóta is jöttek újabb és újabb ötletek, de egyik sem vált annyira népszerűvé, hogy lecserélje azt. Igaz persze, hogy a rendszer továbbra is decentralizált, a közösség pedig óriásira nőtt azóta. És persze sokan azt is gondolhatják, ami egyszer bevált minek változtatni. Meglátjuk mit hoz a következő 12 év.

Kiemelt kép forrása: barrettsportsmedia.com

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.82% $66,702.37
Ethereum ETH 2.05% $3,632.06
BNB BNB 1.02% $611.94
Solana SOL 4.18% $151.14
XRP XRP 0.01% $0.4899
Dogecoin DOGE 1.13% $0.1378
Cardano ADA 1.05% $0.4178
Litecoin LTC 0.09% $79.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!