Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bitcoin vs Warren Buffett stratégiája: Melyik a jövedelmezőbb?

Bitcoin vs Warren Buffett stratégiája: Melyik a jövedelmezőbb?

2011-es kereskedési debütálása óta a Bitcoin körülbelül 104%-os átlagos éves hozamot ért el, ami felülmúlja Warren Buffett portfóliójának, de még az amerikai részvénypiacoknak a hozamát is.

Amerikai részvénypiac vs Warren Buffett portfólió

A Bitcoin összetett éves növekedési ütemének (CAGR) összehasonlítása Warren Buffett portfóliójának hozamaival – melynek legnagyobb részesedései az Apple, a Bank of America, az American Express, a Coca-Cola és a Chevron Corp. - nagyon különböző kockázat-hozam profilokat és teljesítményt mutatnak különböző időkeretekben.

A Lazy Portfolio ETF adatforrása szerint például Warren Buffett portfóliója 10,03%-os CAGR-t ért el 13,67%-os szórás mellett az elmúlt 30 évben. Ehhez képest az Egyesült Államok vállalati részvényportfóliói többé-kevésbé hasonló hozamot nyújtottak, de magasabb szórással.

Portfolio Cryptofalka

Más szóval, Buffett portfóliója lenyűgöző eredményeket hozott annak ellenére, hogy kevésbé volatilis vagy kockázatos, mint az amerikai részvényportfóliók. Befektetési filozófiája a hosszú távú értékbefektetést, az óvatos kockázatkezelést és a fundamentálisan erős vállalatok előnyben részesítését hangsúlyozza.

A Bitcoin túlszárnyalja Buffett portfólióját

Ehhez képest a Bitcoin teljesítménye nem kevesebb, mint rendkívüli. A 2011-es kereskedési debütálása óta a Bitcoin elképesztő, átlagosan 104%-os éves hozamot ért el. Ez a szám az elmúlt 13 évben átlagosan minden évben könnyedén veri Buffett és az amerikai részvényportfóliók hozamát.

btc Annual Return Cryptofalka

A Bitcoin CAGR-je sokkal magasabb, mint a biztonságos menedékként szolgáló riválisa, az aranyé, amely ugyanebben az időszakban évente átlagosan 6%-os hozamot ért el. Ez azt mutatja, hogy bár az amerikai részvényportfóliók a Buffett-portfólióhoz hasonló CAGR-t értek el, a magasabb volatilitás miatt a kockázatkerülő befektetők számára alkalmatlanná válhat.

Az arany az elmúlt évtizedben elért szerény 6%-os átlagos éves hozamával viszonylagos stabilitást kínál, és fedezetként szolgál a gazdasági visszaesésekkel szemben.

gold Cryptofalka

A Bitcoin, mint digitális arany

Sok kereskedő és befektető a bitcoint "digitális aranynak" tekinti, és az infláció és a valuta elértéktelenedése elleni fedezetként tekint rá.

Ez a felfogás az évek során növelte a Bitcoin mint eszköz vonzerejét. Nevezetesen, több amerikai vállalat, például a MicroStrategy és a Tesla is felvették a Bitcoint a tartalékaik közé, majd a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) indítása tovább szilárdította a Bitcoin státuszát az intézményi befektetők körében.

BTC ETF Cryptofalka

Ennek ellenére a Bitcoin továbbra is rendkívül volatilis, árfolyama szélsőséges ingadozásoknak van kitéve, Buffett portfóliójának stabil hozamához képest. Az elmúlt években azonban a Bitcoin alacsonyabb volatilitást mutatott, mint számos S&P 500-as részvény, köztük a Tesla, a Meta és az Nvidia.

Konzervatív vagy kockázatos stratégia?

A Buffett-portfólió konzervatívabb, hosszú távú stratégiát képvisel, következetes hozamokkal és kezelhető kockázattal, még akkor is, ha a Nu Holdings kriptopárti neobankban van kitéve.

Ezzel szemben a Bitcoin sokkal magasabb hozamokat biztosított, bár jelentős volatilitással és több nagy visszaeséssel járt az elmúlt 13 év során.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.65% $66,779.14
Ethereum ETH 0.99% $3,514.12
BNB BNB -1.40% $584.93
Solana SOL -0.17% $177.43
XRP XRP 1.03% $0.6006
Dogecoin DOGE -0.82% $0.1361
Cardano ADA -2.04% $0.4247
Litecoin LTC -3.24% $71.56
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!