Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bill Miller: a Bitcoin előtt még óriási a növekedési potenciál

Bill Miller: a Bitcoin előtt még óriási a növekedési potenciál

Az ismert befektető előrejelzése szerint a Bitcoin szkeptikusai a következő évtizedben komoly veszteségeket fognak elszenvedni.

A Bitcoin értéke és növekedési potenciálja

A legendás befektető, Bill Miller kijelentette, hogy továbbra is a Bitcoinra fogad, amelynek értéke szerinte jelentősen növekedni fog, annak ellenére, hogy jelenleg közel van a történelmi csúcsához.

bill-miller.jpg

A napokban publikált cikkében a milliárdos befektető azt állította, hogy a Bitcoin valós belső értéke sokszorosan meghaladja a jelenlegi piaci kapitalizációját, és a digitális eszköz a tőke és annak irányítása körüli "szekuláris változás" középpontjában áll.

 "A Bitcoin ígérete egyszerű." - írta Miller. Nevezetesen, hogy az egyén vásárlóerejének változásait ne egy olyan hatóság irányítsa, amely az egyén születési körülményein alapszik.

Miller évek óta a Bitcoin egyik leghangosabb támogatója. 2015-ben a Miller Value Partners kiadta "A Value Investor’s Case For Bitcoin" (Egy értékalapú befektető esettanulmánya a Bitcoinról) című tanulmányát, amely azt állította, hogy a Bitcoin "hatalmas növekedési potenciállal rendelkezhet", ha értéktárolóként hasonló szerepet tölt be, mint az arany, és eléri a nemesfém piaci kapitalizációját.

Miller által készített modell akkoriban 314,000 dolláros árfolyamot jósolt a Bitcoin számára és mindössze 0,25% valószínűséget adott ennek a forgatókönyvnek, de ma már nem tartja annyira elképzelhetetlennek - különösen egy olyan FIAT világban, amely gyorsan közeledik a "kvadrillió dolláros" össztőke mennyiséghez.

Kihívás a jelenlegi pénzügyi rendszerben

Miller a cikkében kijelenti, hogy az elszámoltathatóság és a hatalomgyakorlás végtelen vágya végül valutaelértéktelenedéshez vezet, mivel a politikusok és szabályozók a hatalomért küzdenek, és új egységeket hoznak létre a folyamat során, ezáltal elértéktelenítve minden egyes egység értékét.

Bill Miller hivatkozik Lyn Alden könyvére, a Broken Money-ra és rámutat, hogy a legjobb pénzügyi technológia elkerülhetetlenül győz, mivel az emberek az alacsonyabb értékű, romló tőke technológiákat cserélik le jobb, olyan technológiákra, amelyek jobban illeszkednek a felhasználók hosszú távú céljaihoz, hogy megőrizzék vagy növeljék választási lehetőségeiket.

Az új technológiák jelentősége

Miller szerint a szakadék különösen széles az olyan forradalmi koncepciók esetében, amelyek „episztemikus természetűek” - vagyis olyan találmányok, amelyek megváltoztatják, hogyan gondolkodunk és viszonyulunk az információhoz és egymáshoz.

 Ez magyarázza azt is, hogy miért produkáltak az NVIDIA, a Google és a Meta kiemelkedő hozamokat más részvényekhez képest.

A Bitcoin forradalmi jelentősége

„A Bitcoin valódi technológiai áttörés, egy gyakorlatilag megváltoztathatatlan, automatizált és átlátható globális főkönyvi hálózat decentralizált irányítással, amely lehetővé teszi a tulajdonjogok átvitelét az időn és téren keresztül emberi engedély nélkül vagy elkobzás lehetősége nélkül.” - hangsúlyozza a szerző.

A Bitcoin ígérete egyszerű: valaki vásárlóerejének változásait ne egy olyan hatóság irányítsa, amely az egyén születési körülményeihez kötődik.

A Bitcoin belső értéke

„Mi a Bitcoin belső értéke?” - teszi fel a kérdést Miller. Állítja, hogy senki sem tudja pontosan megmondani, de véleménye szerint sokszorosa a jelenlegi 1,5 billió dolláros piaci kapitalizációnak egy olyan világban, ahol a FIAT irányítási rendszerek adottságából adódóan az eszközök kapitalizációja folyamatosan növekszik.

„A Bitcoin még mindig a világ tőkepiacának egy kis töredékét birtokolja, annak ellenére, hogy blokklánca sokkal elszámoltathatóbb és biztonságosabb, mint bármely FIAT pénzügyi irányítási rendszernek.”

A Bitcoin jelentősége a jövőben

A Bitcoin, mint egy valóban forradalmi technológia, természeténél fogva váratlan fejleményeknek és változásoknak van kitéve az értékelésében, és egyesek számára végül értéktelenné válhat.

Bitcoin.webp

De úgy gondolom, hogy a Bitcoin figyelmen kívül hagyása a következő évtizedben súlyos negatív következményekkel járhat a befektetők számára. "Még mindig korán van." zárta az írását.

Miller korábbi eredményei

Miller korábbi teljesítménye azt sugallja, hogy jó érzéke van a kiváló befektetések felismeréséhez. A Legg Masonnál eltöltött ideje alatt olyan befektetésekről híresült el, amelyek tizenöt éven keresztül (1991-től 2005-ig) túlteljesítették a tőzsdét. Emellett 1997-ben vásárolt Amazon (AMZN) részvényeket annak IPO-ján, amelyek azóta több mint 205,000%-ot emelkedtek.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.05% $66,563.52
Ethereum ETH -0.77% $3,453.87
BNB BNB -2.49% $579.66
Solana SOL -1.53% $175.94
XRP XRP 0.21% $0.5998
Dogecoin DOGE -1.90% $0.1345
Cardano ADA -3.57% $0.4193
Litecoin LTC -4.02% $71.23
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!