Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A BlackRock vezérigazgatója szerint a Bitcoin az új arany

A BlackRock vezérigazgatója szerint a Bitcoin az új arany

A világ legnagyobb vagyonkezelő cégének vezérigazgatója élő adásban beszélt a BlackRock Bitcoin ETF bejelentéséről és a kripto potenciális előnyeiről.

 

A BlackRock CEO bitcoin párti kijelentéseket tett

A milliárdos szerdán adott interjújában tett megjegyzései hetekkel azután hangzottak el, hogy a világ legnagyobb vagyonkezelője kérelmet nyújtott be az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez egy spot Bitcoin ETF létrehozására.

A Fox Business műsorában Fink azt mondta, hogy a kriptopénz szerepe nagyrészt az "arany digitalizálása", és azt javasolta az amerikai szabályozóknak, hogy fontolják meg a Bitcoinhoz kapcsolódó ETF-et, ami demokratizálhatná a pénzügyeket.

"Tisztázzuk: a Bitcoin egy nemzetközi befektetési eszköz. Nem egy pénznemre épül, és így olyan eszközt képviselhet, amelyet az emberek alternatívaként használhatnak."

A közösségi médiában sok kripto-rajongó pozitívan reagált Fink interjújára, meg is született az első kifejezés a jelenségre, amelyet több felhasználó is "Fink-pump"-nak nevezett.

Fink szerint a Bitcoin "digitális arany"

Fink azt javasolta, hogy a befektetők az infláció vagy egyes valuták leértékelődése elleni fedezetként fordulhatnak a Bitcoinhoz. A világ legnagyobb vagyonkezelő cégének vezérigazgatójaként - amely áprilisban több mint 9 billió dollárnyi vagyont kezelt - Fink kriptopárti hangulata hullámokat vethet a térben és azon kívül is.

A BlackRocknál töltött ideje alatt Fink egyébként gyakran kommentálta a kripto-térséget érintő fontosabb eseményeket, köztük az FTX 2022-es összeomlását és a BTC iránti növekvő érdeklődést. Elhíresült mondása, miszerint a bitcoin a "pénzmosás indexe" szöges ellentéte a tegnap elhangzottaknak, miszerint a legrégebbi és legnagyobb kriptopénz "digitalizálja az aranyat". https://twitter.com/saylor/status/1676687611379826688
"Úgy gondolom, hogy a kripto szerepe sok szempontból az arany digitalizálása. Ahelyett, hogy fizikai aranyba fektetnénk be, az államoknak el kell gondolkozniuk a Bitcoin-on".

Elindíthat a BlackRock egy Bitcoin rohamot?

A BlackRock kérelmével elősegítette a Bitcoin-rohamot, ami az intézményi befektetők pénzét a területre öntötte, és az eszköz korábban 12 hónapos csúcsra ugrott. A vállalat célja jelenleg egy spot BTC ETF indítása a Coinbase kriptopénz tőzsdével, mint felügyeleti partnerrel. Nem lehet tudni, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet jóváhagyja-e majd a befektetési eszközt, tekintve, hogy eddig minden korábban benyújtott spot BTC ETF kérelmet elutasított.  

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.81% $64,222.92
Ethereum ETH 0.01% $3,424.03
BNB BNB -0.17% $571.88
Solana SOL 1.55% $161.19
XRP XRP -5.98% $0.5553
Dogecoin DOGE -1.94% $0.12
Cardano ADA -3.10% $0.4242
Litecoin LTC -0.99% $71.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!