Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Amilyen hosszú, olyan izgalmas az FTX hitelezői lista

Amilyen hosszú, olyan izgalmas az FTX hitelezői lista

A több mint 100 oldalas dokumentum felsorol minden olyan szervezetet, amelynek az FTX tartozik, a nagy technológiai szereplőktől kezdve a bahamai székhely közelében lévő helyi vállalkozásokig.

 

Nyilvános az FTX hitelezői listája

Az FTX felszámolása eddig hosszú és bonyolult folyamatnak bizonyult. A hitelezői listára történő bejelentést múlt pénteken hagyták jóvá Delaware államban, ahol a csődeljárás továbbra is zajlik. Az FTX ügyvédei az ügy korábbi szakaszában úgy becsülték, hogy a tőzsdének jóval több mint 1 millió hitelezője lehet.

Január 25-én késő este végül az FTX benyújtotta a hitelezői mátrixot a csődbírósághoz. A hatalmas, 115 oldalas dokumentum ábécé sorrendben részletezi a hitelezők nevét. Az iratból átfogó képet kaphatunk a tőzsde csődjébe burkolódzó szervezetekről.

FTX hitelezői I Cryptofalka

A dokumentum megmutatja, hogy az FTX összeomlásának hatása milyen messzire terjed, felsorolva a technológiai vállalatokat az Apple-től a WeWorkig. A listából kiderül, hogy a légitársaságok, szállodák, jótékonysági szervezetek, bankok, kockázati tőkecégek, médiumok és kripto-társaságok, valamint az amerikai és nemzetközi kormányzati szervek mellett milyen kiterjedt globális hálót alkotnak ezek kényes helyzetbe került vállalatok, amelyeknek tartozik a bukott tőzsde.

 

A top hitelezők 100 millió dollár követeléssel bírnak

Érdemes nem elfelejteni, hogy a közel 9,7 millió FTX-ügyfél neve, akiknek pénze a tőzsdén ragadt, nem tartozik dokumentum tartalmába, illetve az, hogy egy vállalat szerepel a listán, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a vállalkozásnak kereskedelmi számlája volt az FTX-nél.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

Az dokumentum nem tartalmaz konkrét dollárösszegeket arra vonatkozóan, hogy a hitelezői mátrixban szereplő egyes vállalkozásoknak milyen konkrét összeggel tartozik a tőzsde. Korábban bírósági iratokból kiderült, hogy az FTX csak a legnagyobb 50 hitelezőjének 3,1 milliárd dollárral tartozott, konkrét nevek említése nélkül. A beadványból világossá vált, hogy csak az FTX tíz legnagyobb hitelezője egyenként több mint 100 millió dollárnyi biztosíték nélküli követeléssel rendelkezik.

 

Hitelezők a Netflixtől az állami adóhivatalokig

A követeléssel rendelkező nevezetes kripto- és Web3-hez kapcsolódó cégek közé tartozik a Coinbase, a Galaxy Digital, a Yuga Labs, a Circle, a Bittrex, a Sky Mavis, a Chainalysis, a Messari és a Binance is.

A nagy technológiai szereplők, az Apple, a Netflix, az Amazon, a Meta, a Google, a LinkedIn, a Microsoft és a Twitter szintén hitelezőként szerepeltek. A médiumok közül a The New York Times, a The Wall Street Journal és a CoinDesk is említésre került.

A Silvergate csak egy a hitelezői mátrixban látható bankok közül, amely olyanokat sorol még fel, mint a CitiGroup és a Wells Fargo. De olyan cégek is szerepelnek a listán, amelyek szintén befektettek a mára csődbe ment vállalkozásba, például a Blackrock és a Sequoia Capital.

FTX I Cryptofalka

Több amerikai állami adóhivatal és a szövetségi adóhivatal is szerepel a listán, Alabamától Wyomingig. A hitelezői mátrix a Bahama-szigeteki Pénzügyminisztériumot is hitelezőként tünteti fel a csődeljárásban. Valamint Japán, Ausztrália és Hongkong kormányzati szervei is hitelezői státuszban várakoznak.

Az FTX nemcsak nagy szervezeteknek, hanem látszólag kisebb vállalkozásoknak is tartozik, hiszen egy nassaui kártevőirtó vállalkozás és egy kertészeti központ is helyet kapott a listán. Sőt, a vállalat korábbi PR-cége, az M Group is hitelezőként vár a sorban.

 

Számos luxuskiadás tetőzte az FTX bukását

Az FTX, a kriptopénz-iparág egykor meghatározó szereplője novemberben összeomlott, miután a tőzsdén banki rohamot indítottak. A likviditási válság miatt az FTX kénytelen volt beismerni, hogy az ügyfelek eszközei nem voltak teljes mértékben fedezve, és végül csődöt jelentett, miután sikertelenül próbálta eladni a céget elsődleges riválisának, a Binance-nek. A vállalat alapítóját, Sam Bankman-Friedet azóta letartóztatták, és nyolc pénzügyi bűncselekménnyel vádolták meg a tőzsde összeomlásával összefüggésben.

Twitteren korábban egy FTX-alkalmazott részletezte az üzlet "morálisan nem hatékony" luxuskiadásait. A listán szereplő egyes entitások a vállalat korábbi túlzott kiadásaira mutatnak rá: az Uber Eats-től a Doordash-en át, Észak-Amerika és Ausztrália egész területéről szerepelnek vállalatok a listán, az Airbnb és a világ több luxusszállodájának neve mellett.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.66% $67,221.8
Ethereum ETH -3.96% $3,670.57
BNB BNB -3.10% $594.65
Solana SOL -6.59% $165.3
XRP XRP -0.78% $0.524
Dogecoin DOGE -5.66% $0.1581
Cardano ADA -4.75% $0.4603
Litecoin LTC -1.11% $85.36
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!