Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Sosem volt még ilyen drága egy Bitcoin, 50000$ felett az ára

Sosem volt még ilyen drága egy Bitcoin, 50000$ felett az ára

Újabb rekordokat döntöget a Bitcoin, az 50000$-os pszichológiai szintet is megütötte! Ki vásárol és miért ilyen árak mellett még Bitcoint?

 

Újabb csúcsokat döntöget a Bitcoin árfolyama

A tőzsde az a hely, ahol sokszor teljesen irracionális dolgok történnek, szerintem pont ez adja neki a szépségét is. Gondoljunk bele, hogy mennyire abszurd az, hogy valami akkor érdekli csak igazán az embereket, amikor az a valami kimondottan drága. Még egy éve sem volt, hogy 3800$-ig esett egy Bitcoin ára a 2020-as covid pánik közepette. Akkor persze a mainstream média főleg arról cikkezett, hogy kész kipukkadt a lufi, vége a történetnek. Jelenleg pedig szinte bármerre görget az ember, a Bitcoin szárnyalásáról olvashat mindenütt. Annak ellenére, hogy fundamentálisan gyakorlatilag a 2020 májusában történt blokkfelezés óta semmi nem változott a Bitcoinnal kapcsolatban.

Még egy évvel sem a korábban említett 2020-as tőzsde pánik után, már több, mint 50000$-ba kerül egyetlen Bitcoin.

Bitcoin árfolyam 50000$ felett I Cryptofalka Bitcoin árfolyam 50000$ felett

Az innovatív termékeknél fontos azt látni, hogy pont attól innovatívak, hogy valami teljesen mást próbálnak nyújtani a megszokottól. Pontosan ez teszi őket annyira "meg nem értetté", de éppen ez jutalmazza azokat, akik már korán meglátták benne a lehetőséget.

A tőzsdei kereskedés szummában egy nullás mérleget ad, vagyis nincs olyan opció, hogy mindenki nyerjen. Vagyis pont a Bitcoin meg nem értettsége ad lehetőséget a korai adoptálóknak arra, hogy profitálhassanak a pénz forradalmából. Ha már mindenki tisztában lesz a Bitcoin működésével és birtokolni is fog belőle, akkor a már "learatható" profitok is jóval kisebbek lesznek.

bitcoin innovációs görbe I Cryptofalka Innovációs görbe, a számok alapján valahol a narancs kategóriában járhat a Bitcoin jelenleg

 

Bitcoin lázban a lakosság és a vállalatok is

A jelenlegi Bitcoin bika piac teljesen más, mint 2017-ben volt. A fő változás szerintem az, hogy ténylegesen megjelentek az intézményi befektetők a kriptovaluták piacán. Míg 2017-ben főként a lakosság kimaradástól való félelme fújta akkoriban még irreálisnak tűnő szintekre a Bitcoin árfolyamát, 2021-ben már nem csak a lakosság, de az intézmények is hozzájárultak ahhoz, hogy 50000$ fölé repüljön egy Bitcoin ára.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Korábban több cikkünkben is írtunk arról (még 30 000$ körül), hogy a lakossági FOMO éppen csak kezd beindulni. Vagyis elmondható, hogy önmagukban a nagybefektetők (Grayscale, Microstrategy stb.) simán átpumpálták a korábbi 20 000$-os szinten a Bitcoin árát, aminek hírére persze a média által egyre több egyénhez jutott el a Bitcoin újabb hódítása. Ez mellett pedig a Bitcoin kitermelési rátája 2020 májusában feleződött, vagyis még jobban beszűkült az amúgy is limitált készlete. 

Erre jött rá a lakosság kimaradástól való félelme, ami érdekes módon még eltörpül a 2017-es bika piachoz képest. Ez amúgy viszonylag jó hír, ugyanis majd amikor már tényleg "mindenki is tudja a tutit", akkor fogunk majd valahol a csúcson járni, ami után ismét következhet majd egy hosszabb korrekciós időszak. Viszont a fundamentumok és az árfolyam mozgása alapján is úgy látszik, hogy még nem tartunk itt!

Bitcoinra történő keresések száma I Cryptofalka Bitcoinra történő keresések száma

 

Újabb lépéseket tesz a Bitcoin a mainstream felé

Újabb és újabb lépést tesz a vezető kriptovaluta arra, hogy potenciálisan betöltse a jövőben a digitális arany szerepét. Vagyis egy olyan hosszú távú értékörzővé váljon, amely korlátolt készlettel és kibocsátással rendelkezik, ebből kifolyólag ismert és rögzített az inflációja. Egyszerűen és biztonságosan tárolható és időtálló.

Ez mellett pedig már kellően likvid és könnyen cserélhető, akár határokon keresztül utalható. Vagyis minden olyan feltételt teljesít, amit még a hagyományos pénzügyek is támasztanak egy fizetőeszköz felé. Egyedül a volatilitás nagysága az, amiben még van mit fejlődnie a Bitcoinnak, mint fizetőeszköznek. De ezt főként a még relatíve pici piaci kapitalizációja kárára írható egyedül fel. Ha már mindenki fog rendelkezni Bitcoinnal és a piac összértéke a jelenlegi többszöröse lesz, akkor a volatilitás is a töredékére fog csökkenni.

bitcoin

Eközben pedig a hagyományos pénzügyi világ nyílegyenest az ellenkező irányba rohan. A válság hatására felmerült problémákra továbbra is a pénznyomtatás a válasz. Aminek segítségével pénzt tudnak injektálni a gazdaságba "élénkítés" címszóval, miközben gyakorlatilag a dollárral, euróval vagy forinttal rendelkező emberektől szivattyúzzák el az értéket a pénzük inflációjának formájában. Az állami pénzek inflációjától való félelem talán magasabb, mint valaha. Talán nem is csoda, hogy gyakorlatilag szinte minden fiat valutában kifejezett tőzsdei termék ára emelkedik, (vagy a dollár értéke csökken csak...) legyen az részvény, nemesfém vagy akár kriptovaluta.

 

Aki hosszú távra tervez, annak 50000$-on is megérheti a Bitcoin

Pontosan ez a magas (nem 2-3%, hanem inkább 8-10%) éves infláció az, ami olyan vállalatokat, mint a Microstrategy vagy a Tesla arra késztet, hogy az értékük egy részét ne az inflációtól olvadó dollárban, hanem egy rögzített inflációval bíró termékben tárolja. A Bitcoin jelenlegi éves inflációja 1,8%. Ezt viszonylag könnyű kiszámolni, 10 perc a blokkidő, egy blokkjutalom pedig 6,25 Bitcoin. Vagyis egy nap jelenleg 900 új Bitcoin kerül a rendszerbe, évente 328500 BTC. A jelenleg körforgásban lévő Bitcoinok száma 18 630 000 BTC. Ha a kettőt leosztjuk egymással akkor durván 1,8%-ot kapunk. Érdekes módon a fizikai arany inflációja az elmúlt 50 évben 1,5-2% között ingadozott. Vagyis a fundamentumai alapján a Bitcoin jelenleg legalább annyira értékálló, mint a fizikai arany.

Vagyis azért éri meg egy Tesla szintű vállalatnak mondjuk 1,5 milliárd dollár értékben bitcoint vásárolnia még 50000$-os árfolyam közelében is, mert ha hosszú távra terveznek (értsd évek), akkor nagy eséllyel jobban járnak még egy jelenleg viszonylag túlárazottnak számító befektetéssel is, mintha hagynák szépen elolvadni a tőkéjük vásárló erejét. 

Elon musk Tesla I Cryptofalka

Elon Musk és a világ leggazdagabb embere pedig bizonyára elég erős példát adhat több nagyvállalat és nagybefektető számára is. Így lehet, hogy rövid távon picit túlárazott jelenleg a Bitcoin, de továbbra is azt lehet mondani, hogy még mindig nagyon az elején járunk! A Microstrategy legutóbbi online eseményén több ezer cégvezető vett részt és hallgatta meg a CEO példáját, hogy hogyan vásároltak a vállalat pénzéből Bitcoint. Vagyis rengeteg olyan vállalati vezető van, akit érdekel a Bitcoin és még csak most kezdenek el gondolkodni digitális valuta vásárlásán.

Egy felmérés szerint a cégvezetők 5%-a gondolkodik jelenleg Bitcoin vásárlásán. Az Ark Investment számításai szerint ha az S&P 500 vállalatai a tőkéjük 1%-át Bitcoinba fektetnék, az 40 000$-os emelkedést jelentene a Bitcoin árfolyamára. Ez szépen mutatja azt, hogy a Bitcoin még mennyire is kicsi és mekkora potenciál rejlik benne azok számára, akik akár 5-10 évre terveznek.

Fontos kiemelni, hogy cikkünkben főként a hosszú távú fundamentumokról vélekedtünk. Rövid távon a tőzsde és a kriptovaluták piaca is magas volatilitást mutat sokszor. Ezért lehet célszerű a laikusok és amatőr befektetők számára hosszú távra elköteleződni és "buy and hold" stratégiát alkalmazni. Náluk ugyanis a legrosszabb, ami történhet, hogy picivel több időt kell várniuk mire újra protiban lennének. A tőzsdei kereskedők számára pedig pont a volatilitás ad lehetőséget az extra profitok termelésére.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -2.28% $61,093.35
Ethereum ETH 0.48% $3,382.69
BNB BNB 1.18% $573.01
Solana SOL 9.91% $136.34
XRP XRP 1.56% $0.4775
Dogecoin DOGE 3.81% $0.1231
Cardano ADA 4.09% $0.3869
Litecoin LTC -0.38% $70.72
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!