Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mikor dönt új csúcsot a bitcoin?

Mikor dönt új csúcsot a bitcoin?

A CryptoVantage felmérése szerint az amerikaiak 78%-a számít arra, hogy a Bitcoin új történelmi csúcsot fog elérni.

Egyre hangosabbak a bikapiaci spekulációk

A Bitcoin feleződése körülbelül egy év múlva következik be, ezért egyre gyakoribbak az újabb bull run-ról szóló spekulációk. Minden felezési szezonban a Bitcoin új történelmi csúcsot ért el, de vajon folytatódik-e a trend? A CryptoVantage felmérése szerint a megkérdezettek 78%-a úgy véli, hogy a Bitcoin új történelmi csúcsot fog elérni. A vállalat 1000, 16 évnél idősebb, kriptopénzbe fektető személyt kérdezett meg.

Bercoin bercode I Cryptofalka

Az inflációval kapcsolatos aggodalmak is nagy szerepet játszottak a felmérésben: a válaszadók 54%-a úgy véli, hogy az infláció jelentősen ösztönözni majd az embereket arra, hogy kriptovalutákba fektessenek.

A magas infláció továbbra is gondot okoz az USA és a világgazdaság számára, sok országban még mindig jóval 5% feletti az infláció. Ugyanakkor a bitcoin (BTC) és egyes más főbb kriptovaluták az elmúlt hónapokban szerény fellendülést mutattak, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban jelentős szabályozási intézkedéseket hoztak az olyan tőzsdék ellen, mint a Binance és a Coinbase. Ez a két trend együttesen alátámasztja azt a feltételezést, hogy az inflációtól való félelem a kriptopénzek felé tereli az embereket, mivel a bitcoin régóta értékmegőrző és az emelkedő fogyasztói árak elleni fedezeti eszköz hírében áll.  

Mikor dönt új csúcsot a Bitcoin?

A válaszadók 23%-a azt jósolta, hogy a Bitcoin már a következő évben új történelmi csúcsot fog elérni. Míg 47% szerint a kriptovaluták zászlóshajója a következő öt évben átlépi a 69 000 dolláros szintet.

Érdemes megemlíteni, hogy a Bitcoin feleződése jövőre fog megtörténni. A múltbéli eseményekből kiindulva a feleződések - amikor a bányászoknak fizetett blokkjutalom a felére csökken - megelőzték a bikapiacokat, ahogyan azt 2012-ben, 2016-ban és 2020-ban láthattuk.

Ne maradjon le a kisebbség sem, érdemes megemlíteni azt is, hogy a válaszadók 8%-a úgy véli, hogy a Bitcoin soha nem fog visszatérni az eddigi csúcsra. A szélesebb kriptopiacot illetően a résztvevők 75%-a úgy véli, hogy a kriptopiac árai a következő öt évben ugyanakkorák vagy sokkal magasabbak lesznek. Ezzel szemben a válaszadók 16%-a úgy véli, hogy az árak a mostanival megegyezőek vagy sokkal alacsonyabbak lesznek.  

Megdöntheti valamelyik alt a bitcoin uralmát?

A Bitcoin azonban nem az egyetlen kriptopénz a piacon, és a felmérés arra utal, hogy egyes befektetők úgy vélik, más érmék is kiszoríthatják a BTC-t a következő bikafutás során. Létrejötte óta a Bitcoin a piaci kapitalizáció alapján a legnagyobb kriptovaluta címét viseli. A válaszadók 46,4%-a azonban úgy véli, hogy a második legnagyobb kriptopénz, az Ethereum (ETH) a piaci kapitalizáció tekintetében megelőzi majd a Bitcoint. Érdekes eredmény, hogy az amerikaiak mintegy 20,8%-a a Dogecoint (DOGE) is versenytársnak tartja, amelynek az Ethereum után a legnagyobb esélye van arra, hogy megdöntse a Bitcoin piaci kapitalizációját.

Mi az a Bitcoin felezés (halving)? Bitcoin

A Bitcoin felezés 4 évente történik, ekkor a bányászoknak járó Bitcoin jutalmak mennyisége megfeleződik, mely több szempontból is fontos esemény.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.71% $61,244.02
Ethereum ETH -3.31% $2,982.66
BNB BNB 0.57% $546.68
Solana SOL -6.66% $130.99
XRP XRP -1.85% $0.492
Dogecoin DOGE -6.67% $0.145
Cardano ADA -3.00% $0.4433
Litecoin LTC 0.96% $79.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!