Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb fázisba lépett a Bitcoin Spot ETF

Újabb fázisba lépett a Bitcoin Spot ETF

Az eljárás új fázisba lépése arra utalhat, hogy a szövetségi ügynökség továbbra sem akasztja meg a nagy figyelemmel kísért Bitcoin Spot ETF kérelmet.

Véleményezési szakaszba lépett a Bitcoin Spot ETF

A BlackRock kérelmét, hogy spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF) kínáljon, felvették az Értékpapír- és Tőzsdebizottság hivatalos jegyzékébe a javasolt szabálymódosítási folyamat részeként. A csütörtökön késő este rögzített lépés az eddigi legjobban figyelt, Bitcoinhoz kapcsolódó javaslatot viszi előre a SEC-hez.

Most, hogy a BlackRock kérelme bekerült a SEC hivatalos naptárába, azt közzéteszik a Federal Registerben, és 21 napos nyilvános véleményezési időszakot indítanak el. A spot Bitcoin ETF a Bitcoin értékét követné anélkül, hogy az eszköz közvetlen birtoklását igényelné. Emellett hagyományos tőzsdén is kereskedhető lenne.

Bercoin bercode I Cryptofalka

Az iShares Bitcoin Trust kérelmét közel egy hónappal ezelőtt nyújtották be, ami a kriptopiacon új optimizmushullámot váltott ki, és számos más kiemelkedő szereplő, köztük olyan cégek, mint az Invesco, a Wisdom Tree, a Bitwise és a Fidelity - amely tavaly elutasította korábbi kérelmét más pályázókéval együtt - további Bitcoin ETF-ekre vonatkozó kérelmét.

Özönlenek a kérelmek a SEC-hez

Hamarosan a Valkyrie is frissítette kérelmét ugyanezzel a rendelkezéssel, akárcsak a Fidelity és az ARK Invest. Eközben pénteken négy másik kérelmet iktattak a Cboe BZX Exchange-hez kapcsolódóan. Ezek közé tartozik a Wise Origin Bitcoin Trust, a WisdomTree Bitcoin Trust, a VanEck Bitcoin Trust és az Invesco Galaxy Bitcoin ETF, amely kérelmek szintén háromhetes véleményezési időszakba lépnek. Bitcoin ETF | Cryptofalka Míg a Bitcoin határidős ügyleteken alapuló Bitcoin ETF az év elején nagy sikerrel indult, a kriptovaluta aktuális árfolyamához kötött spot ETF-et az iparág "szent gráljaként" jellemezték. A SEC folyamatos ellenállását az elmúlt évek során a jóváhagyással szemben "teljes és teljes katasztrófaként" jellemezték.  

Kérdéses az új Bitcoin Spot ETF sorsa

Cameron Winklevoss az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet a folyamatos kudarcok miatt szidta, megjegyezve, hogy tíz év telt el azóta, hogy az ügynökség megkapta az első Bitcoin ETF kérelmet. A Winklevoss ikrek, akik a Gemini kriptotőzsde társalapítói, először 2013 júliusában nyújtották be a spot Bitcoin ETF-szerű letétbe helyezési kérelmet, korán lépve egy olyan befektetési eszköz létrehozására, amely a Bitcoin árfolyamát követi, és a Nasdaqhoz hasonló tőzsdéken lévő részvényekhez hasonlóan kereskedik. Winklevossék első beadványát, valamint egy 2018-as második próbálkozást végül elutasította a SEC. Bár a határidős Bitcoin ETF-ek azóta szabályozási zöld utat kaptak az Egyesült Államokban, a SEC azt állítja, hogy egyetlen eddig javasolt spot ETF-rendezés sem tesz eleget a befektetők "csalárd és manipulatív cselekményektől és gyakorlatoktól" való védelméhez.  

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.09% $62,017.33
Ethereum ETH 1.51% $3,422.29
BNB BNB 0.86% $409.51
Solana SOL -3.96% $128.87
XRP XRP 5.57% $0.6256
Cardano ADA 11.91% $0.7494
Dogecoin DOGE 17.43% $0.142
Litecoin LTC 6.13% $90.39
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!