Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bukele: Nem fogom azt mondani, hogy "Én megmondtam!"

Bukele: Nem fogom azt mondani, hogy "Én megmondtam!"

Minden pénzügyi szakértőt megcáfolva El Salvador 800 millió dollárnyi adósságot fizetett ki 2023 év elején a lejárat előtt, ami növelte a befektetők bizalmát.

A befektetők támogatják Bukele pénzügyi politikáját

El Salvador - amely elfogadta a Bitcoin törvényes fizetőeszközként 2021-ben -  dollárkötvénye 2023-ban 70%-os hozammal a feltörekvő piacok többségénél jobban teljesített. A kötvény masszív rally-ja most több intézményi óriás, köztük a JP Morgan, az Eaton Vance és a PGIM Fixed érdeklődését is felkeltette. Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai igazgatója elmondta, hogy az El Salvador-kötvények teljesítménye egyértelmű jele annak, hogy a befektetők támogatják az El Salvador-kormány pénzügyi politikáját, és mutatja az El Salvador-sztoriba való befektetés iránti megújult érdeklődést, miközben hozzátette:

Bercoin bercode I Cryptofalka

"Mint az első vállalat, amely digitális eszközlicencet kapott, jelentős érdeklődést tapasztalunk a digitális eszközkibocsátás és a megújuló energiaforrásokba történő befektetések iránt, amelyekkel az ország bőségesen rendelkezik, és amelyeket a Bitcoin-bányászathoz és az ország elektromos hálózatának több energiával való ellátásához használnak fel".

"Minden pénzügyi szakembert megcáfoltunk"

Az El Salvador 2023-as adósságpapírja iránti növekvő kereslet meglehetősen ellentétes a pár évvel ezelőtti teljesítményével, amikor először fogadta el a Bitcoint törvényes fizetőeszközként. A BTC elfogadása bizonytalanságot keltett az ország kötvényei ellen fogadó befektetők körében, és több pénzügyi ügynökség is kételyeket vetett az ország pénzügyi jövőjére. bukele el salvador I Cryptofalka A Fitch amerikai hitelminősítő 2022 februárjában B-ről CCC-re csökkentette az ország hosszú távú kibocsátói nemteljesítési besorolását, hivatkozva a politikai bizonytalanságra és a Bitcoin bevezetésére, valamint egy 2023 januárjában esedékes 800 millió dolláros adósságfizetésre. Ezzel szemben El Salvador az év elején az esedékes lejárati időn belül fizette ki 800 millió dollárnyi adósságát teljes egészében, ezzel ismét bizalmat keltve az ország kötvényei iránt. Nayib Bukele elnök akkor megjegyezte, hogy minden pénzügyi szakembert megcáfoltak, aki kételkedett abban, hogy a Bitcoin bevezetése után képesek lesznek-e időben kifizetni az adósságukat.

Intézményi körökben is népszerű Salvador adósságpapírja

A befektetők bizalmának ez a növekedése látható a kötvény 2023. évi teljesítményén. Ugyanebben az időszakban El Salvador is elfogadott egy mérföldkőnek számító kriptotörvényt, amely megnyitotta az utat a Bitcoin-alapú Vulkán-kötvény előtt.

bukele el salvador I Cryptofalka

El Salvador és elnöke azóta áll a kritikák kereszttüzében, hogy 2021 szeptemberében először fogadták el a Bitcoint törvényes fizetőeszközként az amerikai dollár mellett. Pénzügyi szakértők azt jósolták, hogy a BTC elfogadása tovább fogja feszíteni Salvador pénzügyi helyzetét. Két év alatt azonban az állam adósságpapírja az intézményi óriáscégek körében is felkapottá vált, ugyanazok között, akik egykor azt tanácsolták El Salvador elnökének, hogy álljon el a Bitcoin politikától.    

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.81% $64,222.92
Ethereum ETH 0.01% $3,424.03
BNB BNB -0.17% $571.88
Solana SOL 1.55% $161.19
XRP XRP -5.98% $0.5553
Dogecoin DOGE -1.94% $0.12
Cardano ADA -3.10% $0.4242
Litecoin LTC -0.99% $71.26
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!