Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Többet keres a Tesla a Bitcoin befektetéssel, mint az autókkal

Többet keres a Tesla a Bitcoin befektetéssel, mint az autókkal

A Tesla azzal, hogy tőkéje egy részét Bitcoinba fektette, eddig 860%-kal nagyobb profitot termelt, mint az autó értékesítéseivel.

 

1,5 milliárd értékben vásárolt Bitcoint a Tesla

A Tesla, majd két hónapja komolyan megmozgatta Bitcoin árfolyamát! Ugyanis az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC) beadványt nyújtott be azzal a céllal, hogy mérlegéhez hozzáadta a Bitcoint. A majdnem 1,5 milliárd dolláros befektetésnek köszönhetően, percek alatt 3.000 dollárt ugrott a Bitcoin árfolyama és végül új, mindenkori csúcsot ért el, 44.850 dollár körül állt meg. Ma 57 000 dollárt ér egyetlen Bitcoin, vagyis látszik, hogy szép profitban van már a cég a Bitcoin befektetésével.

Tesla Bitcoin befektetés chart I Cryptofalka Forrás: https://www.bitstamp.net/

 

Megsokszorozódó befektetés

37 nap telt el azóta, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint. A cég a pontos vásárlási összeget nem közölte, de nagyjából 29 és 37.000 dolláros árfolyam között vásárolhatta a Bitcoin tartalékait. Ez azt jelenti, hogy a milliárdos Musk cége nagyjából 40.000 BTC-t birtokolhat. 

Tesla BTC befektetés I Cryptofalka Forrás: https://forkast.news/

Ha ezen spekulatív adatokat vesszük alapul, akkor január vége óta a Bitcoin áremelkedése végett a cég BTC készlete 1,5 millárd dollár helyett 2,2 milliárd dollárt ér. Ez 700 millió dolláros nem realizált nyereséget jelent. Vagyis a 37 napos időszak alatt, napi 19 millió dollár profitot termelt a Tesla csak a Bitcoin befektetésével. 

Ezzel szemben a vállalat beszámolójából kiderül, hogy 2020-ban 31,54 milliárd dolláros bevételt termelt a 499.550 autó eladásával, ami 721 millió dolláros adózott nyereséget jelent. Napokra lebontva a Tesla 1368 autót adott el, ami napi 1,98 millió dolláros profitot jelent.

 

Összegzés

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a Teslánál jól átgondolták ezt a dolgot és eddig a Teslának igazán kifizetődő volt Bitcoinba fektetnie. Ha ezt a profit mennyiséget autóeladásokkal kellene elérni, akkor napi 860%-kal több autót kellene eladniuk. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.28% $58,478.7
Ethereum ETH 2.84% $3,158.37
BNB BNB 3.22% $537.57
Solana SOL 3.21% $139.84
XRP XRP 9.53% $0.5157
Dogecoin DOGE 3.57% $0.1095
Cardano ADA 5.11% $0.4209
Litecoin LTC 1.91% $70.18
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!