Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Tesla lehet, hogy mégis eladja a Bitcoin készletét?

A Tesla lehet, hogy mégis eladja a Bitcoin készletét?

Elon Musk, úgy tűnik, ismét katalizátora volt a Bitcoin árának több mint 10%-os csökkenésének a hétvégén, miután a Tesla vezérigazgatója azt sugallta, hogy a cég talán még ebben a negyedévben kiveszi a mérlegéből a BTC-t.

 

Eladná a Tesla a Bitcoinjait?

Néhány nap telt el, hogy Elon Musk bejelentette, miszerint a Tesla egyelőre nem fogad el Bitcoint az elektromos autókért, környezeti aggályokra hivatkozva. Azt ugyan leszögezte, hogy nem adja el a kriptovalutát, csak nem fogadja egyelőre fizetési eszközként azt. 

Musk népszerűsége csökken a kriptográfiai közösségben, miután a Tesla BTC-vel történő járműbeszerzések támogatásának felfüggesztése közepette kritizálta a Bitcoin energiahatékonyságát. Hétvégi kijelentése még további ellenszenvet váltott ki a kripto-ökoszisztéma számos vezető alakjától.

Vasárnap Musk válaszolt egy tweetre, amely azt jósolta, hogy a Tesla ebben a negyedévben kiveheti mérlegéből a Bitcoin állományát. A Bitcoin közösség bánatára Musk egyszerűen így válaszolt: „Valóban.”

Musk Bitcoin tweet | Cryptofalka Forrás: Twitter

Peter McCormack (aki azóta „McObnoxious” -ra változtatta a twitter-nevét), a What Bitcoin Did podcast műsorvezetője kijelentette, hogy Musk nemrégiben a BTC-vel szembeni kritikája „rosszul informált”, és hogy a Dogecoin (DOGE) támogatásának végett, Musk egy „tökéletes troll.”

https://twitter.com/PeterMcCormack/status/1393971202738302986

Úgy tűnik, hogy McCormack megjegyzései felpörgették Muskot, a Tesla vezérigazgatója ezután kijelentette: 

Az ilyen kellemetlen kommentek arra késztetnek, hogy mindent Dogecoinba fektessek. 

A mai napon a Dogecoin mindenkori csúcsától már 32%-os mínuszban van. A hirtelen árfolyamesés a Saturday Night Live című műsorban kezdődött, bár lassult, de azóta is tart. Musk azt is kijelentette, hogy mivel ő hozta létre a PayPalt, kiválóan, sőt még jobban érti a monetáris politikát mint a kripto-elemző szakemberek. 

Hé kriptovaluta szakértők, hallottatok már a PayPalról? Lehetséges, talán, többet tudok, mint amennyire ti rájöttetek a pénz működésére. - mondta Musk

A MicroStrategy vezérigazgatója és a Bitcoin prominense, Michael Saylor kiemelte a PayPal és a Bitcoin közötti különbségeket: 

A világnak sokkal nagyobb szüksége van egy decentralizált, biztonságos, deflációs értéktárolóra, mint a Bitcoin, sokkal kevésbé egy centralizáltabb, kevésbé biztonságos, inflációs csereeszközre.

Daniel Brain, a PayPal vezető mérnöke is megszólalt az ügyben, azt hangsúlyozta, hogy a kibővített szolgáltatással már lehet Bitcoint vásárolni.

https://twitter.com/adam3us/status/1393855606843379719

Ezután úgy tűnik Musk és Saylor között rendeződött a viszony, és nyugodtabb hangnemet ütöttek meg beszélgetésükhöz. Ez nem is csoda, mivel soha nem is voltak ellenségek. A MicroStrategy volt az első nagyvállalat, aki a vállalati tartalékait Bitcoinba fektette, Saylornak nagy tapasztalata van a Bitcoin vásárlás terén. 

2020 decemberében Musk nyilvánosan, twitteren kérdezte meg Saylort arról, hogy egy nagyvállalat hogyan vásárolhat százmilliókért, esetleg milliárdokért Bitcoint. A kapott baráti tanácsot megfogadta és alig 2 hónap múlva a Tesla már 1,5 milliárd dollárért vásárolt Bitcoint.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Összegzés

Az emberek gyakran visszamondják a megrendelt Tesla autójukat, kimutatva ellenszenvüket Musknak. Rengetek az ellenszenves twitter üzenet is személye felé. Lehet, hogy túlzás a Dogecoin hypeolása és ezzel a pump and dump előidézése, de szíve joga eldönteni neki is, hogy melyik coint mikor vásárolja és mennyiért. 

OKEX_banner_Cryptofalka

Érdekes módon, amikor a Tesla hozzáadta a mérlegéhez februárban a Bitcoint és az árfolyam megemelkedett 15%-kal, senki nem vádolta piaci manipulációval. Senki nem szólt a twitteren egy rossz szót sem, hogy hírtelen, 15%-kal többet értek a Bitcoin eszközök.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.34% $67,546.98
Ethereum ETH -1.70% $3,773.89
BNB BNB -0.35% $596.4
Solana SOL 0.70% $169.3
XRP XRP 0.42% $0.5292
Dogecoin DOGE 1.80% $0.1659
Cardano ADA 0.96% $0.4587
Litecoin LTC 0.83% $83.49
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!