A blokklánc hackerek dollármilliókat kerestek 2022 Q1-ben

Szerző: | ápr 28, 2022 | Kriptovaluta

Annak ellenére, hogy a kriptopiac konszolidációban van, a blokklánc hackerek és csalók elég aktívak voltak 2022 első negyedévében.

 

Nem pihennek a blokklánc hackerek

Az év eleji bitcoin áresés ellenére a tolvajok nem pihentek. Hackerek és csalók dollármilliókat kerestek számos kriptoprojekt és ökoszisztéma elleni támadásból. Az Atlas VPN új kutatása szerint a blokklánc hackerek körülbelül 1,3 milliárd dollárt loptak el 78 esemény során 2022 első negyedévében. Ezen túlmenően az Ethereum és a Solana ökoszisztémák feltörései csak ebben a negyedévben több mint 1 milliárd dolláros veszteséget okoztak.
 
Blokklánc hackerek által ellopott pénz | Cryptofalka

Forrás: atlasVPN

 
Az adatok a Slowmist Hacked-től származnak, amely információkat gyűjt a blokklánc projektek elleni nyilvánosan elismert támadásokról. A pénzbeli veszteségek számszerűsítésére egy adott kriptovaluta átváltási árfolyamát használták fel a feltörés vagy átverés idején.
 
2022 első negyedévében az Ethereum ökoszisztémáját 18 alkalommal törték fel, ami közel 636 millió dolláros veszteséget okozott. A negyedév legjelentősebb támadása március végén történt, amikor az Axie Infinity oldalláncát, a Ronin Network-öt törték fel. A lopás összértéke 610 millió dollár volt, 173 600 Ethereumot és 25,5 millió USDC-t loptak el.

 
Ez idő alatt a Solana ökoszisztémát ötször törték fel, ami 397 millió dolláros veszteséget okozott. A Wormhole-t, a Solana és más DeFi hálózatok közötti kommunikációs kapcsolatot idén már kétszer is feltörték. A Solanán egy támadó kihasználta a hálózat aláírás-ellenőrzési hibát, és 334 millió dollár értékben lopott el wrapped Ethereumot.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
A kiberbűnözők a Binance Smart Chain ökoszisztémában 14 projektet támadtak meg, ami körülbelül 100 millió dolláros veszteséget okozott. A QBridge letéti funkciót a Qubit protokoll elleni támadásra használták. A hacker a támadás eredményeként 80 millió dollár xETH-et (xplosive Ethereum) tudott generálni.
 
A blokklánc támadások egyéb formái több mint 57 millió dolláros veszteséget okoztak tíz eset során. Egy blokklánc hacker tevékenysége 36 millió dollárba került az IRA Financial Trustnak, amely önálló nyugdíjazási terveket biztosít. 20 támadással és nagyjából 49 millió dolláros veszteséggel az NFT-k is népszerű célpontjai voltak a hackereknek és csalóknak. A Discordon egyes támadók adathalász támadásokat hajtanak végre, azzal a céllal, hogy ellopják a felhasználók NFT-jét. Ezenkívül sok csaló indít NFT projekteket, amelyek végül rug-pull csalásokkal végződnek.
 

Az elmúlt évek sem teltek eseménytelenül a hackerek számára

A Bitcoin 2009-es indulása óta a kriptoipar és a blokklánc technológiája gyorsan fejlődött. Ennek ellenére sok kripto vállalat nem hozott létre megfelelő biztonsági rendszert annak megakadályozására, hogy a hackerek a felhasználóik rovására profitáljanak a biztonsági hibák kihasználása révén.
 
MetaMask adathalászat I Cryptofalka

Forrás: zoom.hu

 
Az elmúlt 11 évben több mint 12 milliárd dollár értékben loptak el kriptovalutákat. Megszaporodtak a decentralizált pénzügyeket (DeFi) érintő hackek. 2011-ben történt az első hivatalos jogsértés egy kriptovaluta tőzsdén, amikor a hackerek összesen 1 millió dollárt loptak el az év során. 2014-ben jelentősen megnőtt a biztonság megsértése miatt elvesztett pénzösszeg, elérve a 645 millió dollárt. Azóta a teljes összeg folyamatosan nőtt, és 2021-ben megközelíti a 3,2 milliárd dollárt.
 
 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka