Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Plusz 10%-ot ugrott tegnap a Bitcoin ár, hova tovább?

Plusz 10%-ot ugrott tegnap a Bitcoin ár, hova tovább?

Hosszas csökkenő trend után mutatott némi életjelet a Bitcoin ár, mai technikai elemzésünkben azt nézzük meg, hogy ezzel kint vagyunk-e az erdőből!

 

BITCOIN ÁR ELEMZÉS NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A hosszabb távú macro trendünket a napos Bitcoin ár grafikonján szoktuk megjeleníteni, itt egy darab gyertya 1 nap mozgásait foglalja össze. Alapvetően látható, hogy jelenleg van egy megelőző Bika emelkedő trendünk az Ichimoku felhő felett, amit egy szinte azonos hosszúságú csökkenő árcsatorna követ. Ezzel a macro trendünkre nem lehetne se azt mondani, hogy emelkedő, se azt, hogy csökkenő. Közömbös jelzővel lehet illetni.

Bitcoin ár Cryptofalka BTCUSD-1d-20191126

Amilyen irreális volt év elején a BTC pumpa, most kezdett annyira irreális lenni ez a mostani zuhanás is. A tegnapi nap például egy tökéletes lehetőséget adott long pozíciók nyitására. Ugyanis a Bitcoin ára hirtelen mínuszokat szenvedett el, ezzel pedig pontosan a csökkenő árcsatorna és egy korábbi vízszintes támasz zónájába került. Ez mellé társult még egy kisebb bika divergencia az RSI-ben, aminek meg is lett a hatása és több, mint +10%-ot ugrott a Bitcoin ára. Ezt egy tőkeáttételes longal megrakva szép profitokat lehetett szerezni akár egyetlen nap alatt is!

Fontos kiemelni, hogy átlag feletti volumen mellett történt tegnap a Bitcoin ár emelkedés, illetve a legtöbb indikátor szintén szépen fest. RSI, SRSI indikátor is túladott zónában van, ez szépen egybevág az árcsatorna aljával. Azonban egyelőre nem beszélnénk többről, mint egy túladott zónából történő pattanásról. Ugyanis ez még kevés egy potenciális trendfordításhoz.

 

MI KELL AHHOZ, HOGY POTENCIÁLIS TRENDFORDÍTÁSRÓL BESZÉLHESSÜNK?

Egyelőre a medvék dominálnak, ugyanis a Bitcoin ára a napi mozgó átlagok és a napi Ichimoku felhő alatt tanyázik. Ezek rendre ellenállásként tudnak funkcionálni és lefelé tudják szorítani a Bitcoin árát (Ahogyan tették is ezt korábban).

A 10 napos exponenciális mozgó átlag (zöld görbe) jelenleg 7560 dollárnál van, ezt tekintenénk első számú ellenállásnak. Egyelőre benne van a pakliban, hogy a mostani zónából történő pattanás eddig elmegy, de az igazi teszt utána jön csak! El kell döntenie a Bitcoin ár-nak, hogy áttöri ezt az ellenállást vagy folytatja a további csökkenő trendjét.

Amire még szükségünk lenne, hogy megmaradjon a vásárlói nyomás és továbbra is szép és magas kereskedési volument láthassunk. Ez mellett jó lenne látni valamilyen trendfordító bika alakzatot a Bitcoin ár grafikonján. Itt a következő ábrákon lévő 3 alakzat jöhet szóba:

Tőzsdei_alakzatok_by_CryptoFalka

 

BITCOIN ÁR ELEMZÉS 4 ÓRÁS NÉZET – RÖVID TÁVÚ ELEMZÉS

A Bitcoin ár 4 órás nézeten szintén kemény harc meg a bikák és a medvék között, itt sikerült már legyűrni a 10-es exponenciális mozgó átlagot. Viszont még a rövid távú ellenállásunk alatt vagyunk. (7380 dollár)

Bitcoin ár Cryptofalka BTCUSD-4h-20191126

 

Az elkövetkező 1-2 napban el fog dőlni, a rövid távú irányunk is, hogy merre tovább. Vagy áttörjük a piros ellenállást és ez esetben megyünk tovább a napi nézeten megjelölt 7560-as ellenállásig. Vagy ismét bekerül a Bitcoin ár a zöld görbével jelölt ellenállás alá és folytatja útját lefele.

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.44% $67,146.68
Ethereum ETH 0.79% $3,120.79
BNB BNB -0.23% $579.62
Solana SOL 0.96% $174.25
XRP XRP -0.22% $0.5222
Dogecoin DOGE 0.43% $0.155
Cardano ADA -0.56% $0.4805
Litecoin LTC 0.33% $84.13
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!