Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Közel egy hónapja fogja a támasz zóna a Bitcoin árát

Közel egy hónapja fogja a támasz zóna a Bitcoin árát

Szeptember 25-én jelöltük be elsőnek azt a zöld támasz zónát, ami még mindig fogja a Bitcoin árát 7600-7800 között. Vajon meddig fog kitartani ez a support zóna?

 

Bitcoin ár / USD napi nézet – Hosszú távú elemzés

A támaszok és ellenállások olyan tartományok, ahol ismétlődően jelentkeznek nagy mennyiségű eladási/vásárlási mennyiségek. Általában vízszintes vonalak, de működhetnek diagonálisan is. Ezek tudatában az emelkedő/csökkenő trendek potenciális fordító pontjai előre jelezhetőek. A támaszok és ellenállások alapvető kellékei a tőzsdei technikai elemzés repertoárjának, segítenek azonosítani a potenciális célárakat és eladási pontokat is.

Egyelőre igazán jól működött a technikai elemzés egyik legalapabb eszköze arra, hogy segítségével keretbe tudjuk foglalni a Bitcoin árát. A 10 000 dolláros letörés után valóban a mostani 7600-7800 között húzódó támasz az, ami segítséget tudott nyújtani az ár csökkenése ellen.

bitcoin ár elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20191021

Hogy miért is ennyire fontos ez a tartomány? Azért, mert a teljes mozgásra behúzott 0,618-as Fibonacci itt húzódik, ennek a megtartása kulcsfontosságú! Ugyanis ez lesz a vízválasztó aközött, hogy egy egészséges emelkedő trenden belüli korrekcióról beszélünk vagy egy esetleges trendfordításról. A Fibonacci aránypárok pedig kitűnő eszközei ennek szemléltetésére.  Ez mellett itt jelentkezett korábban júniusban erős vásárlói nyomás is.

Ha bitcoin ár elbukná a jelenlegi támasz zónát akkor valószínűleg újra erős dinamikát láthatnánk, a következő erősebb támasz 6100-6300 dollárnál lenne. Tehát lefele nézelődve eléggé tiszta a kép, vagy tartjuk a mostani zöld támasz zónánkat, vagy nagyobb esésre számíthatunk. 

 

A 7600-7800-as támasz zóna egyértelmű, de mi a helyzet az ellenállásokkal?

Sajnos felfele nézelődve több ellenállás is szóba jön, ha egy esetleges kitörésről akarunk beszélni. Először is a napos Ichimoku felhő alatt vagyunk, ami a bitcoin árát hosszú távon is akár csökkenő trendre kényszerítheti. Rövid távon pedig a napi 10-es és 22-es Exponenciális mozgó átlagok azok, amelyek többször működtek az elmúlt hónapban ellenállásként. (Zöld és narancs görbék)

bitcoin ár elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20191021_2

Közelebbről szemlélve a képet egy potenciális bear flag alakzat is feltűnik az ábrán, ami alapvetően egy medve trendfolytatást valószínűsítő alakzat. Ennek felső árcsatornája szintén ellenállásként tud funkcionálni. Ezért azt kell mondjuk, hogy hosszabb távon kemény munka vár a Bitcoinra ahhoz, hogy újra teljesen bika lehessen a kép. Egyelőre még nincs minden veszve, fogja a bitcoin árát a támasz zóna, de még egy kemény marathon vár ránk, amíg újra a napos Ichimoku felhő és a mozgó átlagok fölé küzdhetjük magunkat.

A háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Ábrák jelölései:

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.35% $64,085.71
Ethereum ETH -0.77% $3,065.38
BNB BNB 0.61% $560.71
Solana SOL -0.72% $143.93
XRP XRP 3.41% $0.5154
Dogecoin DOGE 1.50% $0.155
Cardano ADA 7.93% $0.4967
Litecoin LTC 2.17% $82.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!