Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Facebook Libra hátráltatása erősítheti Kína kriptovalutáját

A Facebook Libra hátráltatása erősítheti Kína kriptovalutáját

Az RBC Capital Markets elemzői szerint a Facebook Libra elnyomása teret nyithat Kínai Központi Bank kriptovalutája, a CBDC előtt a piac dominálására.

 

Kína nagyobb sebességre kapcsolt

A Market Insider riportjában az RBC elemzője szerint, mihelyt a Facebook bejelentette saját stablecoinját (Libra), Kína is jóval nagyobb sebességre kapcsolt saját maga jüan által támogatott stablecoinjával kapcsolatban.

"Ha az amerikai szabályozók folyamatosan hátráltatják a Facebook és a Libra előterjesztését és magát a kripto innovációt az országban , az végül Kína és a CBDC dominálását eredményezheti a piacon."

Steven Mnuchin, az Egyesült Államok pénzügyminisztere szerint rengeteg cég hanyagolja inkább, vagy dobja a Facebook Libra projektjét. Ennek oka, hogy nem látják az előrelépést a szabályozásokkal és a szabályozók aggályaival kapcsolatban. Mnuchin szerint a Libra standardjai még nem állnak párhuzamban az amerikai pénzmosás elleni rendelet bizonyos pontjaival. 

"Ha nem találkozik a Libra elképzelése az USA pénz mosás elleni szabályzatával, illetve a FinCEN standardjaival, akkor az végül hatályba léptetést fog eredményezni ellenük. Ez további nehézségeket vet fel. Véleményem szerint a Facebooknál is rájöttek, hogy a Libra még nem áll készen. Ezt a vállaltok is felismerték. Ez az oka, hogy többen is ejtik a projektet."

Az RBC elemzője szerint azonban fordulhat a helyzet. Szerinte sok vállalat még mindig nagy érdeklődéssel fogadja a Facebook és a Libra projektjét, arra is lát esélyt, hogy újból társuljanak a projekthez azok a cégek, melyek időközben elhagyták azt. Abban az esetben, ha megfelelőek lesznek a szabályozási előírások, körülmények. A global investment bank szerint:

"Amint egy világos szabályozási tervezet kijön, valamint sikeresen kibocsátják a Librát, nem lennénk meglepve, ha sok vállalat visszatársulna a projekthez."

 

A Facebook-nak hozzá kéne adnia a Bitcoin-t

Amerikai kongresszusi tag, Warren Davidson szerint a Facebooknak inkább a Bitcoint (BTC) kéne a Calibra nevű tárcájukhoz adni egy új Libra stablecoin kifejlesztése helyett. Hozzátette, A Facebook Libra projektjének szépsége, hogy felszínre hozhatja azokat a problémákat, amik már hosszú ideje létezne a social médiában.

Korábbi cikkünkben részletesebben olvashattok róla, miért van tenne jót a Facebooknak adoptálni a Bitcoint.

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -5.01% $67,236.78
Ethereum ETH -7.76% $3,256.3
BNB BNB -5.22% $590.71
Solana SOL -12.32% $152.69
XRP XRP -11.13% $0.5455
Dogecoin DOGE -13.34% $0.172
Cardano ADA -12.71% $0.5094
Litecoin LTC -12.83% $85.91
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!