Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Az EKB a kriptoszabályozás harmonizálásra készül

Az EKB a kriptoszabályozás harmonizálásra készül

19 EU tagállam szabályozói vesznek részt a felügyelőbizottság júliusi ülésén, ahol a kriptoszabályozásról és a MiCA bevezetéséről döntenek.

 

Az EU látóhatárán a kriptoszabályozás

Az Európai Központi Bank (EKB) állítólag egy új törvény végrehajtására készül, figyelmeztetve az Európai Unió tagállamait a kriptoszabályozás harmonizálásának szükségességére.
 
Minden tizedik háztartás rendelkezik valamilyen kriptovalutával Forrás: euractiv.com
 
A Financial Times szerint az EKB aggodalmát fejezte ki az EU-ban működő központi bankok és a kripto vállalatok közötti esetleges szabályozási átfedés miatt, miközben a tisztviselők a Markets in Crypto-Assets vagyis a MiCA keretrendszer bevezetésére készülnek. Az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Tanács június 30-án megállapodott arról, hogy a kripto kibocsátókat és szolgáltatókat joghatóságuk alá vonják egy egységes szabályozási keretbe.
 
 
 
A hírek szerint 19 EU tagállam szabályozói vesznek részt a felügyelőbizottság júliusi ülésén, ahol megvitatják a MiCA-t és annak lehetséges bevezetését. A végrehajtást követően a törvény előírja az eszközszolgáltatóknak, hogy tartsanak be bizonyos követelményeket, amelyek célja a befektetők védelme, valamint figyelmeztetik az ügyfeleket a volatilis kriptopiacon történő befektetés lehetséges kockázatára.
 
Az EU tisztviselőinek 18 hónapos felülvizsgálati időszak áll rendelkezésükre, hogy értékeljék a javasolt szabályozási keretet, és megállapítsák, hogy az magában foglal-e más, kripto vonatkozású termékeket, például a nem helyettesíthető tokeneket vagyis az NFT-ket.
 
Nexo kriptovaluta váltó
"Nagyon nagy kihívást jelent" - mondta egy meg nem nevezett forrás. Mivel 18 hónap van hátra a MiCA bevezetéséig, jobb, ha azt mondod: amíg nem lesz szabályozás, csinálj, amit akarsz, vagy jobb, ha megpróbálsz megbirkózni vele?"
A MiCA elfogadása előtt az egyes európai uniós tagállamok pénzügyi szabályozóinak nagyrészt saját határaikon belül kellett kezelniük a kriptoszabályozást. Várhatóan ez az időszak 18 hónap múlva véget ér, és egységes keretrendszer lesz az EU-ban a kriptoszabályozásról.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.51% $64,531.24
Ethereum ETH -4.29% $3,401.8
BNB BNB -4.90% $579.24
Solana SOL -9.48% $132.3
XRP XRP -7.20% $0.4799
Dogecoin DOGE -10.63% $0.1195
Cardano ADA -10.68% $0.3706
Litecoin LTC -8.14% $71.55
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!