Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bizonytalan oldalazás jellemzi a Bitcoin jelenlegi mozgását

Bizonytalan oldalazás jellemzi a Bitcoin jelenlegi mozgását

Az áprilisban megkezdett emelkedést egy a vártnál hosszabb korrekció váltotta fel a Bitcoin ábráján, ennek mértéke lassan kezd túlságosan elhúzódni. Napi és rövidebb távú nézeteken néztük meg a Cryptofalka tőzsdei elemzőivel, hogy mit mutatnak jelenleg a chartok.

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A napi nézet az, amelyen általában vizsgálni szoktuk a legtöbb kriptovaluta, így a Bitcoin hosszú távú mozgásait is. Ezen a nézeten egy tőzsdei gyertya egy darab nap mozgásait foglalja magába. Szépen kivehető, hogy az idei mozgás két részre bontható, egy az áprilistől júliusig tartó emelkedő trendre, valamint egy a júliustól mostanáig tartó csökkenő trendre.

Alapvetően egy emelkedő trendnél természetes, hogy emelkedő és csökkenő szakaszok váltják egymást, viszont a csökkenő szakaszok mértéke nem mindegy mekkora! Általában a Fibonacci számokat szoktuk segítségül hívni ahhoz, hogy eldöntsük, hogy ez a csökkenő trend ez egy egészséges korrekció, vagy esetlegesen egy trendfordítás. Ez alapján azt lehet mondani, hogy a 0,618-as Fibonacci szám alá történő beesés igazán negatív lenne, ugyanis azt mutatná, hogy ez bizony nem egy korrekció, hanem valami más. Jelenleg a 0,618-as Fibonacci 7550 dollárnál van.

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka BTCUSD-1d-20191016

Az ábránkon egyértelműen kivehető egy a kék trendvonalakkal határolt árcsatorna is, ennek felső része működik ellenállásként, alsó része pedig támaszként. Ennek alsó támasz vonala nagyjából egybe esik egy a vízszintes korábbi mozgások alapján behúzott zöld támasz zónával is. Elég sok kép egybevág, mind a Fibonacci, mind a támaszok azt mutatják, hogy a zölddel behúzott tartomány egy olyan kritikus zóna, amelyet ha nem tudunk tartani egy nagyobb dinamika jöhet lefele. Ha viszont sikerül megfogni ezt a zónát akkor még életben marad az emelkedő trendünk, ugyanis nem estünk be a 0,618-as Fibonacci alá és ez azt fogja jelezni nekünk, hogy ez csupán egy szükséges korrekció volt. Lefele egyértelműen ezekre a zónákra érdemes értesítéseket állítani!

Felfele nézelődve egész sok ellenállás van előttünk, a zöld és narancs görbével behúzott 10-es és 22-es (EMA) exponenciális mozgó átlagok működnek ellenállásként. Amíg nem tudjuk ezeket áttörni addig rövid távon medvés a helyzet ugyanis folyamatosan lefele kényszeríthetik az árat. Hosszabb távra nézve a kék felső trendvonal és a napos Ichimoku felhő azok, amelyeket át kéne még törnünk, hogy bikás lehessen a kép. Amíg ez nem történik meg maximum egy közömbössel lehetne illetni a jelenlegi állapotot!

 

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

Rövidebb 4 órás nézeten szépen kivehető a szeptember végén történt nagyobb Bitcoin esés. Nincs is ezzel baj, inkább, ami aggasztó, hogy azóta nem igazán tudott életjelet mutatni a Bitcoin, egyedül egy oldalazást, minimális emelkedést tudott felmutatni. Ez pedig egy potenciális medve zászlónak, mint trendfolytató alakzatnak adhat esélyt a kialakulására. Fontos kiemelni, hogy ez csak akkor aktiválódna ha letörnénk magát a zászlót és az előző swing low alatt zárnánk. De ami biztos, hogy pozitívnak nem nevehető a 4 órás nézet sem. Sőt, inkább figyelemre int!

cryptofalka bitcoin elemzés BTCUSD-4h-20191016

 

Összefoglalva:

Szép emelkedést kezdett meg idén a Bitcoin, viszont a lendület kifulladni látszik. Egy kritikus támasz felett oldalazunk, amit ha nem tudnánk megtartani akkor még több piros gyertyára számíthatnánk. Ezért érdemes lesz figyelni a rövid távú nézeten, hogy kialakul-e a potenciális medve zászló és hogy tudja-e fogni a potenciális esést a zöld támasz zónánk. Felfele nézelődve a napi 10-es és 22-es mozgó átlagokra érdemes figyelni. 

Sokszor vannak olyan időszakok a tőzsdei piacokon, amikor nem ideális a kereskedés. Sokan, főleg a kezdők úgy érzik, hogy mindig kereskedniük kell, ez is egyfajta FOMO hangulat. Viszont ez közel sincs így, vannak kedvezőbb és vannak kevésbé kedvezőbb időszakok a tőzsdei kereskedésekben. A jelenlegit inkább a másodikba sorolnám. Amikor is akkor cselekszik a legjobban az ember ha okosan beállít egy megfelelő Bitcoin-Dollár arányt a portfóliójában és kivár a következő egyértelmű jelig.

 

 

Ábrák jelölései:

Bitcoin technikai elemzés cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.45% $58,466.42
Ethereum ETH 3.06% $3,156.84
BNB BNB 3.46% $537.68
Solana SOL 3.66% $140.04
XRP XRP 9.97% $0.5162
Dogecoin DOGE 3.76% $0.1095
Cardano ADA 5.30% $0.4223
Litecoin LTC 2.26% $70.25
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!