Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Colorado kriptovalutás adófizetést tesz lehetővé

Colorado kriptovalutás adófizetést tesz lehetővé

Colorado állam lehetővé teszi a kriptovalutában való adófizetést, amellyel megnöveli a kriptovaluták iránti regionális érdeklődést is.
 
 

Adófizetés kriptovalutában

Jared Polis – Colorado állam kormányzója – nemrég bejelentette, hogy államában 2022 nyarától elfogadja a kriptovalutákat is az adók megfizetésére. Hasonló megközelítést alkalmazva Miami polgármesteréhez Francis Suarezhez, Colorado akár saját dedikált kripto tokent is indíthat. Bár a szövetségi értékpapír-törvények továbbra is élnek, a Digital Token Act elnevezésű új jogszabály értelmében Colorado mentesíti a kripto tranzakciókat a hatálya alól.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=pO3TMlEpJ4U[/embed]

 

A kriptovalutás adófizetési lehetőséggel kapcsolatban azonban a kormányzó egyértelművé tette, hogy az államot nem lehet közvetlenül kitenni a rendkívül ingadozó kriptopiacnak.

„A kiadásainkat dollárban fizetjük meg. Most még! Hiszen soha nem tudhatod, mit hoz a jövő. Ezért a tervezett adófizetési rendszer részeként a beérkezett kriptovalutákat egy közvetítő visszaváltaná dollárra.” -nyilatkozta a polgármester.

Még 2019-ben a kanadai város, Innisfil is egy hasonló kísérletet indított el, miszerint a város lakóinak lehetőségük van kriptoban megfizetni adóit. Ameddig az adófizető fél Bitcoinban fizet, a tranzakció beérkezésekor egy külső partner az aktuális árfolyamon visszaváltja a beérkezett összeget fiat valutára, így kerülve el a piac volatilitását.

Egyelőre nem tisztázott, hogy Colorado állam mely kriptovalutákat fogadja majd el, de a kormányzó megemlítette a Bitcoint és az Ethereumot is, mint olyan eszközöket, amelyek „aktuálisan fizethetők és konvertálhatók”.
 

Coloradonak nem újdonság a kriptovaluta

Polis kormányzó említést tett még a Chris Hansen állami szenátor által benyújtott „digitális token" törvényjavaslatról is, amely lehetővé tenné Colorado számára, hogy saját hozzáadott értékkel rendelkező digitális valutákat hozzon létre, amelyek az állami költségvetést gyarapítanák. 
 
Kriptovaluták I Cryptofalka Forrás: economictimes.indiatimes.com
„Úgy gondolom fényes jövő előtt áll az, hogy a közszféra hogyan profitálhat az osztott főkönyvi- és kriptogazdaságból.” – mondta.
Colorado évek óta fokozott érdeklődést mutat a kriptovaluták és blokklánc-technológia iránt. Októberben Denver városa pedig kísérleti programot indított a Quiznos-szal, hogy bizonyos üzletekben fizetőeszközként fogadja el a Bitcoint. 2019-ben ugyanez a város még egy okostelefonos, blokklánc-alapú szavazóalkalmazást is elindított az önkormányzati választásokon szavazni kívánó tengerentúli katonaság tagjai számára. Az alkalmazással jogszerűen nagyjából 8 000 szavazatot gyűjtöttek össze.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.40% $67,372.22
Ethereum ETH -3.63% $3,691.25
BNB BNB -2.62% $595.86
Solana SOL -5.82% $165.22
XRP XRP -0.50% $0.5224
Dogecoin DOGE -3.80% $0.1597
Cardano ADA -3.37% $0.4621
Litecoin LTC 0.05% $85.61
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!