Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Crypto Market Cap alakulása

Crypto Market Cap alakulása

Korábbi cikkünkben már szemezgettünk az altcoinok piaci kapitalizációjának alakulásával, most a teljes crypto market cap formálódását vesszük górcső alá. Total market cap grafikon következik, heti időtávon.

 

A Crypto market pozitív múlt heti zárása

Július eleje óta egy csökkenő árcsatornában zajlott az ármozgás. A múlt héttel sikerült kilépni az árcsatorna keretei közül, ami pozitívumnak fogható fel. Lássuk mire lehet elég.

Elég komoly emelkedést tudhatott magának a Bitcoin az év első felében, ami meglátszik a crypto market cap grafikonján. Brutális mértékben dominálta ez időben BTC a piacot, így az emelkedése természetesen pozitívan hatott a kripto piac kapitalizációjának alakulására. Párhuzamosan a BTC konszolidációjával, a a teljes market cap és csökkenésnek indult. Jelenleg is magas 67-68%-s a király dominanciája a piacon.
Az előbb kifejtett emelkedés kezdő és végpontjára húztam fel egy Fibonacci számsort. A számsor lényeges támaszait kiemeltem. Ezek a 0.382, 0.5 és a 0.618-s supportok. Ezekig a szintekig egészségesnek mondható egy emelkedés után elindult konszolidáció. Jelenleg a sárgával kiemelt gyertyával a 0,5-s támaszról sikerült pattanni, így egyelőre egészséges az emelkedés utáni visszahúzódás szintje.

crypto market crypto market

 

Térjünk ki a sárgával kiemelt múlt heti zárásra. A célunk keresni a csökkenő árcsatornában húzódott konszolidáció aljpontját. A múlt heti zöld gyertyával és annak zárásával sikerült az árcsatorna ellenállása fölötti heti zárást produkálni, mely jelezheti számunka a konszolidáció végét is. Több hónapos visszahúzódás után tehát sikerült végre egy pozitív heti gyertya formálódást produkálni.
Az említett heti emelkedéshez szép kereslet is társult, sőt a volume alakulása elég masszívan növekszik a 2019-s év során, ami pozitívum.

 

Emelkedő aljpont a crypto market cap láthatárán?

A kérdés mire lesz elég a fent taglalt zárás. Kétségkívül pozitívum és a konszolidáció megfordításának nélkülözhetetlen pontja, hogy sikerült a csökkenő árcsatorna ellenállása fölött zárni, mégsem érzem még biztosnak a fordulást és az az új aljpont kialakítását.
Úgy gondolom, hogy a 0,236-s Fibonacci szint feletti zárás esetén lehetünk biztosak a pattanásban és a konszolidáció végét jelentő aljpont kialakításában. Érdemes észrevenni, hogy az új, potenciális aljpontunkkal a korábbi, nyíllal jelölt aljpont után emelkedő tendenciára állhatunk az emelkedő trendvonal mentén. Emelkedő aljpontok és csúcspontok összessége adja az emelkedő trendet. Növekvő alj pont után, tehát lehetőségünk nyílhat később emelkedő csúcspontot is kialakítani a crypto market cap grafikonján, ami természetesen pozitívan hatna a piacra.

A következő hetekben célunk tehát további vásárlói nyomást gyakorolni a piacra. Hogy ez a Bitcoin növekedésében valósulhat meg, vagy pedig az altok emelkedésében, az természetesen nyitott kérdés még. 

 

Az eredeti háttérkkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.91% $64,050.28
Ethereum ETH -0.85% $3,064.77
BNB BNB 0.90% $560.76
Solana SOL -0.18% $143.86
XRP XRP 3.59% $0.5156
Dogecoin DOGE 1.90% $0.1551
Cardano ADA 8.94% $0.4978
Litecoin LTC 2.34% $82.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!