Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Altcoin Market Cap vs Ethereum heti ábra elemzés

Altcoin Market Cap vs Ethereum heti ábra elemzés

Jó ideje csökkenő trenden az altcoin piac. Ez meglátszik a market kapitalizációjuk grafikonján is. A következőkben próbát teszünk következtetéseket levonni az altcoin market cap grafikonjának formálódásából. Elemzésemben a market cap alakulását az ETH/BTC 1w grafikonnal hasonlítom össze, hogy tisztább képet kapjunk arról, milyen hatással van a piaci kapitalizáció alakulása, jelen esetben a legismertebb altcoinra.

 

Altcoin támasz a horizonton

Egész távolról kezdjük a grafikon elemzését. A múltbéli formálódás meghatározó árszintjeinek ismét fontos szerep juthat. 2019 március végén egy dupla aljas kitöréssel sikerült trendet fordítania az altcoin market capnek. A zölddel jelölt zóna jelentett akkor ellenállást, egyben trendfordító nyakvonalat is. (Nyakvonalnak hívják TA során a trendfordítókat.) Most ismét ennek ennek a szintnek juthat fontos szerep, azonban a jelen ármozgását tekintve már nem ellenállásként, hanem támaszként.

Egy nagy piros gyertyával már teszteltük pár héttel ezelőtt a behúzott támaszt. Ezt jelöltem fekete és piros nyilakkal. Nem gondolom, hogy egyszeri tesztelése elég lenne a támasznak ilyen hosszú down trend alatt. Így természetesen a zöld zóna további tesztelésére számítok. Jelentősnek tartom a következő heti alakulásokat. A március végi, április eleji korábbi trendfordító alól jövő kitörés óta, most fordul elő először, hogy támaszként teszteljük vissza a korábbi ellenállást. Ha sikerül innen felfelé pattanni, az hitelesíti a jelölt zóna, így a korábbi trendfordító érvényét. Ez tehát a pozitív változat. Ellenkező esetben, az ármozgás jelentősebb mértékű pattanás nélkül, lényegében habozás nélkül le is törheti a támaszunkat, ami inaktiválná a korábbi trendfordítónkat, ami medve jel lenne.
Ahogy az ábrán láthatjátok, számítok némi pattanásra a szóban forgó támaszról. Dupla aljas formálódásra spekulálok, nyilakkal jelezve a második alj pont helyét. A nyakvonal helyettesítőjeként a 10 EMA-t (exponenciális mozgóátlag) használom.

 

Következtetések

Összehasonlítva az altok piaci kapitalizációjának alakulását az ETH/BTC heti grafikonjával, kevés olyan pontot találunk, amikor számottevően tudott párhuzamosan növekedni a két grafikon. Ezt jelöltem sárga zónával a bika zászló helyén. Ha növekedésnek indul az altcoin piac, akkor az egyes versenyzők emelkedése követi egymást. Megindulnak a kisebb capes altok, majd követik őket a régebbi motoros társaik, vagy éppen fordítva.

A lényeg, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egymást másolják a növekedések, a kijátszódó alakzatok, ami lassacskán növeli a market kapitalizációt. A jelzett sárga időszakban, az ETH-n kívül, a legtöbb név szép emelkedéseket tudott produkálni a piacon. Elég bika párosítás a dupla alj és a bika zászló a 2019. májusi időszakban. Szép emelkedést is eredményezett az alt piacon. Hasonlóan pozitív körülményeket az altcoin piacon jelen formálódást vizsgálva, a piros nyíllal jelzett gyertya nyitó ára fölött képzelek el. 

 

Ábrák jelölései:

cryptofalka bitcoin elemzés

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.52% $62,003.75
Ethereum ETH 1.35% $3,436.33
BNB BNB 1.00% $409.06
Solana SOL -3.58% $128.88
XRP XRP 5.74% $0.6235
Cardano ADA 10.84% $0.7423
Dogecoin DOGE 18.45% $0.1436
Litecoin LTC 5.41% $90.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!