Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ethereum elemzés - Mire megy az ellenálláson ETH?

Ethereum elemzés - Mire megy az ellenálláson ETH?

Vegyes képet mutat az Ethereum elemzés. Lehet vizsgálni az ármozgást USD-vel szemben, vagy Bitcoin értékkel szemben. Látni fogjuk, hogy a két grafikon mást fog mutatni. Míg USD-vel szemben emelkedtett ETH árfolyama, addig BTC-vel szemben csökkent. Ennek okát és magukat a grafikonokat vizsgáljuk mai elemzéseinkben a Kriptoworld és a CryptoFalka oldalain.

 

A piac Bitcoin kitettsége

Mielőtt kitérnénk az elemzésekre, pár szót ejtünk a Bitcoin meghatározó szerepéről a piacon. Bár technológiailag találunk Bitcoinnál előrébbjáró megoldásokat a blockchain piacon, még mindig megkérdőjelezhetetlen BTC szerepe ebben a műfajban. Árulkodik egyrészt erről, hogy, ha a piac teljes kapitalizációját vizsgáljuk, akkor kb 65%-ban Bitcoin uralja azt. Ez a fölény visszaköszön a grafikonok mozgásán. Az altcoinok értékei jelentős mértékben ki vannak téve a Bitcoin mozgásainak, akár BTC, akár USD ellenében elemezzük az árfolyamok mozgását.

Bitcoin dominancia vs alt dominancia Bitcoin dominancia vs alt dominancia


Különösen érzékeny az altok mozgása, ha Bitcoin pár ellenében nézzük. Általánosságban elmondható, hogy kellemetlenül hat az alt/BTC párok árfolyamára a BTC-nél jelentkező nagyobb volatilitás. Magyarán, ha a Bitcoin számottevőbb esést, vagy emelkedést produkál, az nagy általánosságban csökkenő altcoin/Bitcoin árfolyamokkal párosul. Ezt látni fogjátok, amint az Etehereum elemzés lesz terítéken.
USD párral szemben kicsit barátságosabb az altok mozgása. Általában elmondható róluk, hogy a Bitcoin mozgása húzza magával az alt/USD árfolyamok értékét. Egy nagyobb Bitcoin emelkedés pozitívan hat az árukra, nagyobb bitcoin csökkenés negatívan.

De mi van akkor, ha a Bitcoin szűk volatilitást produkál magához képest? Ekkor van tere az altcoin/Bitcoin pároknak emelkedéseket produkálni, ami természetesen kedvezően hat az adott alt USD-vel szembeni értékére is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Ethereum elemzés - Dollár ellenében jól megy

A fentiek alapján, Ethereum értékét dollárral szemben tehát húzza magával az utóbbi időben Bitcoinnál jelentkező nagyobb vásárlóerő és volatilitás. A továbbiakban napi ábrán elemezzük az altok királyának mozgását.

Ahogy a lenti képen is látszik ellenálláshoz érkezett a mozgás. Kettő darabot is jelöltem a képen, lényegében 'ellenállás 1' és 'ellenállás 2' együtt alkótnak egy rezisztencia zónát. A tegnapi mozgás éppen az utóbbi napok gyertya nyitásainak és zárásainak azonos szinten lévő ellenállását törte meg, azáltal hogy fölötte sikerült zárni a tegnapi napot.

Alapból bika jelnek számítana ellenállás fölött zárni, azonban a tegnapi nap felvet pár kérdést. Egyrészt a tegnapi nap legmagasabb árfolyama éppen 'ellenállás 2'-t érintette, amiről visszapattant, és egészen magas felső árnyékot sikerült produkálni. Összességében a kitörő gyertya úgy az igazi, ha minél közelebb zár a legmagasabb pontjához, ami itt nem mondható el. Emellett a gyertya mellé párosuló volume átlag feletti, de összességében csökkenő a korábbiakhoz képest.

Ethereum elemzés ETH-USD 1d Ethereum elemzés ETH-USD 1d

 

Az Ethereum elemzés tehát megmutatja, hogy felvet kérdéseket az ellenállás zónában történő tartózkodás. Görbékkel jelölve a képen, két esetet tudok elképzelni. Az ellenállásról kicsit mélyebb konszolidációba kezd az ármozgás az emelkedő trendvonal érintéséig, majd ismét próbát tehetünk az ellenállás megkörnyékezésére. A másik esetben kitörhetünk, majd a kitörés után visszatesztelhetjük az ármozgást. Kockázatos megjátszani a jelenlegi emelkedést longra, azonban, ha ki is törne a közeljövőben a mozgás, az ellenállás visszatesztelése a későbbiekben újabb buy ponttal kecsegtetne, kicsit talán tisztázottabb árfolyam körülmények között.

Katt az Ethereum/Bitcoin elemzésért....

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.37% $67,128.9
Ethereum ETH 0.67% $3,119
BNB BNB -0.19% $579.63
Solana SOL 0.76% $174.09
XRP XRP -0.25% $0.5221
Dogecoin DOGE 0.08% $0.1548
Cardano ADA -0.55% $0.4805
Litecoin LTC 0.30% $84.12
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!