Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Juventus foci csapata is a útnak eresztette saját tokenjét

Juventus foci csapata is a útnak eresztette saját tokenjét

Fokozódik a blokklánc helyzet a foci világban. Ezúttal az olasz rekordbajnok Juventus nyúlt a technológiához, és fejlesztette ki saját szurkolói tokenjét. 

 

Itt a Juventus szurkolói token 

A legnépszerűbb olasz foci klubok közé tartozó Juventus a napokban, december 2-n, sikeresen útnak eresztette saját tokenjét. A tokenek  a szurkolók segítségére lesznek majd, hogy részt vehessenek általuk különböző szavazásokban, közvélemény-kutatásokban.

A tokenek kibocsátását egy éves fejlesztés előzte meg. A Juventus nevével fémjelzett token már elérhető a Socios.com oldalon. Az oldal bevettnek számít a sporttal kapcsolatos, tokenizált szurkolói szavazások terén.

A token kezdeti ára 2 euro ($2.22) tokenenként, azonban egy bizonyos mennyiség elérhető ingyen is belőlük a Socios.com bővebb funkciókat tartalmazó applikációján keresztül a "Token Hunt"-on.

A szurkolók, akik rendelkeznek saját tokennel, egyúttal jogot nyernek arra is, hogy számos klubot érintő ügyben szavazzanak. Természetesen ne gondoljunk mélyebb ügyekre, elsőként arról szavazhatnak a szurkolók, hogy milyen zene szóljon a stadionban, mikor a Juventus csapata gólt szerez. 

token forrás

 

Egymásra talált a sport és blokklánc

Eredetileg 2019 első negyedévében tervezett kijönni a tokenekkel a Juventus. A terv a saját szurkolói tokenek létrehozásához nem egyedülálló ötlet a foci világában. A Juventus döntéshozóit a francia Paris Saint-Germain (PSG) klub hasonló kezdeményezése motiválta. A PSG szintén a Socios.com oldallal kötött partnerséget.

Egyre népszerűbbnek számít manapság a sport és a blokklánc ötvözése, és nem csak a foci esetében. Egyre elterjedtebbnek számít a szurkolók tokenizált formában történő közelebb hozása kedvenc sport klubjaikhoz. Október közepén a Sacramento Kings NBA-s kosárlabda csapat szerződött a CryptoKaiju céggel, némi kripto formájában történő reklám jegyében. 

Nemrégiben pedig a német, Bayern München foci csapata is a blokklánc mellett döntött. A Stryking Entertainment-tel kötöttek partnerséget, blockchain alapú merchandising tevékenység folytatására. 

 

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.99% $64,477.36
Ethereum ETH 0.02% $3,081.46
BNB BNB 1.18% $559.04
Solana SOL 5.40% $145.89
XRP XRP -0.88% $0.498
Dogecoin DOGE 0.67% $0.152
Cardano ADA 3.65% $0.4724
Litecoin LTC -1.03% $81.08
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!