Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Kriptovaluták szabályozása megfelelő a meglévő törvényekkel

Kriptovaluták szabályozása megfelelő a meglévő törvényekkel

Jay Clayton és Brent McIntosh szerint, a kriptovaluták szabályozása már most megfelelő, csak a meglévő szabályokat kellene pontosítani.

Egészen érdekes hallani azt egy olyan embertől, aki elismert jogi szakértő és egykori szabályozó, mint egy átlagos piaci szereplő, hogy új szabályok helyett, szabálypontosításra van szükség a kriptovaluta piacon.

2021. június 6-án megjelent véleménycikkben; A SEC korábbi elnöke, Jay Clayton és a Pénzügyminisztérium korábbi, nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára, Brent McIntosh azt nyilatkozta, hogy az Egyesült Államok jelenlegi kormányzati álláspontja, miszerint az Egyesült Államok jogrendszerét a kriptopénzek szabályozására alkalmatlannak tekintik, alapvetően hibás.

 

Nincs szükség új kriptovaluta szabályozásra

Clayton és McIntosh cáfolni igyekeztek az Egyesült Államok jelenlegi pénzügyminiszterének (és Bitcoin szkeptikusának), Janet Yellennek az érveit, hogy a mostani amerikai keretrendszer nem "felel meg a feladatnak", a kriptovaluták szabályozása tekintetében. Továbbá, úgy vélik, hogy téves Gary Gensler, az Értékpapír és Tőzsde Felügyelet (SEC) jelenlegi elnökének gondolkodása is, aki szerint a kriptovaluta piacok nincsenek védve a csalásokkal vagy a manipulációkkal szemben.

Kriptovaluták szabályozása I Cryptofalka Forrás: https://beincrypto.com/

A szabályozási szakértők számára mindez, a törvények helyes értelmezésének és a jogi analógia egyik vagy másik aspektusának kérdése. Clayton és McIntosh azt állítja, hogy az Egyesült Államok jogi keretrendszere már minden szükséges elemet tartalmaz a kriptovalutával kapcsolatos tevékenységek fedezésére, és nincs szükség a "kerék újra feltalálására" a piac túlszabályozására, ami szerintük az innovációt fenyegetné:

A meglévő szabályozási keretek biztosítják az új technológiák számos kockázatának kezelését. Ha ezeknek a keretrendszereknek az alkalmazásakor elavult passzusok merülnének fel, például megbízási papír vagy más elavult technológiák, ideértve az olyan kormányzati funkciókat is, mint például a jelzálogkölcsönök és a biztonsági érdekek nyilvántartása, akkor a szabályozóknak el kell távolítaniuk azokat. Ha a nemzeti és nemzetközi hatóságok által végzett összehangolt elemzés szabályozási hiányosságot tár fel, azt meg ki kell tölteni. De nem szabad szabályozási rendszer újragondolásával kezdeni.- áll a cikkben.

Példaként hozták fel a 2017-ben népszerűvé vált ICO-kat. Azt állítják, hogy a tevékenység szabályozására létrehozott új törvények helyett, elegendő lett volna az értékpapír-ajánlatok szabályait alkalmazni, amelyek már bizonyítottan működnek az amerikai jogrendszerben.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Mit kellene tenniük a szabályozóknak?

Clayton és McIntosh szerint, a megfelelő közelítés három alappilléren nyugszik.

Először is, a szabályozóknak arra kell összpontosítaniuk, hogy meghúzzák kompetenciáik határait, hogy elkerüljék a véleményütközéseket vagy a törvényi kiskapukat. Ezzel növelhető lenne a hatékonyság és a jogi egyértelműség, amely az egész ipar és a kriptográfiai közösség javát szolgálná.

Másodszor, pontos követelményekkel kell rendelkezniük az országban működő kriptovaluta vállalkozások számára, minimalizálva a kockázatokat és ösztönözve az új vállalkozásokat.

OKEX_banner_Cryptofalka

Harmadszor, a Biden-adminisztrációnak döntenie kell a CBDC-k és a stabil gyógyszerek tekintetében alkalmazandó megközelítésről. Ha ezek az alternatívák hatékonyabbnak bizonyulnak az értékátvitel és a fizetések teljesítése során, akkor egyértelműen arra kell összpontosítani, hogy hova irányítsák az erőfeszítéseket, akár egy digitális dollár bevezetése, akár a digitális fizetési eszközök, például a stabilcoinok ösztönzése érdekében.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.64% $64,115.27
Ethereum ETH -1.42% $3,066.66
BNB BNB 0.40% $560.79
Solana SOL -0.73% $144.02
XRP XRP 3.13% $0.516
Dogecoin DOGE 0.88% $0.1554
Cardano ADA 7.67% $0.4967
Litecoin LTC 1.55% $82.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!