Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A magas infláció ellen Elon Musk a kriptot favorizálja

A magas infláció ellen Elon Musk a kriptot favorizálja

Elon Musk a Twitteren osztotta meg gondolatait a kriptoval kapcsolatban. Kijelentette, hogy nem fogja eladni a digitális eszközeit.

 

Elon Musk is a kriptot preferálja az inflációs nyomás ellen

Musk, a Tesla vezérigazgatója ismét a Twitteren osztotta meg gondolatait a kriptoval kapcsolatban, és ígéretet tett arra, hogy "nem fogja eladni" a Bitcoin-, Ethereum- és Dogecoin-állományát. Musk a gondolatait egy az inflációt tárgyaló posztban tette közzé.

[embed]https://twitter.com/elonmusk/status/1503219535343673346[/embed]

„A Tesla és a SpaceX a közelmúltban jelentős inflációs nyomást tapasztal a nyersanyagok és logisztikája terén” – írta Musk, miután megkérdezte követői véleményét a következő néhány évben várható infláció mértékéről.
Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója és jól ismert Bitcoin próféta is válaszolt Elon Musknak. Saylor természetesen arra számít, hogy a „készpénzből és értékpapírokból” a Bitcoin felé terelődik a tőke”.
 
Musk ezzel részben egyetértett, hozzátéve, hogy "általában jobb, ha fizikai dolgok, például ingatlan, részvények vagy digitális eszközök vannak a termelő cégek birtokában, amikor az infláció magas". Továbbá kijelentette, hogy nem áll szándékában eladni a kriptoállományát. A MicroStrategy és a Tesla talán a legnagyobb cégek, amelyek Bitcoint tartanak a mérlegükben.

[embed]https://twitter.com/greg16676935420/status/1503227897519251461[/embed]

Bár Saylor cége sokkal agresszívebben vásárolt Bitcoint az elmúlt évben, a Tesla tavaly februárban 1,5 milliárd dollárt fektetett Bitcoinba. Az elektromosautó-gyártó odáig ment, hogy elfogadta a Bitcoint fizetésre (amíg röviddel ezután meggondolta magát a Bitcoin körüli környezeti aggályokra hivatkozva).

 

40 éves csúcson az infláció

Bár Musk lehet az egyetlen vállalati vezérigazgató, aki a Dogecoin megtartását javasolja az emelkedő árak orvoslására, a cégek világszerte szorosan figyelemmel kísérik az infláció növekedését. Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának jelentése szerint a fogyasztói árindex (CPI), a járművektől a tejtől a gabonafélékig és a ruházati cikkekig terjedő árukosár 40 éves csúcsát érte el a múlt héten. A 2021 februári árakhoz képest a legutóbbi adatok 7,9%-os ugrást jeleznek.
 
CPI index I Cryptofalka Forrás: Bloomberg
 
Ukrajna orosz inváziója további nyomást gyakorol a gazdaságokra. A különféle globális szankciók próbálják ellehetetleníteni Oroszország pénzügyeit, ami a nyersanyagok és a benzin árának komoly megugrásához is vezettek. A szankciókat és az emelkedő inflációt is úgy jelölték meg, mint azokat a problémákat, amelyeket a deflációs eszközök, például a Bitcoin megoldani kíván. A Bitcoin hálózaton folyó tranzakciókat harmadik felek nem blokkolhatják, és a Bitcoin 21 milliós limitált kínálata azt jelenti, hogy korlátozott mennyiség létezik. 
 
Ennek ellenére a Bitcoin árfolyama oldalazik. Január eleje óta 44 000 és 39 000 dollár között mozog. Ez a tartomány még messze van a tavaly novemberben beállított 68 789 dolláros történelmi csúcstól.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.64% $66,296.29
Ethereum ETH 5.94% $3,249.63
BNB BNB 2.93% $576.63
Solana SOL 7.07% $153.14
XRP XRP 4.13% $0.5147
Dogecoin DOGE 4.33% $0.1643
Cardano ADA 3.55% $0.4899
Litecoin LTC 3.20% $81.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!