Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi történik a vezető altcoinnal? Ethereum technikai elemzés

Mi történik a vezető altcoinnal? Ethereum technikai elemzés

Ethereum elemzésünkben megnézzük miért is érdemes altcoinokkal kereskedni, hogyan kell megfelelően szemlélni az altok árait és, hogy hová tart az Ethereum (ETH) ára.

 

Ethereum elemzés - Miért érdemes altcoinokkal kereskedni?

Az első és talán legfontosabb kérdés, amit meg kell válaszolnunk az Ethereum elemzés (ETH) előtt, hogy miért is érdemes altcoinokkal kereskedni. Mindenki számára tiszta, hogy a vezető kriptovaluta jelenleg a Bitcoin (BTC), melynek a dominanciája már több, mint 66% felett van. Így elmondható, hogy manapság főleg a Bitcoin mozgatja a kriptovaluta piacot, azonban az újabb altcoinok általában nagyobb funkcionalitással, jobb tulajdonságokkal rendelkeznek a Bitcoin több, mint 10 éves technológiájánál.

Az elmúlt időszakban többnyire vergődnek az altok és nem tudták felülteljesíteni a Bitcoin mozgásait, azonban ha a macro képet nézzük akkor még így is masszív, soha nem látott hozamokat generáltak. A korábbi altseason-ökben nem volt ritka akár az 1000%-os növekedés néhány hét alatt. Ezért fontos Ethereum elemzést készíteni, hogy az esetleges pozitív jeleket már idejében felismerhessük!

 

Ethereum elemzés cryptofalka ETHBTC-1w-20191130

 

Az ábrán az Ethereum (ETH) árát láthatjátok Bitcoin ellenében egészen 2016-ig visszamenőleg. Nem kell Ethereum elemzést készíteni, hogy látszódjon az elmúlt két év vergődése és egy masszív csökkenő trend. Viszont az is jól látszik, hogy aki időben cselekedett még a mostani zuhik után is akár +1000%-ban van.

Az altcoinok olyan potenciálokkal rendelkeznek, amelyek egy pozitív hangulatú bika piacon szinte felfoghatatlan és irreális hozamokat tudnak generálni. Jelenleg viszonylag negatív a hangulat az altokkal kapcsolatban, de ez is csak a piaci ciklusoknak a része. Lesz itt még "to the moon" meg FOMO. Nah de mibe is célszerő az altcoinok árát mérni?

 

Ethereum elemzés - Miben célszerű az altcoinok árát nézni? Dollár vs. Bitcoin

A legtöbb laikus általában dollárban szemléli a kedvenc altcoinjainak az árát, viszont ez sokszor nagyon csalóka tud lenni! Ugyanis, ahogyan korábban említettük a kriptovaluta piac jelenleg 66%-át a Bitcoin (BTC) uralja. Ha a Bitcoin ára emelkedik az kihat a többi altcoin árára és a dollár áruk az esetek 90%-ában együtt korrelál a vezető kriptovalutával. Tehát ha a Bitcoin dollár ára emelkedik, akkor mondjuk az Ethereum dollár ára is emelkedik. Viszont ennek a mértéke eltérő tud lenni és pontosan itt van a csavar a történetben! 

Forrás: https://coindoo.com/the-bitcoin-and-fiat-currency-debate/

Azért kereskedünk altcoinokkal, hogy azok túl tudják szárnyalni még a Bitcoin irreális mozgásait is, nagyobb volatilitást generáljanak és így nagyobb profitra tehessünk szert. Tehát röviden akkor célszerű például Ethereumot (ETH) is tartani ha az még a Bitcoint is lenyomja. Nah de nézzünk egy rövid példát:

Tegyük fel, hogy a Bitcoin (BTC) ára +10%-ot emelkedik a dollár ellenében. Eközben az Ethereum (ETH) ára is 5%-ot emelkedik a dollár ellenében. Ebben az esetben jól látható, hogy ugyan mindkét kriptovaluta ára emelkedik a dollárral szemben, mégis ha valaki Ethereumot tartott ezen időszak alatt akkor -5% al csökkent a Bitcoin portfóliójának az értéke. Tehát jobban járt volna ha nem is váltott volna a rizikósabb, kisebb marketcapes altcoinba, hanem hagyta volna a tőkéjét az altcoinoknál stabilabb Bitcoinban.

Ezért összességében mindig azt szoktuk mondani, hogy ha nincs szükségetek a fiat pénzre a közeljövőben akkor mindig Bitcoin ellenében szemléljétek az altcoinok árait! Dollár ellenében mindig hozzá kell nézni a Bitcoin-dollár árfolyam alakulását is! Nah de nézzük az Ethereum elemzést!

 

Ethereum ELEMZÉS NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

A kis felkészítő után nézzük az Ethereum elemzést, hova tart az Ether ára? 

Az elmúlt közel másfél évben masszív csökkenő trendet tapasztalt a vezető altcoin ára az ETHBTC grafikonon. Látható az ábra bal oldalán is, hogy csökkenő csúcsok és csökkenő aljak követték egymást. Viszont, ami érdekes, hogy októberben sikerült egy nem alacsonyabb, hanem egy azonos magasságú csúcspontot kialakítanunk a 0,0224-es ellenállásnál. Ez azért nagyon fontos, mert ezzel itt részben megtörtük a csökkenő csúcsok és aljak tendenciáját!

Ethereum elemzés cryptofalka ETHBTC-1d-20191130

 

Ez egy nagyon korai trendfordításnak lehet a jele az Ethereum elemzésben, viszont ahhoz, hogy erről biztosak legyünk szükségünk lenne egy magasabb aljpontra is. Ez még sajnos nem történt meg, de alapvetően látható, hogy az elmúlt 4 hónap mozgása már nem egy csökkenő, hanem inkább egy oldalazó trendre hasonlít. Hosszú távú csökkenő trendek általában nem egyik napról a másikra szoktak megtörni, hanem van egy hosszas formálódásuk és fordulásuk az aljpontnál. Ezzel elmondható, hogy pozitívum, hogy az alap trendünk már nem teljesen csökkenő, hanem inkább oldalazó trend. DE!

A probléma, hogy továbbra is a napi Ichimoku felhő ellenállása alatt vagyunk, ez az indikátor általában szuperul szokta mutatni a macro trendünk jellegét és egyelőre ez még medve jelet ad. Ez mellett a 10 napos exponenciális mozgó átlag (10EMA) is az ár felett van és szintén ellenállásként funkcionál. Ez azért probléma mert ezek így lefelé tudják kényszeríteni az árat, ahogyan azt tették a múltban is. 

Szuper, hogy már nem masszív csökkenő trenden van az Ethereum, viszont amíg nem sikerül legyűrni ezt a két indikátort addig továbbra is a medvéknek áll a zászló. A következő teszt pedig az alsó zöld támasz vonalon lesz 0,0192-nél. Ez nyújthat még fordulópontot az árnak.

Rövid távú ellenállások: Napi 10 EMA , Ichimoku felhő

Rövid távú támasz: 0,0192

 

Összegezve

Az Ethereum elemzésben egyértelműen látható, hogy némi változás elkezdődött, nem csökkenő trenden van már a vezető altkoin. Viszont a kritikus indikátorokat még mindig nem tudtuk legyűrni. Amíg ez nem történik meg addig nem lehetünk biztosak a trendfordításban és egyelőre csak egy túladott zónából történő pattanásról beszélhetünk.

Ennek ellenére érdemes lesz tovább szemlélni az Ethereum ábráját, ugyanis ha sikerülne kialakítani egy magasabb aljpontot akkor fordulhat majd a trend és akár robbanhat a bomba. De egyelőre erre még türelmesen várnánk és nem kapkodnánk el a bevásárlásokat!

 

CryptoFalka_jelölések CryptoFalka_jelölések

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.14% $57,959.42
Ethereum ETH 1.81% $3,131.53
BNB BNB 2.53% $535.41
Solana SOL 2.20% $138.66
XRP XRP 9.13% $0.5099
Dogecoin DOGE 2.35% $0.1088
Cardano ADA 5.21% $0.4211
Litecoin LTC 1.91% $70.34
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!