Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A MicroStrategy Bitcoin befektetése tovább dagad

A MicroStrategy Bitcoin befektetése tovább dagad

A MicroStrategy további Bitcoin befektetése érdekében, 650 millió dolláros kötvénykibocsátást hajt végre. Ezzel még nagyobbra dagad a vállalat Bitcoin készlete.

A MicroStrategy (MSTR) üzleti intelligenciával foglalkozó vállalatelemzési cég, amelyet a világ legismertebb márkái használnak. A felhőalapú és helyszíni telepítésekre optimalizált platformjuk a HyperIntelligence®. Ez egy áttörést jelentő technológia, amely segíti a vállalati adatok hatékony felhasználását. Népszerű üzleti alkalmazásokat dolgoznak ki, melyeknek köszönhetően a felhasználók intelligensebb és gyorsabb döntéseket hozhatnak.

 

MicroStrategy újabb Bitcoin befektetése

A cég már év elejétől kezdve növeli a Bitcoin kitettségét. 2020 elején a MicroStrategy ledöbbentette a világot azzal a lépésével, hogy mérlegének nagy részét átváltotta Bitcoinra. Akkor Michael Saylor a vezérigazgató olyan hasonlattal nyilatkozott, hogy cége egy "500 millió dolláros olvadó jégkocka készpénzen ült". 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Augusztusban, szeptemberben majd decemberben is vásároltak Bitcoint, 250, 175  majd 50 millió dollár értékben. A mostani bejelentés szerint az újabb MicroStrategy Bitcoin befektetés, 650 millió dollár értékű lesz.

 

Értékpapír kibocsátásból Bitcoin vásárlás

Az értékpapír eladásból származó nettó bevételt szeretné a cég a kriptovaluta vásárlásra fordítani. Terveik szerint 2021-től félévente, minden június és december 15-én fizetne érte kamatot.

A vállalat Bitcoin befektetései idáig, 250 millió dollár nyereséget generáltak a cégnek. 

A Wall Streeti elemzők azonban aggódnak, hogy a MicroStrategy túlságosan ki van téve a Bitcoin árfolyam mozgásának. Pontosan ez a volatilitás tartott sok intézményi befektetőt távol a digitális valutákba való befektetésektől. A CitiBank elemzői a közelmúltban a Microstrategy aránytalan Bitcoin kitettsége miatt módosították is a vállalat minősítését. A korábbi semleges besorolásról, negatív besorolásra.

A Microstrategy Bitcoin készlete lehet a legnagyobb a vállalati szektorben. Meg kell jegyezni mára már nem ők az egyetlenek. Csütörtökön, a massachusettsi székhelyű MassMutual biztosító cég jelentett be 100 millió dollár értékű BTC vásárlását. A Galaxy Digital (GLXY), a Square Inc. (SQ) és a Hut 8 Mining Group (Hut-8), 36-134 millió dollár közötti összeget fektettek eddig Bitcoinba. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2019/2020; Cryptofalka
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.72% $64,676.06
Ethereum ETH -4.51% $3,407.86
BNB BNB -4.76% $580.34
Solana SOL -8.97% $133.1
XRP XRP -6.35% $0.4815
Dogecoin DOGE -10.11% $0.1197
Cardano ADA -10.03% $0.3718
Litecoin LTC -8.07% $71.54
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!