Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Pangó kriptovaluta piac! Na de meddig?

Pangó kriptovaluta piac! Na de meddig?

Vége a nyárnak, lassan visszatérnek a tőzsdecápák a kriptovaluta piacokra, Bitcoin és altkoin macro chartokat néztük meg elemzőinkkel. 

 

BITCOIN / USD NAPI NÉZET – HOSSZÚ TÁVÚ ELEMZÉS

Jelenleg a napos Ichimoku felhő az az indikátor, melyre fókuszálunk a hosszú távú trendünk eldöntése végett. A kezdődő emelkedő trendet is ez alapján tudtuk könnyen azonosítani, egy esetleges trendfordulót is szépen tud majd mutatni ha rosszul alakulnának a dolgok. A felhőn belül “turbulens” kereskedésre nem ajánlott tartományról beszélünk. Felhő felett bika, felhő alatt pedig medve jelnek számít 1-2 darab napi gyertya zárása.

Az elmúlt napokban szépen funkcionált a zölddel behúzott támasz, valamint a pirossal behúzott ellenállás. Szinte dollárra pontosan ezekről a pontokról tudtunk pattanni, ezzel mégjobban megerősítve ezen tartományok fontosságát. A trendünk pedig jelenleg egyértelmű: Oldalazó trend az Ichimoku felhőn belül.

Bitcoin elemzés Cryptofalka

BTCUSD-1d-20190908

Továbbra is úgy gondolom, hogy kereskedésre nem ajánlott zónában vagyunk, nagyon sok a "zaj" a chartokon. A valós és érdemben is számító mozgás pedig akkor fog bekövetkezni ha elbukik a támasz / ellenállás. Ezért a hosszú távra tervezőknek továbbra is csak erre érdemes figyelni a macro nézetünkön. Ekkor viszont érdemes lesz gyorsan és rugalmasan mozogni, ugyanis nagyobb dinamikával fog mozogni utána a kriptovaluta piac.

Ellenállás: 10880-10900 USD ; Fontos ellenállás zóna, itt található az Ichimoku felhő ellenállása és korábbi ármozgások alapján is fontos ellenállás.

Támasz: 9000-9400 USD ; Kimondottan fontos támasz zóna, itt található az Ichimoku felhő támasza és korábbi ármozgások alapján is fontos támasz. Ha ezt letörnénk nagyon negatív lenne és akár mutathatná a most megkezdett bika piacunk végét is! Egy “must hold” zóna!

BITCOIN / USD 4 ÓRÁS NÉZET – KÖZÉP TÁVÚ ELEMZÉS

Rövidebb 4 órás nézeten sincs túl sok újdonság a Bitcoin grafikonján. Igaz volt egy jó nagy leszúrás a charton, de ezzel még nem sértettünk semmilyen kritikus támaszt. Ellenben ismét szépen megerősítette az ármozgás a piros ellenállás fontosságát, szinte dollárra pontosan törte le az árat. A mozgásra a Fibonacci számokat ráhúzva látható, hogy még bőven a 0,618 és 0,382-es érték felett vagyunk. 

Bitcoin elemzés cryptofalka

BTCUSD-4h-20190908

A 4 órás nézetünk is szintén megerősíti a napi nézetet, mely alapján a piros ellenállás felett lehetünk bikák, a zöld támasz alatt medvék. Annyi plusz infót adhat még, hogy ha letörnénk a mozgásra vetített 0,618-as értéket, akkor az már egy közép távon is inkább csökkenő trend felé hajazna.

Mi a helyzet a kriptovaluta piac altkoinjaival?

Általában ha a kriptovaluta piac altkoinjait szeretnénk elemezni vagy az altmarketcapet, vagy pedig a legnagyobb marketcapes Ethereumot szoktuk elemezni. Ezekkel a mozgásokkal általában jól lehet közelíteni a többi altkoin macro mozgásait is. Természetesen mindig van 1-2 név, aki ellen tud menni a piacnak, de összességében jó irányt szoktak mutatni.

Nem árulunk el újat senkinek azzal, hogy az altok erős csökkenő trenden vannak. Itt általában arra gondolunk, hogy a Napi Ichimoku felhő alatt mozog az ár, illetve a napi 10 és 22-es EMA ellenállásként funkcionál. (Exponenciális mozgó átlag). Fontos kiemelni, hogy amíg a napi macro nézetünkön nem tudunk legalább egy trendfordítót eszközölni, addig a rövid távú nézeteket is nagyon kételkedve szabad csak fogadni.

Ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1d-20190908

A Bitcoin oldalazásával jelenleg megtudott indulni egy minimális pattanás az altkoinoknál, többen a napi 10-es és 22-es EMA-t ostromolják. Érdekes megnézni,hogy az elmúlt néhány hónapos csökkenő trendünkben hányszor történt ilyen és, hogy rendre elnyomta ezeket a mini emelkedéseket a mozgó átlagok ellenállása.

Ezért egyelőre jelenleg is kételkedve fogadom a mostani rövid távú emelkedésünket, viszont napi nézeten kezdünk erősen túladottak lenni és az RSI-ben egy kisebb bika divergencia is észlelhető. Ezért azt mondanám érdemes lesz figyelni a rövidebb távú nézetekre is, de még nem szabad elFOMO-zni a dolgot. Inkább célszerű már akár drágábban beszállni, de egy biztosabb emelkedő trend tudatában.

ethereum elemzés cryptofalka

ETHBTC-1h-20190908

1 órás ETHBTC ábránkon szépen látszik, hogy a rövid nézet trend emelkedő trendet jelez. Pozitívan stackelődtek a mozgó átlagok és felfele mutatnak. Ez esetben egy mozgó átlagos stratégiával a 10 és 22-es EMA közötti tartomány lehet az, ahol érdemes lehet egy trendfolytatásra spekulálva próbálkozni szűk stoppal a 22 EMA alatt.

Ábrák jelölései:

Bitcoin elemzés Cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.85% $67,474.26
Ethereum ETH -8.03% $3,254.23
BNB BNB -5.45% $590.95
Solana SOL -12.65% $153.38
XRP XRP -10.63% $0.5456
Dogecoin DOGE -12.96% $0.1727
Cardano ADA -13.43% $0.5085
Litecoin LTC -12.77% $85.86
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!