Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Orosz vezetők szerint sem vezet eredményre a kriptovaluták tiltása

Orosz vezetők szerint sem vezet eredményre a kriptovaluták tiltása

A szakértők szerint a kriptovaluták betiltása a csúcstechnológiás gazdaság több ágazatát is teljesen tönkretenné.

 

A kriptovaluták betiltása hatalmas gazdasági károkkal járhat

Január 20-án az orosz központi bank közzétett egy jelentést, amelyben a hazai kriptokereskedelem és -bányászat általános betiltását javasolta. A jelentés azt részletezi, hogy a kriptovaluták kockázatai „sokkal magasabbak a feltörekvő piacokon, beleértve Oroszországot is”. Úgy tűnik azonban, hogy ez a javasolt tilalom nem általánosan elfogadott az országban. A Telegram alapítója, Pavel Durov január 22-i nyilatkozatában kijelentette, hogy a kriptográfia betiltása a high-tech gazdaság számos ágazatát tönkretenné. 
 
Oroszország kriptovaluták | Cryptofalka Forrás: https://www.asiablockchainreview.com/
„Egy ilyen tilalom elkerülhetetlenül lelassítja a blokklánc-technológiák általános fejlődését. Ezek a technológiák számos emberi tevékenység hatékonyságát és biztonságát javítják, a pénzügyektől a művészetekig.” -nyilatkozta a Telegram alapítója
Míg Durov elismerte, hogy "a kriptovaluták forgalmának szabályozására való törekvés természetes bármely pénzügyi hatóság részéről", arra a következtetésre jutott, hogy "egy ilyen tilalom valószínűleg nem fogja megállítani azokat akik feketén, titkolva foglalkoznak majd kriptovalutákkal, másrészről viszont véget vet a legális orosz projekteknek ezen a téren."
 

Leonyid Volkov: a kripto betiltása „lehetetlen”

Mindeközben egy január 20-i Telegram bejegyzésben Volkov, aki Alekszej Navalnij kabinetfőnöke, azt írta, hogy a tilalom olyan lenne, mintha „elásnák az egészet”. Navalnij ellenzéki vezető Oroszországban és a Korrupcióellenes Alapítvány (FBK) alapítója. 2020 augusztusában Novicsok idegméreggel mérgezték meg. Miután felépült Németországban, 2021 januárjában visszatért Oroszországba, ahol letartóztatták, és azóta is börtönben van.
 
 
Bitcoin bányászat | Cryptofalka Forrás: https://incyber.fr/
 
Volkov közleményében a Bloomberg január 20-i jelentésére hivatkozott. Azt állította, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) hozzájárult a tilalom előmozdításához, mert a kriptovaluták felhasználhatók "nem rendszerszintű ellenzéki és szélsőséges szervezetek" finanszírozására. Hozzátette: „biztos abban, hogy a Bloomberg ebben az esetben 100%-ban közel áll a valósághoz, de semmi sem fog történni”, mert az oroszok nagyobb valószínűséggel használnak kriptovalutákat drogvásárlásra, ahelyett, hogy a Moszkvának adományoznák.
 
„Technikailag a kriptovaluták betiltása ugyanaz lenne, mint a személyes átutalások betiltása (azaz lehetetlen)... Igen, nagyon megnehezíthetik a pénzeszközök kriptotőzsdére történő befizetését, ami azt jelenti, hogy egyszerűen megjelennek a közvetítő szolgáltatások, amelyek megteszik külföldi joghatóságokon keresztül. Valószínű a tranzakciós költségek növekednének. Nos, azt hiszem, ez minden."
 
 

Megoszlanak a keleti régióban a vélemények a kriptovalutákról

Oroszország számos szomszédja szintén kemény álláspontot képvisel a kriptovalutákkal kapcsolatban. Január 19-én a szomszédos Georgia polgárai számára állt le a kriptovaluta bányászat. A közelmúltban Koszovó és Kazahsztán kormánya is felkerült azon országok listájára, amelyek betiltották a kriptobányászatot. Talán az egyik kivétel Oroszországgal szomszédos Ukrajna, amely 2021 szeptemberében számos törvényt fogadott el a kriptovaluták országos bevezetésének megkönnyítésére.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.25% $67,410.5
Ethereum ETH -3.56% $3,706.68
BNB BNB -2.17% $595.84
Solana SOL -4.93% $165.79
XRP XRP 0.70% $0.5299
Dogecoin DOGE -2.76% $0.1614
Cardano ADA -3.61% $0.4626
Litecoin LTC 0.07% $85.89
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!