Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mik a staking pool-ok?

Mik a staking pool-ok?

Miért fektessünk staking pool-ba? Prok és kontrák a népszerű kriptobefektetési formáról.

 

Mik azok a staking pool-ok?

A staking pool egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi több kripto tulajdonos számára, hogy egy helyen összegyűjtse tokenjeit, ezáltal a staking pool üzemeltetője érvényesítő státuszt biztosít, és az összes érdekelt felet tokenekkel jutalmazza számítási erőforrásaik hozzájárulásáért. Sok kriptobefektető számára szerte a világon a staking pool fogalma meglehetősen ismeretlen, és az ilyenbe történő befektetés inkább szkepticizmust vált ki, mintsem befektetők tömegeit vonzza.
 
Staking pool I Cryptofalka Forrás: blog.rockx.com
 
A staking pool általános koncepciója olyan blokkláncokon érhető el, amelyek tét-bizonyítást (PoS) alkalmaznak, és megkövetelik, hogy az érdekelt felek lezárják tokeneiket egy adott blokklánc-címben vagy pénztárcában, éves százalékos hozam (APY) fejében. Cserébe a blokklánc százalékos jutalmat biztosít az érdekelt feleknek a staking pool üzemeltetőjén keresztül a stakelt tokenek száma alapján.
 
Egy nyilvános poolba történő befektetésnek számos előnye mellett vannak rizikói is. Ezeket fontos figyelembe venni, mérlegelni a befektetés előtt. A nyilvános poolok ideálisak azon lakossági befektetők számára, akik anélkül szeretnének részt venni a befektetési tevékenységben, hogy nagy mennyiségű kriptot kötnek le. Érvényesítéshez vagy privát poolhoz mindig nagyobb tőke kell. Például az ethereum esetében egy befektetőnek 32 ETH-re van szüksége ahhoz, hogy független érvényesítővé váljon. 
 

 

Stakelés megtérülése

A hosszú távú kripto tulajdonosok a stakelt hozamok mellett a token értékének felértékelődésével, tőkenyereséggel is számolhatnak. Egy PoS blokklánc érvényesítőjévé válásához szükséges tokenek töredékével lehet befektetni. A pool napi, heti vagy negyedéves rendszerességgel jutalmazza a felhasználókat, attól függően, hogy milyen kriptovalutát stakelnek. Például a befektetők napi jutalmakért és minimális egyenlegkövetelmény nélkül feltehetik ETH tokenjeiket a Coinbase staking pooljába.
 
ROI I Cryptofalka Forrás: entrepreneur.com
 
Egy másik népszerű PoS blokklánc a Cosmos. A befektetők a tokenjeiket a Cosmos ökoszisztémában elérhető számos láncon keresztül is leköthetik. A bekerülni kívánt tétkészlet kiválasztása számos tényezőtől függ, beleértve a jutalékkulcsokat, amelyek általában 5% és 6% között mozognak.
 
Az éves százalékos kamatláb (THM) lánconként változik, a Cosmos Hub THM-je 15%, míg az Osmosis esetében 60%, a Juno pedig 150%-ot kínál, ami lényegesen magasabb. Ezeken a tényezőkön kívül sok pool üzemeltető kínál egyedi ajánlatokat, amelyek vonzóvá tehetik őket a potenciális érdekelt felek számára. A Cosmos Antimatter, egy új, fejlődő Cosmos ökoszisztéma ellenőrző projekt, amely a decentralizációt támogatja az érvényesítő hálózaton belül. A fő cél annak biztosítása, hogy ne alakuljanak ki érvényesítő kartellek.
 

 

Miért stakeljünk?

A staking pool-ok a befektetett tokenek arányában kapnak jutalmat, még akkor is, ha a lekötött mennyiség a töredéke annak, ami a blokkláncon érvényesítő státusz eléréséhez szükséges. A poolok lehetővé teszik, hogy bárki passzív bevételhez jusson, miközben továbbra is megtartja a tokeneket a hosszú távú áremelkedés érdekében. Ezen túlmenően, a befektetőknek nem kell aggódniuk amiatt, hogy hogyan működik a befektetés vagy milyen eljárások szükségesek az érvényesítő csomópont felállításához és futtatásához, ugyanis ezt a pool üzemeltetője végzi az összes érdekelt fél nevében.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
A megszerzett jutalmak a téttel ellátott token formájában érkeznek. A blokklánc minden egyes tranzakcióblokk sikeres hozzáadásakor újonnan vert tokenekkel jutalmazza a validátort (a pool üzemeltetőjét). Ez azt jelenti, hogy az érdekeltek a téttel arányosan megkapják a rájuk eső részesedést, és még magasabb hozamot tudnak elérni, ha a lekötött token ára idővel felértékelődik. Tekintettel arra, hogy az érvényesítővé váláshoz szükséges minimális tokenek mennyisége nagyon magas, még a kezdő befektetők is sokkal könnyebben zárolhatják érméiket egy nyilvános pool-ban, hogy kiszámíthatóbb és gyakoribb jutalmakban részesüljenek.
 

 

Mire kell ügyelni befektetés előtt?

A lehetséges megtérülés ellenére a pool üzemeltetésének költségeit mindenképpen figyelembe kell venni a befektetés előtt. Fontos, hogy okosan válasszunk staking pool-t. A tokenek garanciát jelentenek a blokklánc számára, és fontos, hogy a pool üzemeltetője, aki a blokkláncon érvényesítő szerepét tölti be, minden rosszindulatú szándék nélkül végezze a munkáját.
 
befektetési kockázat I Cryptofalka Forrás: a.poole.ncsu.edu
 
Tegyük fel, hogy egy blokkot érvénytelen vagy csalárd tranzakciókkal hoznak létre. A blokklánc hálózat elégethet egy bizonyos mennyiségű tokent, és azt eredményezheti, hogy a felhasználók pénzt veszítenek. Ezen túlmenően, ha egy befektető úgy dönt, hogy csatlakozik egy poolhoz, a tokenjeit egy adott blokklánc címen vagy egy pénztárcában zárolják, hogy az érdekelt felek ne rendelkezzenek közvetlen ellenőrzéssel a lekötött tokenek felett. Bölcsebb olyan poolt választani, amelyek lehetővé teszi az érdekeltek számára, hogy részt vegyenek a befektetési folyamatban, miközben a nagyobb biztonság érdekében a részesedésüket egy hardvertárcán tartják.
 

 

Hogyan kezdjünk el staking pool-ba befektetni?

Mint minden befektetésnél, először a megfelelő utána járással kell kezdeni. Egy adott tokenhez az összes staking pool-t meg kell vizsgálni. Ki kell választani azokat, amelyek bizonyított múlttal rendelkeznek. 
 
Staking I Cryptofalka Forrás: coinlive.me
 
A kriptobányászattal ellentétben a kriptobefektetések nem jelentik a bányászati ​​berendezésekbe való befektetést, hogy hozamot termeljenek. Jelenleg megannyi staking pool áll rendelkezésre PoS blokkláncon működő különböző kriptovalutákhoz. Kezdőként érdemes központosított kriptotőzsdék (CEX) staking pooljába befektetni, szemben a privát poolokkal, amelyek magasabb APY-t kínálnak.
 
A pool rangsorának figyelembe vétele mellett ésszerű olyan befektetési poolokat választani, amelyek rendszeresen tájékoztatják az érintetteket a pool teljesítményéről, és működésük átlátható. Ez magában foglalja a kulcsfontosságú döntéshozatalt a csoport jövőbeli ütemtervével kapcsolatban, és azt, hogy az érdekelt feleket hogyan vonják be a folyamatba. Befektetés előtt teljesítmény-felméréseket kell végezni a kiválasztott pool-on. Nem utolsó sorban figyelembe kell venni a tagsági vagy belépési díjat, hogy tisztában legyünk a valós hozammal. 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.15% $41,630.52
Ethereum ETH -1.64% $2,199.11
BNB BNB 0.09% $229.46
XRP XRP -1.31% $0.6104
Solana SOL -2.62% $60.09
Cardano ADA -0.79% $0.3986
Dogecoin DOGE 1.06% $0.08847
Litecoin LTC -2.13% $71.8
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!