Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé

Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé

A kriptovaluták adaptációját úgy tűnik nem lehet megállítani. Már Európában is találhatunk példát, ugyanis Svájc tovább nyitott a kriptovaluták felé.

 

Kriptoutópia Lugánóban

A svájci Lugano városa bejelentette, hogy törvényes fizetőeszközként ismeri el a kriptovalutákat. Michele Foletti, Lugano város polgármesterének nyilatkozata alapján mostantól a Bitcoin (BTC), a Tether (USDT) és Lugano saját LVGA Points tokenje de facto valutaként ismerhető el.

A bejelentés a luganói B-terv elnevezésű rendezvényén hangzott el, ahol olyan kulcsfigurák is részt vettek, mint Paolo Ardoino, aki a Tether technológiai igazgatója, és közösen vitatták meg a progresszív döntés következményeit.

Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé Forrás:www.pymnts.com

 

Gyakorlatilag egy kriptoutópia épül Luganóban. A Bitcoin és a Tether törvényes fizetőeszközként történő elfogadásáról szóló döntés 18 hónapig tartott - mondta Pietro Poretti, Lugano város igazgatója. A város 2020 végén kezdett kísérletezni a blokklánc technológiával és a kriptovaluta fizetéssel, amikor a kísérlet részeként hűségprogramot hozott létre saját fejlesztésű LVGA Points tokenével.

 

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

Lugano és a Proof-of-Authority mechanizmus

Az LVGA tokennel végrehajtott összes tranzakció Proof-of-Authority blokkláncon történik, amit a város tavaly fejlesztett ki. A Proof of Authority (PoA) egy hírnév alapú konszenzus algoritmus, amely praktikus és hatékony megoldást vezet be a blokklánc hálózatok (különösen a privát hálózatok) számára.

A kifejezést 2017-ben az Ethereum társalapítója és korábbi technológiai igazgatója, Gavin Wood javasolta. A PoA konszenzus algoritmus az identitások értékét használja ki, ami azt jelenti, hogy a blokkok validálói nem érméket, hanem a saját hírnevüket teszik fel. Ezért a PoA blokkláncokat olyan tetszőlegesen kiválasztott hitelesítő csomópontok biztosítják, amelyek megbízható entitások.

Bár hivatalosan nem erősítették meg, a Bitcoin törvényes fizetőeszközként való elfogadásáról szóló döntést minden bizonnyal felgyorsította El Salvador tavaly szeptemberi lépése, amikor az ország elsőként ismerte el a kriptovalutát de facto fizetőeszköznek. Poretti elmondta, hogy a kriptovaluták törvényes fizetőeszközzé tételére vonatkozó döntés mögött Lugano technológiai fejlesztések elfogadásának története állt.

„Lugano Dél-Svájc gazdasági fővárosa és mindig is vezető szerepet töltött be az új lehetőségek megteremtésében” – mondta Poretti.

Svájc tovább nyit a kriptovaluták felé Forrás:www.coinfirm.com

 

Paolo Ardoino, a Tether technológiai vezetője elmondta, hogy a vállalat a várossal együttműködve 100 millió dolláros ösztönző alapot hozott létre a blokklánc bevezetésének felgyorsítása érdekében. Így tehát azok a vállalatok, amelyek úgy döntenek, hogy Luganóba jönnek, részesülhetnek a város által a Tether segítségével biztosított bőkezű ösztönző csomagban. 

Az ösztönzőcsomag elsősorban azon startupokat célozza, amelyek székhelyüket és alkalmazottaikat Luganóba helyezik át. Mindemellett a Tether részt vesz egy hatalmas központ létrehozásában, amely a világ minden tájáról érkező technológiai startupokat fogadja.

 

Összefoglalva

Egy újabb lépés, ami tovább növelheti a kriptovaluták elfogadottságát. Valamivel több mint 60 000 lakosával Luganóban óriási szükség lesz a friss munkaerőre, ha sikerül a városba vonzania akár a startupok töredékét is, amelyekről úgy vélik, hogy a városba költöznének az ösztönző csomag hatására. Ardoino elmondta, hogy a Tether és a Bitfinex már együttműködnek Lugano három nagy egyetemével is a blokklánc- és kriptofókuszú oktatás előmozdítása érdekében.

A két vállalat együtt dolgozik az akadémikusokkal, hogy olyan tanterveket hozzanak létre, amelyek segítenek az egyetemeknek olyan képzett munkaerőt termelni, amely jól ismeri a blokklánc technológiát. Ardoino azt is elmondta, hogy a vállalatok 500 ösztöndíjra különítettek el forrásokat, amelyeket a blokklánc- és kriptotechnológiákra összpontosító hallgatóknak fognak odaítélni.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.82% $63,868.04
Ethereum ETH -1.34% $3,061.45
BNB BNB -0.66% $557.39
Solana SOL -0.87% $142.62
XRP XRP 3.41% $0.5173
Dogecoin DOGE 0.11% $0.1526
Cardano ADA 1.77% $0.4808
Litecoin LTC 1.62% $82.67
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!