Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ukrajna is kriptobarát országgá válik?!

Ukrajna is kriptobarát országgá válik?!

Az egyes országok kripto szabályozásokhoz való hozzáállása elég vegyes képet mutat. Van ahol – a hírek szerint – tiltják, míg más államokban törvényes fizetőeszközként ismerik el. Ez nagyjából azt mutatja, hogy az országok többsége még nem tud mit kezdeni ezzel a jelenséggel. Mint ahogy az internetet sem lehetett betiltani, így a kriptovalutákat sem lesz egyszerű.

 

Ukrajna is belép a kripto klubba

Az egyes országok kriptovalutával kapcsolatos lépéseit valószínűleg a marketing és politikai szempontok egyaránt befolyásolják. Az előbbire talán pont El Salvador a jó példa, mivel a világ nagy része talán azt sem tudta hol fekszik, most meg minden kriptotulajdonos legszívesebben odaköltözne. Az utóbbi állításra példa pedig Ukrajna lehet, ahol nyilván a politikai nyitottság is ösztönözi a döntéshozatalt, ám az sem mellékes, hogy ellentétesen lépnek, mint Oroszország.

Ukrajna ugyanis a közelmúltban úgy döntött, hogy jelentős lépéseket tesz a kriptovalutákkal kapcsolatos szabályozások enyhítésével és könnyítésével kapcsolatosan. Emellett pedig számos egyéb országhoz hasonlóan a központi bank elkezdte kidolgozni a nemzeti digitális valutához (CBDC) kapcsolódó keretrendszert. Bár ehhez kapcsolódóan azt se felejtsük el, hogy a világ legrégebbi pénzügyi szervezete, a Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) épp amellett emelte fel hangját, hogy az egyes országoknak el kell gondolkodni a CBDC létrehozásán, mert ezzel visszaszoríthatják a decentralizált kriptovaluták terjedését.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

Új kripto törvény készül Ukrajnában

Az ukrán Digitális Átállás Minisztériumának tájékoztatása szerint olyan törvénytervezetet készítettek elő, amely lényegében legalizálja, azaz hivatalosan is elismeri virtuális eszközként a kriptovalutákat. Ez több szempontból is mérföldkő az ország életében, ám a legfontosabb talán az, hogy megnyitja az utat a globális kriptocégek előtt és ezzel egy újabb állam lép be abba a sorba, amelyik szívesen látja ezeket a vállalkozásokat. Oleksandr Bornyakov miniszterhelyettes szerint ez a törvény megteremti annak lehetőségét, hogy a nemzetközi, kriptovalutával és blokklánccal foglalkozó cégek hivatalosan is regisztrálhassák vállalkozásaikat Ukrajnában. Ezáltal Ukrajna a virtuális eszközöket elismerő országok sorában is előkelő helyre kerülhet.

ukrajna crypto-law I Cryptofalka

Ukrajnában szabad a kereskedelem

Az államok nagy része nem tud mit kezdeni a kereskedéssel, a törvény elfogadását követően Ukrajnában sem a kriptovaluták elfogadásával, sem pedig a tőzsdén való kereskedéssel nem lenne gond az ország állampolgárai számára. Ugyanakkor az ukrán nemzetbiztonsági szolgálat szigorúan figyelemmel kísér mind pénzmosás gyanús esetet és amennyiben szükséges, minden illegális tevékenységre le is csap. Augusztusban például számos Oroszországhoz köthető fizetési szolgáltatót betiltottak, azzal a gyanúval, hogy illegális pénzmozgás eszközei lehetnek.

 

Digitális pénz a jövő Ukrajna számára?

A már említett másik terület a kripto szabályozást illetően, a nemzeti digitális fizetőeszközre vonatkozik. Az utóbbi időkben azt figyelhettük, meg hogy a szélsőséges megoldások kerültek előtérbe a világ országainak részéről. Vagy elismerték hivatalos fizetőeszközként vagy pedig tiltották. Ukrajnában mégis mintha valami köztes megoldás lenne születőben azzal, hogy elismerik a kriptovalutákat, ugyanakkor a CBDC-n is dolgoznak. A projektért felelős digitális minisztériumban például pilot jelleggel azt tervezik, hogy a fizetéseket digitálisan kapnák meg a közszférában dolgozók.

Összegzés

Ukrajna egy újabb ország, amelyik korrekt szabályozók kidolgozásával kívánja elismerni a kriptovalutákat és az országba csábítaná a technológiával foglalkozó cégeket. Mindemellett komolyan dolgozik egy nemzeti digitális valutarendszeren. A verseny ezen a téren is egyre erősebb. Meglátjuk ki lesz az első.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.48% $61,052
Ethereum ETH -4.02% $2,968.76
BNB BNB 0.11% $544.21
Solana SOL -5.43% $131.72
XRP XRP -1.53% $0.4907
Dogecoin DOGE -6.95% $0.1452
Cardano ADA -2.89% $0.4436
Litecoin LTC 0.60% $79.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!