A blokklánc technológiát választja a Volvo is az elektromos autói gyártásához

Szerző: | nov 7, 2019 | Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A Volvo november 6-án bejelentette, hogy az elektromos autóihoz szükséges akkumulátorainak nyomon követéséhez a blokklánc technológiát fogja használni a szállítmányozási láncában. (Az előző hónapban mutatta be a Volvo a teljesen elektromos hajtású XC40 Recharge modelljét) 

 

Blokklánc technológia, avagy a transzparens és megbízható adatok hálózata

A Volvo két akkumulátor beszállítójával is szerződést kötött arról, hogy a blokklánc technológiát használják a termékek nyomon követése érdekében. A két beszállító név szerint a kínai CATL és a dél-koreai LG Chem.

A Volvo így magyarázta az egyezséget:

A blokklánc technológia lehetővé teszi az adatok transzparens és megbízható forrását. Ez szignifikánsan növeli a nyersanyagok eredetének hitelességét, ugyanis utólag az alapanyag forrása már nem megváltoztatható a blokklánc technológia révén.

Volvo_XC40_Recharge

Forrás: https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/volvo-reveals-xc40-recharge-first-full-electric-model

 

A megállapodás részeként a két beszállító fedezni fogja a Volvo akkumulátor szükségleteit az elkövetkező évtizedben, az új Volvo és a Polestar modellekhez is. Így elmondható, hogy a Volvo hosszú távon tervez a blokklánc technológiával!

 

Bizonyítottan konfliktusmentes övezetből származó nyersanyagok

A kezdeményezés segítségével a Volvo megpróbálja biztosítani és bemutatni, hogy az elektromos járműveinek akkumulátoraiban használt anyagokat a gyermekmunka előnyeinek kihasználása nélkül nyerik ki. Ez mellett szintén kiemelték, hogy ezek a nyersanyagok “konfliktusmentes” övezetekből származnak.

blokklánc technológia cobalt

Forrás: https://resourceworld.com/lithium-and-cobalt-stocks-hit-road-bump/

 

A Volvo Cars beszerzési vezetője, Martina Buchhauser így nyilatkozott:

A blokklánc technológia segítségével a beszállítóinkkal szoros együttműködést tudunk majd kialakítani. Így megtehetjük a következő lépést az ellátási lánc teljes nyomon követhetőségének biztosítása és a kapcsolódó kockázatok minimalizálása felé.

A szóban forgó blokklánc technológia tesztelése is megtörtént már a CATL beszállítónál, ezt a tesztet a Circulor és a software óriás Oracle végezte el még augusztusban. Az LG Chem egy másik megoldást használ a blokklánc technológia biztosítására. Ők a Responsible Sourcing Blockchain Network-öt az R3 blokklánc vállalatot és az IBM-et hívták segítségül ehhez a feladathoz.

A blokkláncon tárolt adatok tartalmazzák a kobalt eredetét, méretét, tömegét, a felügyeleti láncot is. Ez mellett biztosítják azt is, hogy az érintett szervezetek betartották-e a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet által megfogalmazott irányelveket.

 

Nem a Volvo az egyetlen multi, aki a blokklánc technológiát választja

Korábban a héten a Coca Cola is úgy nyilatkozott, hogy a blokklánc technológiát fogja használni a logisztikai láncában a palackok hatékony nyomon követése érdekében.

blockchain_technologia_coca_cola

Egy Business Insideres cikk szerint a Coke One North America (CONA),  egy a német software gyártó, az SAP által fejlesztett blockchain technológiát használ. A CONA a Coca Cola IT témákkal foglalkozó tech cége, amely az üdítő óriás palackozásának informatikai hátterét biztosítja.

A jelentés szerint a CONA egy olyan blockchain technológia platformot irányít, amely több franchise felügyeletét is elvégzi, ezzel napi 160 000 megrendelést feldolgozva. Ez magában foglalja a termékek gyártásával, palackozásával és szállítmányozásával kapcsolatos tevékenységeket a Coca-Cola termékeiből.

Az eredeti cikk szerzője és a háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka