Bitcoin és Kripto alapok e-book bitcoin whitepaper évfordulóra!

Szerző: | okt 31, 2022 | Árfolyam elemzés, kiemelt árfolyam elemzés

Ugyan a Bitcoin whitepaper mindössze kilenc oldalas, mégis elég volt ahhoz, hogy útjára indítson egy pénzügyi forradalmat.  Az esemény 14. évfordulója alkalmából pedig mi is elkészítettük nektek a frissített Bitcoin és Kripto alapok oktatóanyagot!

 

14 éves a Bitcoin whitepaper

2008. október 31-én Satoshi Nakamoto kiadta a Bitcoin fehér könyvet egy Metzdow által üzemeltetett kriptográfiai levelezőlistán. A Metzdow levelezőlistát egy titkosíráspunkokból álló csoport vezette, és tele volt olyan ötletekkel, amelyek egyfajta digitális valuta létrehozására irányultak: ezek közül néhányat a Bitcoin whitepaper-ben is idéztek.

Satoshi fehér könyve a “Bitcoin P2P e-cash paper” című üzenetben jelent meg, amelyben Nakamoto kifejtette, hogy digitális valutája teljesen peer-to-peer (P2P), és nincs szükség megbízható harmadik félre ahhoz, hogy egy tranzakció létrejöjjön. A Bitcoin a peer-to-peer hálózaton keresztül oldotta meg a dupla költés problémáját. A Bitcoin azt is lehetővé tette, hogy a hálózat résztvevői anonimak maradjanak, és egy PoW (proof-of-work) konszenzus algoritmus segítségével biztosította a biztonságot.

Bitcoin whitepaper I Cryptofalka

Akkoriban a fehér könyvet nem úgy fogadták, ahogy azt az emberek a mai ismereteik tudatában elvárnák. Csak egy maroknyi ember látta Nakamoto e-mailjét, és válaszolt a Bitcoin gondolataira.

 “Satoshi megelőzte korát és olyan problémákat oldott meg, amelyeket az előtte járók nem tudtak”.

A fehér könyv “valóban egy új korszak kezdete volt a világ monetáris rendszerei számára”, mert előhozta azt a gondolatot, hogy a decentralizációnak nagyobb értéke van, mint a centralizációnak. A Bitcoin ötlete számos problémát próbált megoldani, köztük a hamisítást, a féktelen pénznyomtatás és a harmadik partner kockázatát.

 

Megjelent a Bitcoin és kripto alapok e-book!

Repül az idő, és bár a Bitcoin whitepaper immáron 14 éves, úgy tűnik a megoldásra váró problémák azóta is jelen vannak. A jelenlegi pénzügyi helyzetben, aki nem cselekszik, az bizony elveszíti a nehéz munka árán megszerzett pénze értékét. De milyen születésnap lenne ez ajándék nélkül? Ne aggódjatok, mi készültünk! 😍👇

Mától elérhető ugyanis a Cryptofalka “Bitcoin és Kripto alapok” e-book!

Kriptovaluta oktatóanyagunkban összeszedtük mindazt a tudásbázist, amivel azonnal belevághatsz a kripto kereskedésbe! Ha most ismerkedsz a blokklánc világával és szükséged lenne egy megbízható és könnyen érthető tananyagra, akkor ez az e-book tökéletes választás.

Bitcoin és kripto alapok ebook I Cryptofalka

Szeretnéd megérteni, hogy mi is a bitcoin és a mögötte rejlő blokklánc technológia? Régóta gondolkozol már azon, hogy belevágj a kriptovaluta kereskedésbe, de eddig még nem szántad el magad, hogy összegyűjtsd az alapokhoz szükséges biztos tudást? Félsz, hogy rossz helyről tájékozódsz? Segítünk!

 

Miről olvashatsz a Bitcoin és Kripto alapok oktatóanyagunkban?

A Bitcoin és kripto alapok e-book egy olyan stabil alapot ad az olvasónak, mely tudatában biztonságosan és hatékonyan lesz képes belevágni a kripto világába. Ezen ismeretek hiányában veszélyes és senkinek sem ajánljuk a kriptovalutákkal történő kereskedést!

 • A jelenlegi pénzügyi rendszer problémái, avagy hol rontottuk el?
 • Mi a bitcoin és mire kínál megoldást? Lufi vagy pénzügyi forradalom?
 • Altcoinok és tokenek, mi alapján válassz és hogyan diverzifikáld a portfóliódat?
 • Mik azok a konszenzus mechanizmusok és hogy működik a kripto bányászat?
 • Hogyan juss hozzá az első kriptovalutáidhoz, hol vásárolhatod meg őket?
 • Kriptovaluta tranzakciók érthetően, röviden: utalások lépésről-lépésre.
 • Ne legyél áldozat! Leggyakoribb scam-ek, milyen kockázatok vannak és hogyan tartsuk biztonságban a kriptovalutáinkat?
 • A technológia már itt áll a küszöbön. Jelenlegi felhasználási módok, amikről nem is hallottál.
 • Gyakori tévhitek, amiket fontos rendbe tenni!

 

🔥 KATTINTS IDE ÉS TEKINTSD MEG AZ E-BOOKOT A WEBSHOPUNKBAN! 🔥

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

 1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
 2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
 3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
 4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
 5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
 6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
 7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.