A Coinbase felvette az első Bitcoin fedezetű hitelt

Szerző: | máj 5, 2022 | Kriptovaluta

Amerika legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase, a Wall Street első Bitcoin fedezetű kölcsönét vette fel a Goldman Sachs-tól.

 

Bitcoin fedezetű hitelt vett fel a Coinbase

Néhány napja indította el a bitcoin fedezetű hitel konstrukcióját a Goldman Sachs befeketetési bank. A Coinbase, Amerika legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje máris élt a lehetőséggel és amerikai dollárt kölcsönzött bitcoin fedezettel. 

bitcoin fedezet I Cryptofalka

Forrás: blockchainreporter.net

 
A Goldman Sachs 2021-ben 2500 milliárd dollárnyi vagyont kezelt. A Bloomberg arról számolt be, hogy a Goldman Sachs által kibocsátott bitcoin fedezetű kölcsönt a Coinbase azért vette fel, hogy elmélyítse a kapcsolatokat a kripto- és a hagyományos pénzügyi világ (TradFi) között.
“A Coinbase és a Goldman kapcsolata az első lépés a kripto fedezetként való elismerésében, ami létrehozza a hidat a fiat és a kriptogazdaságok között.” –jelentette ki Brett Tejpaul, a Coinbase intézményi vezetője.
A kölcsön dollár értékét nem hozták nyilvánosságra, de azt a Coinbase 4487 BTC-s tulajdona fedezte, ami a cikk írásakor körülbelül 170 millió dollár volt. A kölcsön 24 órás kockázatkezelést tartalmaz, de megköveteli, hogy a Coinbase emelje a BTC biztosítékát, ha az árak túl alacsonyak lesznek.
 
A bitcoin fedezetű és más kriptofedezetű kölcsönök mindennaposak a kriptoiparban, különösen a decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok esetében. Egyelőre a hagyományos pénzügyi iparban, ahol a kriptot túl kockázatosnak és ingatagnak tartják még ez volt az első alkalom. Az Arca vagyonkezelő cég egy blogbejegyzésében azt írta, hogy a potenciális hitelfelvevők egyre több ilyen lehetőséget keresnek.
„Ez a tranzakció azt mutatja, hogy az intézmények hajlandóak új eszközöket régi technikákkal kombinálni.” –áll a blogbejegyzésben.
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó

 

Coinbase CEO elkötelezett a decentralizáció iránt

A Coinbase vezérigazgatója, Brian Armstrong fontosnak tartja a szólásszabadságot és a decentralizált közösségi média platformokat. Hétfőn a Milken Institute-nak adott interjújában elmondta, hogy a Twitter új tulajdonosának, Elon Musknak lehetősége van „lényegében egy decentralizált protokoll használatára”, amelyen a platform működhet.
 
decentralizáció I Cryptofalka

Forrás: dashnews.org

„Szerintem a szabadságot minden formában meg kell védeni, és a kripto nagy része a gazdasági szabadságról szól. A szólásszabadság egy másik változat.”
Armstrong úgy véli, hogy egy decentralizált közösségimédia-platform lehetővé tenné a tartalomkészítők számára, hogy maguk alakítsák ki moderációs politikájukat, miközben az összes tartalomhoz való hozzáférés demokratizálva lenne, nem pedig algoritmikusan. Ez megakadályozná bizonyos tartalomfolyamok elfojtását, és lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy bármit lássanak.
 
A Coinbase CEO szerint ha a Twitter nem ragadja meg a lehetőséget, már dolgoznak olyan csapatok, amelyek decentralizált közösségi média platformok fejlesztésén dolgoznak, amit DeSo-nak neveznek. A decentralizált social media (DeSo) platformon a felhasználók saját identitásukat birtokolhatják. Az egyik legismertebb DeSo platformon a Twitter alapítója, Jack Dorsey 2019 óta dolgozik. A Bluesky nevű platform a Twittertől függetlenül működik. A Bluesky célja olyan technológia elterjedésének ösztönzése, ahol „az alkotók irányíthatják a közönségükkel fenntartott kapcsolatokat, a fejlesztők pedig a fejlesztés szabadságát”.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka