A Coinbase sem fogja blokkolni az orosz fiókokat

Szerző: | márc 6, 2022 | Kriptovaluta

Az oroszokat rövid idő alatt számos szankció érte. A Coinbase azonban csatlakozik azon kriptovaluta tőzsdék sorához, amelyek megtagadták az ukrán kormány kérésének teljesítését.

 

Elutasították az ukránok kérését

A Coinbase “nem vezet be általános tilalmat minden olyan Coinbasen történő tranzakcióra, amely orosz címeket érint”, annak ellenére, hogy egy ukrán kormánytisztviselő erre kérte őket – áll a közleményükben. 

A népszerű amerikai székhelyű kriptotőzsde szóvivője a Decryptnek elmondta:

“Az egyoldalú és teljes tilalom bünteti azokat az egyszerű orosz állampolgárokat, akik történelmi valutadestabilizáción mennek keresztül kormányuk demokratikus szomszédja elleni agressziója miatt.”

A Coinbase nem fogja blokkolni az orosz fiókokat

Forrás:google.com

 

Ukrajna 20 millió dollár értékű Bitcoin adományt halmozott fel katonái támogatásra az orosz erők megszállása óta. De tudatában van annak, hogy az oroszok ugyanolyan könnyen használhatják a kriptovalutákat az ellenük bevezetett szankciók megkerülésére vagy akár az emberekre nehezedő gazdasági nyomás enyhítésére.

A hétvégén Ukrajna miniszterelnök-helyettese és a digitális átalakulásért felelős miniszter, Mikhajlo Fedorov nyilvánosan felhívást intézett “minden nagyobb kriptotőzsdéhez, hogy blokkolják az orosz felhasználók címeit”.

Fedorov tweetjében ez állt:

“Döntő fontosságú, hogy ne csak az orosz és fehérorosz politikusokhoz kapcsolódó címeket fagyasszák be, a hétköznapi felhasználók címeit is szabotálni kell.”

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

A Binance, a kereskedési volumen alapján a világ legnagyobb kriptovaluta tőzsdéje a CNBC-nek hétfőn azt mondta:

„A kriptovaluták célja, hogy nagyobb pénzügyi szabadságot biztosítson az emberek számára szerte a világon. Ha egyoldalúan úgy döntenénk, hogy megtiltjuk az embereknek a kriptovalutákhoz való hozzáférését, az szembekerülne a kriptovaluták létezésének okával.”

A Kraken vezérigazgatója, Jesse Powell a Twitteren azt írta:

“Küldetésünket jobban szolgálja, ha az egyéni szükségletekre összpontosítunk, minden kormány vagy politikai frakció szükségletei felett. A People’s Money kilépési stratégia az emberek számára, fegyver a békéért, nem pedig a háborúért.”

A Coinbase nem fogja blokkolni az orosz fiókokat

Forrás:hanlire.com

 

Összefoglalva

A Crypto.com nem volt hajlandó kommentálni az eseményeket a Decryptnek, míg az FTX alapítója, Sam Bankman-Fried, aki többször is beszélt az amerikai kongresszus előtt a blokklánc technológiáról, még nem nyilatkozott az ügyben. Oroszország számos szankcióval kénytelen szembenézni napjainkban. Ugyanakkor minden jel arra mutat, hogy a kriptovaluták piacán nem fognak ilyen típusú nyugati, az orosz embereket érintő szigorítások életbe lépni.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.